Dodaj do ulubionych

mam pytanie do weteryniarza

28.10.06, 03:27

Obserwuj wątek
    • avasawaszkiewicz Re: mam pytanie do weteryniarza 29.10.06, 19:04
      Na Twoim miejscu poszłabym z tym problemem do lekarza. Nie napisałaś w jakim
      jest wieku i od kiedy zauważyłas problem???
      W takim wypadku należy wykluczyć inne dolegliwości mogące dawać takie objawy.
      Być może przyczyną jest choroba serca, czy jakieś zapalenie błon śluzowych,
      może to jakaś alergia. Nie wiem jak wygląda wydzielina lekarz sam ją oceni.
      Ważny jest też stan oczu kociaka no i jego ogólna kondycja. Czy kociak nie
      męczy się za szybko itp. Nie zapomnij aby przed pójściem do kliniki NIE MYĆ
      kociaka. Przyprowadzić go z brudnym noskiem aby dało się ocenić co jest tego
      przyczyną. Owszem te problemy zdarzają się dość często u persów ale czasami
      dochodzi do komplikacji (podraznień błon śluzowych, wnikania bakterii itp) lub
      też przechodząc z takimi problemami do porządku dziennego często dochodzi do
      niedopatrzeń.
      Przezorny zawsze ubezpieczony. Pozdrawiam - ava
      • ewa5921 Re: mam pytanie do weteryniarza 29.10.06, 23:10

• jul-kot Re: mam pytanie do weteryniarza 30.10.06, 00:05
          Witaj,
          To nieprawda i na pewno nie wystarczy przemywanie wodą. Być może kot w
          dzieciństwie przechorował koci katar i teraz ma przewlekły stan zapalny zatok,
          który zwykle trudno się leczy. Może wszystkie w tej hodowli tak mają i stąd to
          przekonanie właścicielki ...
          Idź z kotem do lekarza.
          Pozdrawiam, Juliusz.
          • jottka Re: mam pytanie do weteryniarza 30.10.06, 13:41
            ty lepiej posłuchaj, jak ci pani dr i kolega dobrze radza - kota pod pache i do
            weta. persy mogą mieć 'z natury' skłonności do zapchanego noska, wydzieliny z
            oczu itepe, ale nie dlatego, że to taki objaw ich zdrowia, tylko dlatego, że ta
            rasa ma w wyniku hodowli skrócony pysk, co może dawać m.in. takie przykre
            objawy, co sie zresztą też leczy. no ale nikt ci nie postawi diagnozy przez
            sieć, a kot choruje - idź z nim do lekarza i to szybko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka