tosianka 06.02.07, 13:20 moja suczka ma małe łyse kropki.1 na nosku 2 na łepku 3 na grzbiecie wszystkie ukazywały się w odstępach czasu w takiej właśnie kolejności .Są małe ok. 2mnm nie zaczerwienione skora w tym miejscu sucha trochę się łuszczy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tosianka Re: łyse kropki 06.02.07, 14:16 tosianka napisała: > moja suczka ma małe łyse kropki.1 na nosku 2 na łepku 3 na grzbiecie wszystkie > ukazywały się w odstępach czasu w takiej właśnie kolejności .Są małe ok. 2mnm > nie zaczerwienione skora w tym miejscu sucha trochę się łuszczy To znaczy kropek jest trzy, sunia się nie drapie. Odpowiedz Link Zgłoś
avasawaszkiewicz Re: łyse kropki 06.02.07, 20:42 Te "łyse kropki" to może być tak wiele rzeczy, że aż trudno by było je wszystkie wymieniać i w ciemno nie m ato sensu. Stąd też nie jest możliwe abyśmy Ci pomogli. Najlepiej abyś z tymi kropkami pojawiła się u weterynarza. Przez internet niestety nie widzimy zmian, które z opisu mogą mieć charakter nowotworowy, pasożytniczy, grzybiczy, itp itd. Skąd jesteś??? Może wyślemy Cię do jakiegoś dermatologa? Pozdrawiam - ava Odpowiedz Link Zgłoś
tusianka Re: łyse kropki 07.02.07, 09:53 mieszkam w Częstochowie Tosia to jamniczka wzięta ze schroniska byliśmy z nią u wet zeby ją zbadać i zaszczepić na wściekliznę nie zwrocił uwagi na kropki.Tosia niedawno miała cieczkę a wogole to nie była w dobrej kondycji (łapki zdarte do krwi, sierść matowa i ona chuda)teraz jest wesoła i błyszcząca tylko te kropki gdy ja braliśmy miała tylko tą na nosie. Odpowiedz Link Zgłoś