zuzia_8 29.06.07, 22:02 czy jest tu ktoś kto ma świnkę? czy tylko sami wlasciciele kotów i psów :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lamia34 Re: świnka morska 01.07.07, 11:15 Jestem :). Cześć :). Mam roczną świnkę ,mieszankę rozetki z angorką . Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: świnka morska 01.07.07, 12:25 ufff....już myślalam, że jestem jakimś odmieńcem. ja mam dwie. samiczki. jedna rozetka a druga mieszkanka rozetki z angorką. Tylko razem mieszkać nie mogą niestety (jak są w jednej klatce to dzieją się dantejskie sceny - na zwenątrz jest ok.) Odpowiedz Link Zgłoś
lamia34 Re: świnka morska 01.07.07, 13:06 A nie są czasem w zbliżonym wieku? Chowały się razem od małego czy jedna dołączyła później? Bo to wygląda na walkę o terytorium.Obie są silne i chcą dominować ,wygląda jakby były w zbliżonym wieku lub nowo przybyła była starsza. Coś ty dlaczego odmieńcem :D ? Ja mam i prosiaczka i mixa owczarka. :) .I biegają razem po podłodze , mogę ich zostawić spokojnie samych :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: świnka morska 01.07.07, 13:53 różnica między nimi jest ok pól roku. Mlodsza dolączyla później. I to ona bardziej dostaje baty. Wiem, że to walka o terytorium, niestety. Ciągle mam nadzieje, że kiedyś się to zmieni bo 2 klatki to jednak uciążliwość. A co do psa. Mój mąż chce psa ale jokoś nie jestem przekonana, że biedny maly szczenniak nie zostanie pogryziony przez te dwie wredne bestie (a glownie przez jedną). Odpowiedz Link Zgłoś
lamia34 Re: świnka morska 01.07.07, 14:20 Czyli nowy nabytek mimo że młodszy nie chce sie za nic podpożądkować hierarhi? :D z kąd ja to znam :D ( przepraszam ale mam 3 dzieci i napatrzylam sie na takie wojny z innej strony :D ) W naszym przypadku najpierw był pies , potem świnka. I raczej nie bałabym się o pieska , na początku zagrożenie jest odwrotne(no zależnie od wieku szczeniaka)bo małe pieski lubią się bawić zabawkami i mogą potraktować ruszającą się świnkę jak taką zabawkę .Czyli w ząbki i tarmosić.Dlatego nie decydujcie zbyt pochopnie jeśli idzie o wiek psa.Tym bardziej ,że macie takie dwie zadziory w domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: świnka morska 01.07.07, 17:44 no wlasnie. ta mala nie jest aż taką zadziorą chociaż ostanio zaczyna się bronić. Na początkui byla po prostu ofiarą i z obawy o jej życie (serio) musieliśmy dać im osobne klatki. A poza klatkami zyją w zasadzie w zgodzie. Czasami to nawet śmieszne jest. Odpowiedz Link Zgłoś
lamia34 Re: świnka morska 03.07.07, 11:15 Cześć zuzia :) . Od wczoraj mam nowego prosiaczka. Przywiozłam do domu dwumiesięczną samiczkę. Na razie wsadziłam ją do oddzielnej klatki z tym że tą postawiłam blisko tamtej.Starsza świnka od razu odżyła .baliśmy się że nam padnie bo od pewnego czasu zachowywała się jak chora -domyśliliśmy się że to z samotności. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: świnka morska 11.07.07, 12:11 i jak prosiaczek? żyją oba? u mojej zdiagnozowałam objawy depresji. Nie cieszyło ją to co dawniej, nie chciała jeść, chociaż weterynarz stwierdził, że wszystko jest ok. moje dwa potwory nadal nie mogą mieszkać razem. Bawić się, czy biegać po pokoju - owszem. Mieszkanie - nie. wkurza mnie to strasznie ale nic poradzić nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś