Dodaj do ulubionych

kocie spaniel.....

24.07.07, 13:16
witajcie...
mam pytanko jak oduczyc mala koteczke od spania w lozku wlascicieli?? w sypialni nie
mamy drzwi i zawsze wchodzi do nas spac.... niby slodkie ale na dluzsza mete uciazliwe...
zwlaszcza ze w ramach wdziecznosci za nocleg lize nas po twarzy....
Obserwuj wątek
    • felinecaline Re: kocie spaniel..... 24.07.07, 17:35
      Alez nie oduczaj, sprawa jest z gory przegrana.
      Przyzwyczajaj sie ;-D ja mam to w wykonaniu wciaz jednej i tej samej Pitki juz 16 i pol
      roku.
      Tydzien odzwyczajania JEJ byl koszmarem dla nas wszystkich.
      • mamba30 Re: kocie spaniel..... 24.07.07, 17:48
        hmmm..... u nas kotowia ładują się na łóżko. Nawet jeżeli zamkniemy drzwi, to i tak nas
        budzą drapaniem. Rzucanie jaśkami daje chwile spokoju, ale o dłuższej mecie można
        zapomnieć. Nauczylismy się, że kotom rozkłada się mięciutka kołdrę pod łóżkiem,
        czasami łaskawie śpią tam, zamiast w naszym wyrku, ale to i tak sporadycznie. Rano
        mnie budzi włączony koci traktor i deptanie po różnych częściach ciała.... czekam na
        jesień, pora będzie zdecydowanie późniejsza.... 4-5 nad ranem mnie dobija :)))
        • mgd20 Re: kocie spaniel..... 24.07.07, 17:51
          no to dzieki.... pocieszyliscie mnie... obawiam sie ze jak przekaze 'dobre" wiadomosci
          mezowi to niedlugo pojawi sie tu ogloszenie - oddam kotke w dobre rece- ale bede
          walczyc o futrzaka z zacieciem... trzymajcie kciuki@!
          • mamba30 Re: kocie spaniel..... 24.07.07, 17:55
            ech, menżowiu to zwala kotowia w nocy, ale one i tak przyłażą, ja śpię z podkulonymi
            kopytami, albo z kopytami na menżowiu, moich nie zwala :)))))))))
            • twitti Re: kocie spaniel..... 25.07.07, 14:12
              Nasza kotka zawsze spi na brzegu lozka:) nie przeszkadza nam to zupelnie:) jest
              mala i malo miejsca zajmuje:) ale bywa czasem wgramola sie na srodek lozka, wtedy:
              albo niechcacy skopiemy ja troche przez sen i sama schodzi, lub rozdrazniam ja
              troszke, wkurzy sie i idze sobie:) ogolnie ma w roznych miejscach porozkladane
              poslanka z ktorych tez korzysta, ale na lozko tez przychodzi:)
              Zawsze mozna sila oduczyc, np. pryskajac woda itp... ale po co, jak tak
              slodziutko spi:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka