Dodaj do ulubionych

psie pazury

01.08.07, 09:36
witam!
Od 2 dni widze ze moj pies..hm..obgryza sobie pazury..zauwazylam, ze napewno
ma juz za długie. Chce isc do weta na obcinanie pazurków tylko jak oni to
robią?? bo moj pies napewno sie nie da (jest nie ufny do ludzi, reaguja agresja).
Obserwuj wątek
    • johana19 Re: psie pazury 01.08.07, 10:58
      Obicnają specjalnymi cążkami. A nie możesz sama mu obciąć pazurów? W sklepach
      zoologicznych znajdziesz różnego rodzaju cążki i cęgi do pazurów zarówno dla
      małych jak i dużych piesków :))
      • monitors1 Re: psie pazury 01.08.07, 11:08
        nie mam doswiadczenia a po drugie moja psinka nie da się - reaguje agresywnie,
        wrecz sie rzuca z kłami :/
        • avasawaszkiewicz Re: psie pazury 01.08.07, 11:45
          Jak nie pójdziesz do lekarza to się nie przekonasz czy sobie da skrócić pazurki
          czy nie. Czasami psy w innych obcych miejscach zachowują się dużo lepiej niż w
          domu - gdzie czują się pewnie. Jeśli nie masz doświadczenia proszę nie rób nic
          sama bo możesz i psu i sobie zrobić krzywdę.
          Pozdrawiam - Ava
          • vika35 Re: psie pazury 08.08.07, 00:00
            Mój pies również nie lubi,gdy mu się obcina pazury ale mam na to sposób.Robimy
            to wspólnie z synem.Najpierw zakładamy psu kaganiec (tak na wszelki wypadek,bo
            choć pies jest bardzo spokojny ,to przy obcinaniu pazurów nie mam gwarancji czy
            mnie nie dziabnie)Następnie bierzemy jakiś smaczny kąsek np.kiełbaskę i podajemy
            malutkimi kawałeczkami.Syn trzyma psa a gdy ten jest zajęty jedzeniem obcinam
            mu spokojnie pazurki.W ten sposób łączymy przyjemne z pożytecznym.Inaczej się
            nie daje
            • hanka31 Re: psie pazury 11.08.07, 23:56
              Jeśli jeszcze nie obcinałas nigdy pazurów, to pierwszy raz idz do
              lekarza. Lekarz sobie poradzi kaganiec lub jak pies jest mały to ie
              bandazem pysio. Natomiast jak nie masz doswiadczenia a na dodatek
              pazury śą czarne. to mozesz przyciąć za krótko i uszkodzisz rdzen
              pazura a to na pewno psa zrazi do tego zabiegu i nastepnym razem
              będzie juz dramat. A tak zobaczysz ile lekarz przycina i nastepnym
              razem moze sam juz mu obetniesz,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka