julka_ok 30.08.07, 14:01 Czy kotkę w czasie rui można wysterylizować? Bardyo prosy o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikawet Re: Ruja 30.08.07, 15:34 Czasem się to robi,na życzenie właściciela.Przeciwwskazań większych nie ma...Z reguły jednak daje się tabletki,albo zastrzyki antykoncepcyjne,a po kilku dniach robi się zabieg.Wszystko też zależy od kondycji,wieku i zdrowia kota.. Odpowiedz Link Zgłoś
julka_ok Re: Ruja 30.08.07, 16:02 Bardzo dziękuję - przeczekam jakoś i potem udam się do lekarza by ją wysterylizować. Odpowiedz Link Zgłoś
avasawaszkiewicz Re: Ruja 31.08.07, 11:51 Tak jak mówi Monikawet ale może uda Ci się wytrzymać rujkę i w przerwie pomiędzy następną wybrać się z kotem na sterylizację. A w jakim kici jest wieku? Może wcześniej wykonałabyś badania krwi tak na wszelki przypadek? Pozdrawiam - Ava Odpowiedz Link Zgłoś
julka_ok Re: Ruja 01.09.07, 19:34 Postanowiłam, że przetrwam rujkę - ale już ostatni raz. Po zakończeniu sterylizacja. Moja kocica Maryśka ma 4 lata. Jest bardzo agresywna. Może trochę spotulnieje po sterylizacji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
avasawaszkiewicz Re: Ruja 02.09.07, 20:19 Co do tego spotulnienia nie byłabym taka pewna :) ale na pewno nie będzie już miała rujek :). Pozdrawiam - Ava Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Ruja 05.09.07, 19:03 moja kotka miała częste ruje, więc sterylizacja była tuż po 1 roku. Weterynarz sugerował, że po tym będzie spokojniejsza i bardziej trzymała się domu. A gdzie tam, ciekawski latawiec szukał przyjaciół i dalej zwiedzał szerokie okolice. Dopiero bolesne urazy doznane podczas tych spotkań, spowodowały więcej przebywania we własnym ogrodzie. Ale i my więcej się z nią w tym ogrodzie po prostu bawimy. Przeczekaj ten czas. Odpowiedz Link Zgłoś