Dodaj do ulubionych

spanie z psem

10.12.07, 10:45
Mam yorczke siedmioletnia, jest do mnie strasznie przywiązana, zazdrosna nie
pozwoli nikomu do mnie dojsc, no cóz ma swój charakterek przyznaje troche ja
rozpusciłam, mam pytanie czy mozna siemioletniego psa oduczyc spania w łózku
ze mną, pytam bo aktualnie jestem w ciąży i nie chce potem miec kłopotów jak
przyjdzie dziecko.
--
Obserwuj wątek
    • avasawaszkiewicz Re: spanie z psem 10.12.07, 12:16
      Tak owszem jest to jak najbardziej możliwe ale na pewno potrwa to dłużej niż
      gdybyś uczyła ją od szczeniaka :). W tym celu musisz kupić jej posłanie a nawet
      kilka, które muszą być porozstawiane lub zabierane z Wami do pokoi w których
      przebywacie po prostu za każdym razem pokazywać jej gdzie jest jej miejsce.
      Dobrze jest przy tym używasz za każdym razem tego samego określenia np" na
      miejsce" kiedy ta pcha się aby spać na kolanach no bo ważne jest aby wspólne
      spanie dotyczyło każdego łóżka będzie je łatwiej zrozumieć co się dzieje.
      U mnie było o tyle łatwo, że zmieniliśmy meble i przyjechały nowe kanapy także
      suczka zrozumiała, że na tę nowość nie można.
      Pozdrawiam - Ava
    • avasawaszkiewicz Re: spanie z psem 10.12.07, 12:18
      Tak owszem jest to jak najbardziej możliwe ale na pewno potrwa to dłużej niż
      gdybyś uczyła ją od szczeniaka :). W tym celu musisz kupić jej posłanie a nawet
      kilka, które muszą być porozstawiane lub zabierane z Wami do pokoi w których
      przebywacie po prostu za każdym razem pokazywać jej gdzie jest jej miejsce.
      Dobrze jest przy tym używać za każdym razem tego samego określenia np" na
      miejsce" kiedy ta pcha się aby spać na kolanach no bo ważne jest aby wspólne
      spanie dotyczyło każdego łóżka - będzie je łatwiej zrozumieć co się dzieje.
      U mnie było o tyle łatwo, że zmieniliśmy meble i przyjechały nowe kanapy także
      suczka zrozumiała, że na tę nowość nie można.
      Pozdrawiam - Ava

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka