kotek1_85 03.03.08, 23:09 Mojemu 3 letniemu psu strasznie wypada sierść. Co mam zrobić by temu zapobiec ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikawet Re: wypadająca sierść 03.03.08, 23:41 Pójść do lekarza.Odrobaczyć.Sprawdzić czy sierść nie wychodzi symetrycznie,plackowato...Zależnie od charakteru wyłysień lekarz ustali dalsze postępowanie.Być może mamy do czynienia ze zmianami hormonalnymi,pasożytniczymi,grzybiczymi...Być może należy skorygować dietę,wprowadzić suplementy pokarmowe..Przyczyn może być mnóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.koryszewski Re: wypadająca sierść 05.03.08, 12:34 A może suplementacja?! Ja polecam tabletki Gammolen (moje psy je pożerają z pasją, bo to oleje- bardzo im "wchodzi" www.tymofarm.pl/pl/gammolen_wybor/ Odpowiedz Link Zgłoś
anna.jozwik Re: wypadająca sierść 06.03.08, 02:47 Polecam wrzucenie tematu najpierw w wyszukiwarkę - był tu wałkowany tyle razy... Czym pies jest zazwyczaj karmiony? Czy dostaje jakąś suplementację (witaminy, minerały)? Odpowiedz Link Zgłoś