timonwroclaw 20.05.08, 13:12 mam pytanie jak zabezpieczyc balkon by kot nie wypadł...dodam ze bardzo lubi chodzic po barierkach...prosze o dokładny opis...słyszałam ze trzeba osiatkowac ale jak dokładnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia007 Re: balkon a kot 20.05.08, 14:40 forum.odiland.com/viewtopic.php?t=787 zobacz to mój wątek z innego forum o zabezpieczeniu balkonu.Zrobiliśmy to sami, rok temu i przetrwało w świetnym stanie mimo naporu 4 kotów.To siatka Trixie ,kupiliśmy chyba na animalii. Odpowiedz Link Zgłoś
moonika_w Re: balkon a kot 20.05.08, 17:53 Kota nigdy nie miałam, więc nie pomogę, ale przypomniało mi się coś ... Sąsiedzi mieszkający na parterze przywieźli sobie kotka, na początku syn wychodził z nim na podwórko, potem wykorzystywali do tego babcie. Od jakiegoś czasu kot ma szelki, przypięta smycz i sobie chodzi po balkonie ... Chyba w ramach spaceru. Któregoś razu widziałam go bez szelek, chodzącego po balustradzie,ludzie przecież on mógł się powiesić! Normalnie mam ochotę dorwać tych rodziców, którzy dla rozrywki kupili kota,teraz mają go w tyłkach bo się znudził, a ten biedny nawet po trawie nie pochodzi,tylko co najwyżej po parapecie i balkonie ... A może wyolbrzymiam? Może kotu nie potrzebne są spacery, wyjście na podwórku itp.? Sama już nie wiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: balkon a kot 20.05.08, 20:32 Kotu nie są potrzebne wyjścia na spacery - przynajmniej te koty, które znam tego się nie domagają. Ale zgadzam się z Tobą, że sytuacja którą obserwujesz nie jest normalna - nie można mieć ciastka i zjeść ciastka. Kot albo powinien mieć odpowiednio zabezpieczony balkon albo być kotem w ogóle niewychodzącym albo po prostu wychodzącym. A uwiązywanie kota na szelkach to już jest naprawdę barbarzyństwo - kot może sobie zrobić krzywdę a w skrajnym przypadku powiesić się i umrzeć w męczarniach. Odpowiedz Link Zgłoś
bubcia75 Re: balkon a kot 20.05.08, 21:46 koty.rokcafe.pl/zabezpieczenia/balkony.php Naprawdę warto zabezpieczyć balkon...Powyżej jest link o zabezpieczeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
timonwroclaw Re: balkon a kot 21.05.08, 10:17 dziekuje wszystkim za rade, niestety ten sposob zabezpieczania balkonu u nas odpada bo sa to mieszkania słuzbowe i mamy ograniczone mozliwosci, moze uda mi sie wymyslić cos co bede mogła zakladac przed wyjsciem kota na balkon i ściagać po zejsciu.bdzieki kochani Odpowiedz Link Zgłoś
bubcia75 Re: balkon a kot 21.05.08, 12:25 Niektórzy z moich znajomych kociarzy zakupili przez internet siatkę rybacką i po prostu jakoś ją tam rozpięli na balkonie. To najtańszy i prosty sposób, i mało "inwazyjny" - wystarczy zamocować jakieś haki. Odpowiedz Link Zgłoś