agataaa10 02.10.08, 09:39 mam pytanie: czy ktoś miał taki przypadek że cocker spaniel obdrapał drzwi? chciaąłbym kupić tego pieska ale obawiam się ze moze narobić bardzo dużo szkód. prosze o kilka porad i odpowiedzi.dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rianka Re: cocker spaniel 08.10.08, 00:15 To może się zrobić każdy pies, bez względu na rasę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 :))))))))))) 08.10.08, 08:45 A u mnie na ten przykład jeden kot drzwi obdrapuje ;). Pluszaki podobno są całkiem grzeczne :D. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: cocker spaniel 08.10.08, 10:25 a i owszem - psy robia dużo szkód. bez względu na rasę lub jej brak. obdrapuja drzwi, zjadają dywany, zasikują wykładziny, pazurami rysuja parkiety, niszczą kwiatki, wywaracają doniczki, zgryzają piloty do tv i telefony a jak w kuchni uda im sie dobrac do szafki to rozsypia make i cukier po calej podlodze. wyją jak zostają same, a ja się przychodzi to skaczą i drą rajstopy na nogach. do tego jeszcze chorują, czasem cięzko się je wychowuje i wtedy się nie słuchają. uciekają, gryzą inne psy, warczą na właścicieli. no i czasem trzeba z nimi wyjśc w środku nocy bo jest biegunka. aaa no i jeszcze jest kwestia wakacji i innych wyjazdów. tak, jest cała masa przypadków kiedy to cocer spaniel odrapał drzwi! Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: cocker spaniel 08.10.08, 11:24 Mały pies każdej rasy może podrapać drzwi. Nie ma to związku z rasa. Może rozwiazaniem jest pies ze schroniska, dorosły o w miarę ułozonej psychice. Odpowiedz Link Zgłoś
talareczka Re: cocker spaniel 15.10.08, 11:00 tylko podrapane drzwi to można rzec marzenie, blue.berry przedstawiła większość "uroków" posiadania czterech łap o jednym tylko zapomniała, szafki na śmieci, bywa wesoło jak uda się otworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: cocker spaniel 15.10.08, 14:20 blue.berry zapomniała, że idzie jesień. Taka prawdziwa, z deszczem i blotem. Psy nadal trzeba wyprowadzać, a ze spaceru przynoszą tony błota. Takie wielkości cockera na calym ciele. To bywa męczące i mimo stosowania plukania w wannie bialy dywan nie uleży. Odpowiedz Link Zgłoś
talareczka Re: cocker spaniel 15.10.08, 23:43 fakt ale w śnieżną i mroźną zimę wesoło jest też z oblodzonymi łapami, czasami psiaka trzeba nieść do domu i czekać aż lód się w wannie rozpuści pod strumieniem wody i tak parę razy dziennie............. Odpowiedz Link Zgłoś
a_na Re: cocker spaniel 20.10.08, 10:53 mmk9 napisała: > To bywa męczące i mimo stosowania plukania w wannie bialy dywan nie uleży. To akurat jest mały problem - wystarczy dobry kombinezon :-) Ale po przeczytaniu pytania autorki wątku nasuwa mi jeden wniosek - to nie jest dom dla psa... Nawet nie będę wyliczać,co narozrabiały nasze cockery :-) Odpowiedz Link Zgłoś