myszz 04.10.08, 13:10 moje psy wyją gdy wychodzę z domu, potrafią wyć bezustannie nawet 10 minut i dłużej... sąsiedzi sie denerwują a ja się pale ze wstydu... jak oduczyć psa wycia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulina.galli Re: wycie psa 06.10.08, 21:47 Jesli pies wyje tylko ok. 10 minut - to olej sasiadów bez przesady - tyle mozna wytrzymac. Ja mialam kiedys po sasiedzku psa (husky) ktory wył non stop (z parominutowymi przerwami) za kazdym razem kiedy został sam czyli pon-pt od 7-17 fajnie nie? I faktycznie po paru dniach mialam ochote golymi rekami zamordowac zarowno sasiadów jak i tego wyjca :) Sposow jest pare - zamykanie w kojcu, puszczanie radia, zostawianie psa na krotkie chwile (i stopniowe wydłuzanie tego czasu) sa tez sposoby bj drastyczne (np obroza ktora wysyla lekki impuls elektryczny - nieprzyjemny dla psa w momencie jak on wyje) - ale naprawde uwazam ze jesli twoje psy wyja naprawde tylko pare minut po twoim wyjsciu - nie powinnas sie przejmowac Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: wycie psa 13.10.08, 10:37 rzucałam psu jego ulubioną piłkę /chowam ją po przyjściu i dają gdy wychodzę jako "nagrodę"/ ale teraz już sie na to nie nabiera... zaczyna wyć pies, a potem dołącza do niego suka... to chińskie grzywacze...ale ryczą jak lwy! Odpowiedz Link Zgłoś