Patrzcie, a jednak się kręci!
Nie wiem jak wyjdzie artykuł albo obrazki ze zmarzliną w Stanach niedaleko Chicago... nie wyszły, skrypty zbyt skomplikowane.
Jezioro zamarzło i kawał rzeki, temperatury dochodziły do -35. Widziałam kiedyś, jak wygląda w Rosji tundra, - 38'C, oddech zamarza natychmiast i skrapla się, film był na youtube.
My z moim wilkiem wychodziliśmy w negliżu i przy - 20, ale u nas już tak jestw naszym klimacie, kontynentalny klimat i niskie temperatury to normalka,straszą nas tą zimą stulecia w kółko.
U nas było ciepełko

ok. -5
Jednak nie u nas "uderzyło", alke jest jak w filmie - kraj który klimat ma surowy, na swój sposób, i od lat "naciąga"limity na zanieczyszczenia powietrza, m. in."odkupując" je od Polski ucierpiał najbardziej.
Oglądam właśnie fajne fotki

Ciekawe jak wyjdą po publikacji.Patrzcie, próbowałam się zabezpieczyć mimo wszystko, bo ostrzeżenia Instytutu niezależnie od tego jakwyglądały niedorzecznie, i ciepłe temperatury nie były w stanie rozbić transu, nie narażania siebie ani rodziny na stres. Na końcu roku stwierdziłam, że dość gromadzenia kurzu w starych AGD

i kotek mój dostał nową szafę na mięsko. A reszta zwierząt śpi snem zimowym. mimo ciepła w mieszkaniu. Niskie ciśnienie na dniach. Okroopnie wszysttkich bolał kręgosłup i kości tydzień temu, i mnie i rodzinę. U was też?
Karty "zarządziły "wiosnę. Przyroda szaleje, parki i cieczka. A Buł i K Den - warto się przygotować, u mnie, jakkolwiek klimatycznie było może krucho, to z nowymi sprzętami nie boję się już tak bardzo ani zimy, ani nie boli kręgosłup już tak bardzo - innowacje pomogły .
Na zagadkę nie mam pomysłu - dajcie wy może coś?