nnike 01.04.09, 02:00 W jakiej ilości należy podawać ok. 30 kg bullterrierowi pomidory, by uzupełnić braki potasu? Jak długo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rezurekcja Re: Pomidory dla piesa :) 01.04.09, 19:32 teraz pomidory zawieraja przede wszystkim spora dawke chemii ogrodniczej. Ja zawsze czekam na sezon, czyli lipiec- sierpien. Wczesniej nie jem. Szkoda mi watroby. I psu nie daje. A i przyjemnosci z jedzenia nie ma, bo te pomidory maja tylko wyglad pomidora. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr pragnę zauważyć, że 04.04.09, 13:29 życie to generalnie chemia organiczna (tylko kamienie nerkowe i żółciowe to zwykła chemia) A jeśli chodzi o uprawę pomidorów to sprawa nie jest prosta bo wszystko zależy od tego kto i jak uprawia. Zapewniam ciebie, że w sezonie możesz kupić totalnie przenawozowane pomidory gruntowe a poza sezonem sensownie uprawiane pomidory szklarniowe. Tutaj nie ma prostych reguł. PS Znacznie gorzej ma sie sprawa z mięsem pochodzącym z intensywnych hodowli. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: pragnę zauważyć, że 04.04.09, 20:16 wkkr napisał: > życie to generalnie chemia organiczna (tylko kamienie nerkowe i żółciowe to > zwykła chemia) mowilam o chemii ogrodniczej > Zapewniam ciebie, że w sezonie możesz kupić totalnie przenawozowane pomidory > gruntowe wiem > a poza sezonem sensownie uprawiane pomidory szklarniowe. Poza sezonem to dla mnie juz nie sa pomidory. Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Pomidory dla piesa :) 01.04.09, 22:32 Szklanke soku pomidorowego dziennie. Takiego soku z kartonu. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Pomidory dla piesa :) 02.04.09, 01:02 Źle się wcięłam z odpowiedzią, bo Tobie też dziękuję, a Krasnal jest ekstra! :) Odpowiedz Link Zgłoś