Dodaj do ulubionych

labradorki

06.06.09, 10:24
odwiedziłam rodziców i zobaczyłam na osiedlu faceta, który jeszcze jak byłam dzieckiem, miał bokserkę dopuszczał ją cieczka w cieczkę, miał zbyt, ponieważ wtedy boksery były modne, suczka wabiła się Elza umarła w wieku 6 może 7 lat,umarła ponieważ ten facet ją uśpił z tego względu że urodziła połowę miotu martwych szczeniąt,
dowiedziałam się przypadkowo od sąsiadki tego faceta co stało się Elzą :-(
sprawa przycichła, Elza od jakiś 10 lat nie zyje, teraz zobaczyłam go na spacerze z labradorem suczką :-( mam nadzieję ze historia Elzy się nie powtórzy

weszłam na allegro i jestem przerażona:

www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=labrador
pisałam to tych ludzi, ale do nich to jak grochem o ścianę, twierdzą że pieski nie mają co prawda rodowodu ale jedno z ich rodziców ma, albo dziadek lub babcia, labradorki bez rodowodu od 500- 800zł na szczęście mało ofert kupna i to jedyne co dobre
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: labradorki 06.06.09, 10:32
      Tak długo jak będą klienci na takie szczenięta, tak długo będą i ich producenci.
      • fo-o Re: labradorki 08.06.09, 17:57
        moze gdyby klienci znali prawde, jak sie te zwierzeta traktuje, to
        moze poszukali by sobie pieska gdzie indziej..az noz w kieszeni sie
        otwiera, jak slyszy sie takie rzeczy..jak mozna traktowac psa jak
        przedmiot
        • blue.berry Re: labradorki 08.06.09, 23:00
          problem polega na tym ze prawda jest bardzo niemile widziana. kiedy zaczyna
          opowiadac sie jak wyglada preceder "produkcji" szczeniat "rasowy bez rodowodu"
          za 500 pln to zaraz znajdzie sie ktos kto bedzie opowiadal o hodowcach ktorym
          nie w smak konkurencja, o tym ze u rodowodowych wcale nie lepiej, ze rodowod
          niepotrzebny, ze to szpanerstwo bogatych snobow itd.
          mało kto chce słuchac o tym ze ta wiekszoscia tych ogloszen na allegro czy
          alegratce, tych opwiesci i kochanej suczce Frani co to rodzice rodowodowi a
          wlasciciele nie mieli czasu jezdzic na wystawy kryje sie ponura rzeczywistosc -
          betonowe boksy, małe klatki, psy nie widzace słonca całymi latami, siedzace we
          wlasnych gownach, ktore po wypuszczeniu czolgaja sie ze strachu po trawie...
          suki ciagnace sutki po ziemi, niesprzedane szczeniaki wyrzucane przy drodze,
          nieszczepione mioty chore wyrzucane na smietnik... po co o tym sluchac? po co
          ogladac zdjecia, czego oczy nie widza tego sercu nie żal. po co wydac 1500 jak
          mozna wydac 500.

www.stoppseudohodowcom.org/
          www.pseudohodowle.ovh.org/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka