Dodaj do ulubionych

PayPal ZAPYTANIE

26.06.05, 10:29
Witam! Moze ktos wie...

Probowalem komus z rodziny zalozyc PayPal.
Jak zrozumialem z opisu na www PayPal mozna za jego posrednictwem robic
przelewy gotowki, tylko ze system wymusza podania numeru karty kredytowej.

Stad i moje pytanie:
W jakim celu, skoro opis na stronie mowi, ze mozna przelewac pieniazki nie
tylko z konta PayPal, ale rowniez np. z *chequing account* jak rozumiem na
zwykly, tradycyjny rachunek bankowy?

Oraz w jaki sposob pieniazki moga sie znalezc na moim koncie PayPal, jak je
tam poprostu przelac?

Bede wdzieczny za pomoc, moze ja cos zle robie...??
Obserwuj wątek
    • qwww Re: PayPal ZAPYTANIE 26.06.05, 12:53
      w PL Paypal ma ograniczona funkcjonalność :) można tylko płacić z karty :) i
      finito
      • napiszme Re: PayPal ZAPYTANIE 26.06.05, 14:18
        Tzn. robie przelew z KARTY KREDYTOWEJ via PayPal?
        • michal.macierzynski Re: PayPal ZAPYTANIE 26.06.05, 17:43
          Karta płatnicza jest potrzebna do poprawnego zweryfikowania rachunku. Potem
          może Pan już płacić innym użytkownikom – obciążona będzie karta płatnicza.
          Jednym z ograniczeń w przypadku polskich klientów jest brak możliwości wypłaty
          na rachunek bankowych gromadzonych środków. Obecnie takie konto pozwala jedynie
          na dokonywanie płatności innym użytkownikom systemu PayPal.
          www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_display-approved-signup-countries-
          outside
          • napiszme Re: PayPal ZAPYTANIE 26.06.05, 19:17
            Przepraszam, ale niewiele juz z tego zaczynam rozumiec. Polecil Pan jednemu z
            uczestnikow dyskusji na forum, ktory pisal o problemach z przelewem do USA
            PayPal wlasnie.

I teraz moje pytanie jest takie: (mieszkajac za granica, ale majac rowniez
            rachunek bankowy w Polsce).

1) Czy moge z konta zagranica przelac pieniadze via PayPal na konto w Polsce

2) Czy moge z konta polskiego przelac pieniadze na konto zagraniczne via PayPal

3) Wg tego co zrozumialem czytajac o PayPal, moeg miec rowniez pieniadze na
            koncie PayPal, ale skad one sie tam fizycznie biora, tj.: czy w jakis sposob
            sie na konto PayPal przelewa, czy konto PayPal ma jakis swoj numer?
            • werrka Re: PayPal ZAPYTANIE 15.12.05, 15:59
              hihihihii.... ja też utkwiłam na tych pytaniach:((( i jestem nadal w lesie, kupię sobie na eby.pl instrukcję do paypal napisaną przez ebayowca:))))), bo rozmowy z fachowcami powodują, że głupieję jeszcze bardziej. Hihhhhihi... w żadnym banku krakowskim panie i panowie bankowcy nie umieli mi powiedzieć gdzie znajdę spis identyfikujący nazwy banków po numerze konta :)))))) DRAMAT!!! A ja z uporem maniaka zwiedziłam wszystkie banki w promieniu 1 km wokół Rynku Głównego, wróciłam do domu i po 3 minutach miałam spis na ekranie :))))
              A to tylko taka dygresja pt. nie licz, że "fachowcy" pomogą:)
              • simplex Re: PayPal ZAPYTANIE 13.01.06, 13:10
                werrka napisała:
                w żadnym b
                > anku krakowskim panie i panowie bankowcy nie umieli mi powiedzieć gdzie
                znajdę
                > spis identyfikujący nazwy banków po numerze konta :)))))) DRAMAT!!! A ja z
                upor
                > em maniaka zwiedziłam wszystkie banki w promieniu 1 km wokół Rynku Głównego,
                wr
                > óciłam do domu i po 3 minutach miałam spis na ekranie :))))
                >
                Moglabys dac linka do takiego spisu? lub wyslac na priva: drozd(at)
                NOSPAM.inbox.ru
                dzieki
    • wami41 Re: PayPal ZAPYTANIE 20.12.05, 19:12
      Nr karty kredytowej jest im potrzebny do sprawdzenia Twojej wiarygodnosci i
      zdolnosci kredytowej
      • karolcia845 Re: PayPal ZAPYTANIE 16.01.06, 17:09
        a moze ktoś wyjaśni cała procedurę od poczatku co trzeba zrobić zeby przelać
        pewną sumę dolarów na konto np w Anglii. ( dodam ze mam konto w banku w
        dolarach lecz nie mam karty kredytowaej !!) i w dodatku nie mam numeru tego
        konta docelowego bo to jest opłata za korzystanie z biblioteki online :) więc
        mam do wyboru tem cały system Pay Pal i nie wiem co i jak!!
        pomocy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka