Dodaj do ulubionych

Internet z AJC - opinie

10.09.09, 11:25
Witam,

Bardzo proszę o opinie na temat internetu oferowanego przez firmę AJC.
Mieszkam w okolicy osiedla Karpackiego.
Na jakim poziomie utrzymuje się ping?
Czy internet jest w miarę stabilny?

Z góry dziękuję za każdą odpowiedź,
K.
Obserwuj wątek
    • Gość: lc Re: Internet z AJC - opinie IP: 78.133.211.* 13.09.09, 01:03
      Mialem przez 2 lata w Wilkowicach. Porażka , odradzam.

Drogo, kiepsko , wolno.

Po wygasnieciu umowy czsowej chcialem negocjoewac cene , wysmiali mnie.

Na szczescie pojawila sie konkurencja.
      • katiabb Re: Internet z AJC - opinie 14.09.09, 09:07
        Jaką konkurencję masz na myśli?
        • Gość: tomas Re: Internet z AJC - opinie IP: 77.252.190.* 03.10.09, 18:01
          To proste tu masz odpowiedż:

Do tego adresu ip: 78.133.211...
          nie jest przyporządkowana żadna nazwa hostu.

Nazwa sieci: SIMANT-BIELSKO-PL
          Kraj: PL
          Pula adresów IP: 78.133.210.0 - 78.133.211.255

Opis sieci:
          Simant Szymon Balart
          GTS Polska

Dane adresowe sieci:
          SIMANT SZYMON BALART
          ul. Kukulek 3
          43-300 BIELSKO-BIALA
          Poland
    • Gość: Pisarzowice Re: Internet z AJC - opinie IP: 77.252.190.* 12.10.09, 19:57
      Odradzam - przede wszystkim brak stabilności i "wnerwiający" system
      przypominania o niezapłaconych fakturach. Poza tym drogo.
    • Gość: DARTANIAN Re: Internet z AJC - opinie IP: 77.252.190.* 12.10.09, 21:54
      AJC-DOBRA JAKOSC ZA ROZSADNA CENE,A JAK KOMUS NIE PASUJE TO TPSA Z
      TEPA DROGA NEOSTRADA?LUB BLUKONEKT TOTALNY NIEWYPAL.
      • michalmos Re: Internet z AJC - opinie 16.06.15, 19:44
        A ja ich pierdzielę. Wolę poczciwe stare MNI albo Vectrę.
        Michał Moś
    • Gość: Quassar Re: Internet z AJC - opinie IP: 77.252.190.* 27.10.09, 00:42
      Haha drogo zobacz na inne oferty Radichwych dostawców

Pozytyw:
      Internet chodzi doskonale:
      W grach pingi nie przekraczają 20ms, 0 lagów gram w rózne gry i jeszce dc nigdy
      nie chyciłem.

Myślisz że jak będziesz miał 4 mb internet kablowy za niższą cene niż 1 mb
      radiową to będziesz miał lepszą jakość nie koniecznie,
      bo "prędkość nie jest równa jakości"

Negatyw:
      Czasem raz na 2 tyg-miesiąc zdarzy sie usterka i nie ma internetu przez kilka
      godzin a tak to chodzi idealnie
      • Gość: wasyl Re: Internet z AJC - opinie IP: 77.252.190.* 27.10.09, 01:29
        Ja mam tez z AJC mam megabita za 69pln i po godzinie 23 do 8 rano 2 megabity
        chodzi wszystko jak należy , miałem wczesniej od kolnetu to nie działał zawsze
        jak był potrzebny.
      • Gość: Tomasz0555 Re: Internet z AJC - opinie IP: *.155.53.185.ajc.com.pl 30.12.14, 20:04
        TANDETA! Częste awarie internetu! Po dodzwonieniu się na infolinię (czynna do 17 więc jak ma się zepsuć to najczęściej po tej godzinie)! wymawiają się atakami i że na czas tych ataków odłączają internet lub, że u nich w systemie widać, że antena sprawna od kilkunastu dni i cały czas sygnał dociera, a na informację, że antena była restartowana średnio co tydzień i w przeciągu ostatnich 30min taki restart miał miejsce dziękują za rozmowę. NIE POLECAM!
      • michalmos Re: Internet z AJC - opinie 08.01.16, 11:38
        Kochany...może i drogo, ale porządnie. Jedno chwilowe zacięcie w ciągu kilku miesięcy, wspólne z cyfrową Vectrą i koniec. Tyle, że...cyfrówka od Vectry wróciła dopiero nad ranem, o 6:30 a dzięki temu, że AJC ma zasilanie awaryjne, sygnał, co prawda ciut słabszy, ale jednak wrócił po 15 minutach.
    • katiabb Re: Internet z AJC - opinie 17.11.09, 14:49
      Ostatecznie zdecydowałam się na Speed-Net - internet mam od wczoraj, póki co
      jestem zadowolona. Długo się wahałam, bo firma ta działa tylko w Bielsku, a
      opinii na forach internetowych jest niewiele. Zaryzykowałam więc podpisując
      umowę na rok. Się okaże...
      • Gość: iRas Re: Internet z AJC - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 02:23
        katiabb

Jeśli tu zaglądasz, to napisz jakie wrażenia z korzystania z tej oferty.
        Pozdrawiam
        iRas
        • katiabb Re: Internet z AJC - opinie 13.03.10, 04:43
          Ostatecznie zdecydowałam się na Speed-Net - radiówka, 2 mb - 85 zł, umowa na 1
          rok. Jestem bardzo zadowolona. Zamierzam przedłużyć umowę. Dodam, że łącze jest
          rozdzielone na 2 komputery, których użytkownicy grają w gry multiplayer on-line
          (konkretnie Crysis-Wars) - pingi są bardzo niskie, połączenie stabilne,
          parametry względnie niezmienne.
          Umowę ze Speed-Netem podpisywałam z pewnymi obawami, ponieważ firma ta nie ma
          jako tako siedziby/biura. Z przedstawicielami firmy umówiłam się telefonicznie -
          przyjechali, zrobili pomiary, ocenili jaki będzie net. Umowę podpisałam u siebie
          w domu, po instalacji.
          Nie żałuję, naprawdę. I bardzo polecam.
          W razie pytań, służę.
          • katiabb Re: Internet z AJC - opinie 13.03.10, 04:46
            Jeszcze jedna ważna informacja: mieszkam niedaleko osiedla karpackiego - rejon
            domów jednorodzinnych.
            • Gość: Raven Re: Internet z AJC - opinie IP: *.155.53.185.ajc.com.pl 11.12.14, 21:41
              Szczerze to najgorsza firma na rynku z jaką kiedykolwiek miałem do czynienia. Awarie występują co chwilę- co więcej często gęsto nawet nie wiedzą co się zepsuło. Oczywiście drogo i potwornie wolno. A jak nic nie działa to starają się zrobić z użytkownika głupka że kabelki źle powciskał. Dramat i nie polecam nawet wrogowi. Wszystko tylko nie to.
              • michalmos Re: Internet z AJC - opinie 17.01.15, 10:38
                Tyle, że właśnie moja spółdzielnia za radą mojego taty, który uważa się wraz z kolegami za najlepszych informatyków w mieście, a pewnie nie widzieli czegoś takiego jak pendrive wi-fi, tylko dlatego, że ja przeczytałem tą opinię, że najgorsza w mieście, zalecili ją do SM Sarni Stok i właśnie powoli zaczynają wkraczać.
        • michalmos Re: Internet z AJC - opinie 23.07.15, 12:49
          A ja ostrzegam ciebie, że nie możesz komukolwiek narzucać opinii. Można chwalić, krytykować. A tak mam wrażenie, że jesteś z tzw. "życzliwych", którzy specjalnie piszą dobre opinie, żeby się szefostwu AJC podlizać.
    • Gość: skobiel Re: Internet z AJC - opinie IP: *.free.aero2.net.pl 18.01.15, 21:27
      TW
      inwentarz.ipn.gov.pl/advancedSearch?q=&page=318&grupaAktotworcyId=3&aktotworcaId=3918&typ=2
      • lumja Re: Internet z AJC - opinie 25.02.15, 12:38
        a ja jestem zadowolona, od 9 lat mam internet w Wilkowicach, przy kazdym przedlużeniu umowy maja jakąs ciekawa ofertę. na początku zdecydowalam sie na nich bo w okolicy nic innego nie bylo, ale okazali sie ok więc nadal korzystam z ich uslug.
    • michalmos Re: Internet z AJC - opinie 23.07.15, 12:45
      Z tego, co mówią użytkownicy z Lipnika i Sarniego Stoku, to kolejna firma kogucik, zastępująca MNI, a tak naprawdę niewiele się od niej różni poziomem usług.
    • michalmos Re: Internet z AJC - opinie 05.12.15, 19:11
      Szczerze polecam światłowód
    • michalmos Re: Internet z AJC - opinie 08.01.16, 11:31
      Powiem ci tak...są po prostu super. Jedna 15-minutowa przerwa w ciągu 2 miesięcy tylko dlatego, że na chwilę walnęło zasilanie, które jednocześnie zasila ich światłowód i bielski oddział Vectry. Od tych pierwszych mam Internet, tzn, od AJC, a od tych drugich mam cyfrową telewizję. Jak jeden mąż padli w jednym momencie. Tyle, że AJC wróciło po 15 minutach, bo mają agregat. W MNI czekałbym na naprawę nawet 2 dni.
    • michalmos Re: Internet z AJC - opinie 16.06.16, 14:06
      Właśnie dziś zaliczyli wpadkę z siecią światłowodową. Zasilanie.
      • crystijan Re: Internet z AJC - opinie 25.08.16, 10:02
        Wszedłem do tej ich siedziby na Żywieckiej i powiedziałem ,że chcę zapytać o ofertę internetową - w odpowiedzi siedzący tam fagas pokazał mi wizytówki i jakąś ulotkę z gównem. Nikt nie zechciał przedstawić mi oferty słownie. Za takie podejście do klienta , zamknąłem za nimi drzwi na amen.
    • michalmos Re: Internet z AJC - opinie 22.01.19, 16:13
      Internet jest naprawdę stabilny. Obsługa fajna. Można nawet przepuszczać całkiem duże, niezłej jakości filmy, trwające nawet kilkadziesiąt minut. A tak obsługa jest fajna, raz był jakiś dziwny problem z panelem faktur, wywaliło panel faktur wszystkim klientom na serwerze. Było to w piątek, a pan administrator odebrał na infolinii technicznej i naprawił sprawę w ciągu pół godziny od zgłoszenia. Awaryjność praktycznie żadna, chyba, że ktoś przeciąży serwer, czy router, a tak...sieć hula jak nic. Jest tylko jedno malutkie "ale". Mianowicie to, że jak już coś walnie, to porządnie. Czasem bywa, że jednocześnie nie ma Internetu i nie da się do nich jednocześnie dodzwonić. Ale pracować się da.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka