Dodaj do ulubionych

Zakażmy jedzenia w autobusach

• Gość: wielkie zarcie Zakażmy jedzenia w autobusach IP: *.pools.arcor-ip.net 22.02.12, 12:52
      Nie slowo glodny jest adekwatne do zarcia w autobusie tylko lakomy i niekulturalny.
    • Gość: vv Re: Zakażmy jedzenia w autobusach IP: 195.158.247.* 22.02.12, 13:10
      jestem przeciwko takim zakazom ale zajadanie się w MKS czy pociągu jajkami/swojską kiełbasą, kebabami to szczyt obciachu tak czy inaczej. Jak ktoś jest głodny to niech zje dyskretnie drożdżówkę.
    • Gość: Pudelek Zakażmy jedzenia w autobusach IP: *.play-internet.pl 22.02.12, 13:37
      co artykuł pani Ewy to coraz większa żałość. Dziennikarka chyba się z wiekiem uwstecznia, a redakcja GW z radością toleruje takie zero u siebie w pracy, bo ludzie czytają, komentują, irytują się... a liczba kliknieć rośnie. Warto tolerować sobie w pracy taką osobę, bo generuje zyski

a prywatnie to chyba pani Ewa musi mieć duże problemy - taki zły, osaczający ją ze wszystkich stron świat, mąż ją nie kocha i dawno już nie sypia, teściowa uważa za idiotkę, krewni nie poznają na ulicy...

PS>a zapach czosnku wcale nie jest taki zły - z pewnoscią lepszy niż smród niektórych panienek "eleganckich", które wylewają na siebie tony kosmetyków. Pani Ewo, może pani napisze o tych zapachach w środkach lokomocji? No chyba, że pisałaby o sobie samej?
    • Gość: koszerny Zakażmy jedzenia w autobusach IP: *.kava.lt 22.02.12, 14:24
      kielbasa z czosnkiem w srode popielcowa?
    • Gość: BAVARIAN Zakażmy jedzenia w autobusach IP: *.pool.mediaWays.net 22.02.12, 14:38
      W ciagu ostatnich 30 lat bylem w ponad 80 krajach swiata, turystycznie. W kazdym miejscu korzystalem z komunikacji publicznej, i wiecie co. Ludzie wszedzie jedza, w metrze, pociagach, autobusach, a nawet na przystankach i stacjach, stacyjkach. Nie przypuszczam , aby to tylko polski "problem"
      PS. Wiocha i drobnomieszczanstwo, ten upierdliwy artykul.
      • Gość: qqad bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 18:31
        Znam wiele miejsc, gdzie ludzie są lepiej wychowani niż przeciętny Polak i tam jest zakaz jedzenia w środkach komunikacji. Widać w podróżach omijałeś te bardziej cywilizowane miejsca. Może za drogo było.
    • mrarm Re: Zakażmy jedzenia w autobusach 22.02.12, 15:08
      Nie rozumiem co przeszkadza tej pani jedzenie jogurtu. A picie jogurtu? A jedzenie jogurtu nie-pitnego, dość gęstego? A jedzenie suchej bułki? A pić można? Bardzo przepraszam za ten pomysł:>
    • zbyszek_c10 Zakażmy jedzenia w autobusach 22.02.12, 15:23
      W Warszawie gdy jedzącego złapie kanar to mandat murowany
    • lanou A co z innymi? 22.02.12, 15:50
      A ja jestem przeciw zakazowi jedzenia w autobusach. Jeżeli komuś przeszkadza woń jedzenia i chce tego zakazać, to ja wtedy też żądam zakazu wprowadzania do środków komunikacji publicznej ludzi pod wpływem alkoholu, małych dzieci oraz ludzi cierpiących z powodu choroby lokomocyjnej. Zapewne większość publiki zdaje sobie sprawę, że zapach wczorajszego obiadu pięcioletniego dziecka, które właśnie wyrzygało się na podłogę zatłoczonego autobusu, to także nic przyjemnego. Podobnie z małymi dziećmi, które nie dość, że rzygają na potęgę, to jeszcze srają pod siebie, powodując nieprzyjemne powonienie.
      • Gość: aleks Wypyerdalay poyebye IP: *.unknown.vectranet.pl 22.02.12, 20:40
        ...
    • shadowthrone Cytuję: "Gdyby głupota była lżejsza od powietrza.. 22.02.12, 16:19
      ...fruwałaby pani jak gołębica". Tabletek od bólu gardła tez pewnie nie wolno w autobusie possać? Przecież śmierdzą miętą!
      • Gość: Jonasz Re: Cytuję: "Gdyby głupota była lżejsza od powiet IP: *.c192.msk.pl 22.02.12, 18:12
        Szkoda że głupota nie jest lżejsza od powietrza... wywiałoby tę głupią babę z naszego miasta...
    • Gość: xxx Zakażmy jedzenia w autobusach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.02.12, 17:40
      Przepraszam bardzo nie ma się czasu zjeść śniadania rano dobre sobie, ludzie wstają wcześniej i jedzą a nie robią z siebie ofiarę losu..
    • Gość: popeye_marynarz Zakażmy jedzenia w autobusach IP: *.c193.msk.pl 22.02.12, 17:43
      Od smrodu dezodorantów też się źle ludziom robi i co? Czy tym się niemyjący przejmują - bo przecież wiadomo iż dezodoranty wymyślono do zabicia ponoć smrodu potu a mieszanka potu plus dezodorantu to dopiero śmierdzi i źle wpływa na nasz układ nerwowy.
    • Gość: Jonasz Głupia baba IP: *.c192.msk.pl 22.02.12, 18:11
      Idź babo na emeryturę i przestań umieszczać swoje wypociny w necie.
      I to szybko, bo niedługo wydłużą wiek emerytalny i będziemy musieli znosić Cię przez najbliższe parę lat.
      Skąd wyborcza bierze takich cymbałów? :/
      • Gość: rt Re: Głupia baba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 18:25
        Rzeczywiście ten artykuł nie dla ciebie. Takiego dzikusa nie można niczego nauczyć.
    • three-gun-max Zakażmy zakazywania 22.02.12, 18:15
      Czy każdy nowy tydzień musi się zaczynać wprowadzeniem nowego zakazu? Niech ta baba swoją niewolniczą mentalnosć realizuje gdzieś na dzikim wschodzie.
    • Gość: gr Komentarz pod artykułem dowodzą, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 18:20
      Polacy stali się bandą niewychowanych chamów, którzy ze swojego chamstwa po prostu nie zdają sobie sprawy. W buractwie wyrośli, uznali je za normę i buractwa bronią. No cóż, frak rzeczywiście najlepiej leży w trzecim pokoleniu. Zanim pospólstwo się choć minimalnie ucywilizuje, kulturalni ludzie będą się musieli męczyć.
      • Gość: Don Re: Komentarz pod artykułem dowodzą, że IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.12, 20:35
        hmmm.......sorry, zawsze było ".....w piątym pokoleniu" chyba, że ze względu na przyspieszone tempo życia coś ponaglili? :))
        Pozdrawiam
        p.s. fakt, większość próbuje chamstwo i buractwo zalegalizować i.....zaczynam sie obawiać, że może się to im udać!
    • Gość: nohope Naucz się Polski buraku, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 18:34
      w środkach komunikacji się nie je, nie pali, nie żłopie piwa i nie klnie. To lekcja ponad siły dla polskiego pasażera.
    • Gość: zack do czego by się tu dzis przyj...ć? IP: *.ip.netia.com.pl 22.02.12, 19:05
      ach ci mali ludzie i ich małe problemy
    • Gość: jakkogostać Zakażmy jedzenia w autobusach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 19:16
      Tylko ostatnia biedota nie jada w autobusie.
      • Gość: anorektyczka Hipokryci, przecież transport pub. jest dla plebsu IP: *.acn.waw.pl 23.02.12, 07:56
        Transport publiczny jest dla proli i dlatego jako członkini tej klasy społecznej wiem czego spodziewać się w autobusie przed wejściem do niego, bo dobrze rozumiem potrzeby i upodobania innych jej członków, którzy potrafią cieszyć się swoimi wydzielinami w miejscu publicznym.
        Narzekania na smród w szambie są dość nieszczere i same cuchną wręcz aspiracyjnymi uroszczeniami świeżych mieszczan, którzy chcą sobie zbudować gmach chwały z byle gówna.
    • Gość: 1malutki a w kinach? IP: *.nist.gov 22.02.12, 21:01
      Kiedy smierdzi prazona kukurydza w kinie to juz w porzadku?:)
    • Gość: mazak Zakażmy jedzenia w autobusach IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.12, 21:10
      Jestem za.
      Kilka lat temu byłem świadkiem jak do wieczornego autobusu wsiadł pan w kreszowym, fioletowym dresie, lat ok 40 (oczywiście wąsaty)
      Nie minęło wiele czasu, pan wyciągnął gazetę, a w niej znajdowała się wędzona ryba.
      Podjadał rękami, co jakiś czas przygryzając wyciąganymi z reklamówki surowymi ogórkami.
      Po konsumpcji wytarł ręce w fotel przed sobą.
    • Gość: prztyk To ze w GB kierowca tak zrobil, nie znaczy ze IP: *.zoominternet.net 22.02.12, 22:29
      wszedzie tak ma byc.

W roznych krajach, regionach, czy miejscowosciach panuja rozmaite prawa odnosnie tych rzeczy, i nie ma na to zelaznej reguly.

Artykul wydaje sie mocno tendencyjny.

Wiele przemawia za tym zeby zakazac jedzenia. Ale takze wiele przemawia za tym zeby pozwolic jesc. Podejrzewam, ze ci ktorzy jedza w komunikacji miejskiej nie maja czasu na to zeby zjesc gdzies indziej, np sa miedzy dwoma pracami, zajeciami w szkole czy cos takiego. Przeciez kazdy woli zjesc w domu czy restauracji. Ale zycie jest zyciem.
    • najwyzszaprawda Zakażmy jedzenia w autobusach 22.02.12, 22:30
      tak, bo jak ludziom nie przeszkadza, to trzeba wprowadzić zakaz
    • kamunyak Zakażmy jedzenia w autobusach 23.02.12, 00:19
      I własnie dlatego jeżdżę samochodem.
      Nikt mi nie mlaska za uchem, nie ciamka i nie powoduje wzmożonej pracy ślinianek kiedy akurat ja własnie wracam głodna z pracy.
    • zmuleksy Zakażmy jedzenia w autobusach 23.02.12, 00:35
      Akurat jestem kierowcą autokaru w UK. Większych swiniarzy jak tutejsza publiczność nigdzie nie widziałem a robię w tym fachu juz 4o lat. Żrą kanapki cukierki KFC wszystko a smieci opakowania, butelki kubki z niedopitą kawą lądują na podłodze. Żaden sukinsyn nie zabierze swoich odpadków ze sobą żeby wyrzucić do kosza tylko zostawia na podłodze albo za siedzeniami. Najgorsze doświadczenia mam z żydowskimi szkołami. Tu mess jest nie do opisania. Ponieważ jestem już właścicielem tych autokarów to stanowczo zabraniam w nich żreć i pić czegokolwiek za wyjąkiem wody. Rodzi to protesty i niezadowolenie ale mam to głeboko gdzieś. Nie chcę potem spędzać reszty wieczoru na sprzątaniu po tych świntuchach. Poza tym nie mam przyjemności siedzieć w tych smrodach z macdonalda czy KFC albo innym curry. Nie wiem co ludzie mają z tym żarciem w środkach transportu publicznego. ale to jest okropne przyzwyczajenie. I tu UWAGA najlepszy klient to... Rosjanie. po tygodniu touru np. w Szkocji autobus jest tak samo czysty jak w momencie podjeżdżania na pick up.
      • Gość: kolo ale wiesz wyborcza nienawidzi Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.12, 08:17
        i wszystkiego co Polskie, wg GW mamy sioe wstydzić zaściankowosci, jestesmy ciemnogrodem, katolami, itp. ja obserwuję coraz wieksza kulture społeczną, też w autobusach. Za chasów PRL (okresie najbardzie ulubinym prze red. główną) był o qwiele wiekszy syf. Dziś owszem zdaża sie ale wieszości jest czysto i spokojnie. A Pani Ewa niech założy jakąś komunistyczno-faszystkowską komurke i sobie zakazy tam stosuje.
        Czym mniej ingerencji Panstwa w system społeczny tym lepeij. Ludzi e wiedzą że makreli i slonecznika sie nie je w busie. Zakazami nic nei zrobimy a jedynie possujemy zdrowe relacje społeczne
        D.Tusk, zakazał dopalaczy - nie rozwiazal problemu narkotyków.

PS. Byłem w angli i widziałem ten syf na ulicach i w kom miejskiej, niech Pani tam robi porzadkek.
    • Gość: ty4 nie bedzie takiego artykułu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.12, 08:20
      nikt sie nei bedzie narażał koncernom, ludzi można od świń wyzywać ale zakazać popcornu w kinach to zbrodnia, oni musza na czyms zarabiać
      PS. nienawidze zapachu popkornu w kinie
    • Gość: wlodwoz Zakażmy jedzenia w autobusach IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 23.02.12, 22:15
      To wyłącznie sprawa kultury osobistej. W komunikacji miejskiej, gdzie 90% miejsc jest stojących, jedzenie komuś za uchem, jest obrzydliwe. W autokarze, pociągu dalekobieżnym, z miejscami siedzącymi, oddalonymi nieco od współpasażerów, nie powinno nikomu przeszkadzać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka