Dodaj do ulubionych

MZK zapomniało, że nie całe miasto ma majówkę [...

IP: *.79.214.200.ivmx.pl 25.04.12, 12:15
Panie, co się pan pieklisz?
Nie wszyscy idą wtedy na urlop, ale bardzo pokaźny odsetek ludzi. Dzieci nie idą do szkoły. Co, autobusy prawie puste mają jeździć?
Dobrze zrobili, że ograniczyli ilość kursów, dodaj pan trochę ekonomii do swojego myślenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzycho Re: MZK zapomniało, że nie całe miasto ma majówkę IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 25.04.12, 12:28
      Większość małych przedsiębiorców pracuje normalnie w te dni, ludzie nie będą mieli jak dostać się do pracy, bo szanowny prezes MZK tak sobie postanowił. Zarządzanie bielskim MZK jest coraz gorsze. Zobaczcie na inne miasta - czy tam autobusy między świętami jeżdżą jak w niedziele? NIE! To rzadkość. Nie wiem jakim prawem prezes MZK jest jeszcze na stanowisku. Brak wprowadzania nowych technologi do autobusów (sprzedaż biletów z automatów, bilety elektroniczne), do tego coraz większa "chamowatość" kierowców.
    • Gość: B Re: MZK zapomniało, że nie całe miasto ma majówkę IP: *.bielbit.com.pl 25.04.12, 13:09
      Moje dzieci w poniedziałek 30 idą do szkoły!
    • Gość: pablo Re: MZK zapomniało, że nie całe miasto ma majówkę IP: *.ghnet.pl 25.04.12, 14:02
      Gość portalu: jasio napisał(a):

> Panie, co się pan pieklisz?
      > Nie wszyscy idą wtedy na urlop, ale bardzo pokaźny odsetek ludzi. Dzieci nie id
      > ą do szkoły. Co, autobusy prawie puste mają jeździć?
      > Dobrze zrobili, że ograniczyli ilość kursów, dodaj pan trochę ekonomii do swoje
      > go myślenia.

Nie wiem jakiej ekonomii, ale niech nikt 'takiej' do swojego myślenia nie "dodaje".
      Absurd, wolne są tylko trzy dni w środku tygodnia.
    • Gość: majki jasio, nie masz racji IP: 213.17.138.* 25.04.12, 16:51
      to oni są dla ludzi, a nie ludzie dla nich.
      może powinienem zmienić sobie pracę, bo w DZIEŃ ROBOCZY oni będą jeździć później??
      jak mam dojechać szóstką do Lipnika na 5:30??
      • Gość: remark Re: jasio, ma rację! IP: *.c192.msk.pl 25.04.12, 16:56
        Chyba lepiej, żeby MZK zakupiło nowy autobus za zaoszczędzone paliwo albo zorganizowało festyn dla pasażerów niż miało puszczać puste autobusy na miasto w dni, gdzie 83% pracowników wzięło urlopy albo zostało wysłanych na przymusowe (jak np. w spółkach na terenie fiata i wielu innych).
        Szkoły nie pracują, fabryki nie pracują, autobusami będą się wozić chyba tylko mohery do kościoła i menele na libacje.
        • Gość: madzia :) Re: jasio, ma rację! IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.12, 19:16
          Ma Pan rację, ale leming ekonomii nie zrozumie. Dla niego autobus ma jechać, choćby pusty, bo "on ma prawo". Nie wie, że to kosztuje, i jego bilet za 2 złote tego nie pokryje...
          • Gość: qwerty Re: jasio, ma rację! IP: *.bielsat.com.pl 25.04.12, 19:24
            A może zróbmy inaczej - niech najpierw ludzie zbierają się na przystankach, a jak już się doliczą do 50-ciu to wzywamy autobus i kurs się odbywa i dopiero wtedy MZK będzie płowić się w pieniądzach, po co ma jechać niepełny autobus, jeszcze pasażerowie czuliby się jak burżuje (i to za 3zł) nie ściskając się jak sardynki w puszce :))) No kto to widział!! Może madziu zlikwidujmy całkiem komunikację miejską i wsiądzmy do samochodów - w koncu paliwo takie tanie i stracimy jeszcze więcej czasu w korkach, ale co tam, pasażerom MZK się w głowach poprzewracało bo coś wymagają w zamian za bilet, no bezczelni!
          • Gość: 4w4 @mADZIA IP: *.183.131.167.dsl.dynamic.t-mobile.pl 25.04.12, 21:34
            droga wszechwiedząca pindo i twoi koledzy!
            komunikacja miejska jest jak dupa od srania,w umożliwieniu dojazdu do pracy w dni robocze
            nie trzeba być miszczem ekonomii jak ty i tobie podobni aby policzyć ile kosztuje dojazd z jednego końca miasta na drugi(tylko doliczcie ćwoki amortyzacje pojazdu)

w całym cywilizowanym świecie komunikacja miejska ma status służby miejskiej(tak ćwole,stąd mundury w autobusach,tramwajach czy też metrze,a nie krawaciarze za kółkiem,jak u nas)
            Prowincjuszko madziu i inni ekonomiści!Pieniądze nie zawsze kręcą światem,oprócz prowincji,niestety...
        • Gość: menel Re: jasio, ma rację! IP: *.bielsat.com.pl 25.04.12, 19:28
          No a co, menel nie człowiek? Jak ja do roboty dojade????
        • Gość: Przemek Re: jasio, ma rację! IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.12, 22:25
          No, jaki kolega zorientowany. Mój syn idzie do szkoły w piątek, a ja pracuję w środę i piątek. I to tyle w temacie Twoich, z dupy wziętych, teorii.
    • Gość: qwerty Re: MZK zapomniało, że nie całe miasto ma majówkę IP: *.bielsat.com.pl 25.04.12, 19:19
      Panie jakiej "ekonomii"? MZK to zakład użyteczności publicznej a nie prywatna spółka która kieruje się zyskiem! Skoro jest utrzymywane w połowie z naszych podatków dlaczego ma działać PRZECIWKO a nie Z potrzebami potencjalnych klientów? Idąc tym tropem może wyłączmy TVP na okres wakacji w koncu po co maja nadawać same powtórki gdy "nikt" nie ogląda telewizji? Sama "ekonomia"!
    • Gość: bielszczanin4 To nie do końca tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 19:27
      Bo gdyby MIEJSKIE (!!) autobusy kierowały się li tylko wyłącznie ekonomią, to po prostu by ich... nie było. Kropka. To nie są autubusy prywatne.
      Sam jeżdżę autem, ale byłem zaskoczony i uważam, że to NIE jest normalna sytuacja!
      Jak autobusy jeżdżą faktycznie puste, to powinno się zmienić rozkład jazdy - uwzględnić dni, w których autobus jeździ częściej niż w dni wolne a rzadziej niż w soboty/niedziele.
      Swoją drogą wkurza mnie, nie tyle długi wekeend sam w sobie, ile to że to będzie porąbany tydzień - albo firmy pozamykane albo niby otwarte, ale ciężko będzie cokolwiek załatwić.
      Gorzej niż w grudniu...
    • Gość: KIKI MZK zapomniało, że nie całe miasto ma majówkę [... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 21:04
      I tak wszyscy (po jednym w samochodzie) jeździcie autami. A podobno benzyna taka droga a ludzie tacy biedni. Więc nie narzekajcie. Pogoda ma być piękna, więc do roboty na piechotę. Będziecie zdrowsi i mniej będzie smrodu z samochodów!
      • Gość: pablo Re: MZK zapomniało, że nie całe miasto ma majówkę IP: *.ghnet.pl 25.04.12, 21:10
        Dyskutujecie przyjmując błędne założenie, że nikt autobusami w te dni jeździć nie będzie. A będą. I to nie tylko do pracy, ale większość pracuje przynajmniej w pn i pt - a o te dni chodzi.
    • Gość: z innego miasta MZK zapomniało, że nie całe miasto ma majówkę [... IP: 109.95.116.* 25.04.12, 21:23
      u nas jest tak samo. szkoda tylko że jak kupuję bilet miesięczny to nikt mnie nie informuje o fanaberiach MZK. jak płacę za miesięcznik to też nie wiem czy będę zdrowa przez cały miesiąc albo czy będę miała nadal miała pracę i płacę MZK ponad 100 zł bez zastanowienia.
    • Gość: Quest MZK oszczedza na wyplaty.. IP: *.dsl.bell.ca 26.04.12, 03:26
      Prezydent Krywult wystawil rachunek dyrekcji MZK i teraz musza oszczedzac na podwyzki dla kierowcow bo nikt tam nie chce pracowac , wola swinie wozic jak bielskich pasazerow wiec zostaja tam tylko kulfony niezdarne z ktorymi pasazer musi sie uzerac ....a moze jest odwrotnie .... !!!!
    • Gość: kasia autobusy dla kierowców nie pasażerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.12, 12:53
      Racjonalność MZK już dawno ma w poważaniu, bo najprościej zarządzać autobusami tak, jak MZK najwygodniej. I z tego powodu bzdurnie układane rozkłady jazdy (bo przecież to, że się spotykają na głównym przystanku 'przesiadkowym' w tym samym kierunku w przeciągu 10 minut, a później przez 30 minut nic, to nie jest problem MZK, bo nie będą od środkowego przystanku rozkładu układać) , ograniczanie kursów w każdy "długi weekend", upierdliwe sprawdzanie biletów przez kierowców nawet na przystankach, gdzie miały być ze względu na duży ruch otwierane wszystkie drzwi - nie ważne, że za autobusem korek do kolejnych świateł się robi. MZK to państwo w państwie, nie wiem tylko dlaczego przedsiębiorstwo użyteczności publicznej, które w d... ma zarówno użyteczność jak i pasażerów, ma być dotowane z moich pieniędzy, kiedy każda decyzja która podejmują nijak się ma do potrzeb mieszkańców, którym mają służyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka