Dodaj do ulubionych

Tesco na Zlotych Lanach

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 22.11.05, 09:26
Witam, czy ktos z was byl juz w tesco na zlotkach? ja wczoraj mialem okazje i
moje odczucia sa raczej na nie... wiadomo bardzo duzo ludzi, no i asortyment
kiepski - to raczej przypomina dyskont niz supermarket, w kazdym segmencie
towarow bardzo maly wybor!
Obserwuj wątek
    • mcmaxim Re: Tesco na Zlotych Lanach 22.11.05, 09:30
      eee? a od kiedy na ZL jest tesco?... prosze, ile czlowiek jeszcze o swoim miescie nie wie :->
      • Gość: bielszczanin4 Re: Tesco na Zlotych Lanach IP: *.katowice.msk.pl / *.bielsko.msk.pl 22.11.05, 09:49
        mcmaxim napisał:

> eee? a od kiedy na ZL jest tesco?... prosze, ile czlowiek jeszcze o swoim
        miesc
        > ie nie wie :->

Od bodajże 2 dni.
        Proszę: ile rzeczy się może człowiek dowiedzieć od innych na forum... ;)))))
        • Gość: martinezbb Re: Tesco na Zlotych Lanach IP: *.bielsko.dialog.net.pl 22.11.05, 12:48
          tesco jest pomiedzy starym a nowym pawilonem przy ul. jutrzenki, tam gdzie
          kiedys byl ogrodzony parking dla mieszkancow.
          • albrecht1 Re: Tesco na Zlotych Lanach 22.11.05, 13:16
            Zgadza się vis a vis szkoły. Widać Tesco staje w konkury z biedronkami i innymi
            liderpolami.
            • alex.stela Re: Tesco na Zlotych Lanach 22.11.05, 13:21
              Czyli w B-B jest drugie Tesco??? Jakoś nie słyszałem... Chyba że zrobili coś
              nowego po przejęciu sieci "Sezam"...
              • Gość: bielszczanin4 Re: Tesco na Zlotych Lanach IP: *.katowice.msk.pl / *.bielsko.msk.pl 22.11.05, 16:56
                alex.stela napisał:

> Czyli w B-B jest drugie Tesco??? Jakoś nie słyszałem... Chyba że zrobili coś
                > nowego po przejęciu sieci "Sezam"...
                >

Ojej... no ile razy jeszcze mamy powtórzyć? JEST!;)
                I to nowowybudowane.
          • mcmaxim Re: Tesco na Zlotych Lanach 22.11.05, 21:31
            aaa... to juz wiem gdzie. widzialem jakis czas temu ze sie tam jakis superszajs buduje, ale nie wpadlem na to, ze tesco... na psy schodza :-/ a pozatym: kto, do k... nedzy wydal na to pozwolenie?! jaki k... kretyn?! przepraszam was, ale szlag mnie trafia, jak gigamarket w srodku miasta staje...
            • Gość: bielszczanin4 Re: Tesco na Zlotych Lanach IP: *.katowice.msk.pl / *.bielsko.msk.pl 22.11.05, 22:41
              mcmaxim napisał:

> aaa... to juz wiem gdzie. widzialem jakis czas temu ze sie tam jakis
              superszajs
              > buduje, ale nie wpadlem na to, ze tesco... na psy schodza :-/ a pozatym: kto,
              > do k... nedzy wydal na to pozwolenie?! jaki k... kretyn?! przepraszam was,
              ale
              > szlag mnie trafia, jak gigamarket w srodku miasta staje...
              >

Znowu błąd: nie jakiś "gigamarket" tylko zwykły DUŻO MNIEJSZY od Tesco na
              Warszawskiej SUPERMARKET. A to różnica.
              "Prawie" robi różnicę... ;))
              • mcmaxim Re: Tesco na Zlotych Lanach 22.11.05, 23:57
                egal. istota pozostaje: supermarket - na pewno wiekszy niz przecietny spolemowski. podejrzewam ze gabaryt raczej karpackiego kauflanda. i po co takie cos w samym centrum osiedla? zeby handel tam zniszczyc? :-/
                • vobi Re: Tesco na Zlotych Lanach 23.11.05, 15:16
                  Nie tak dawno blakaly sie po mediach informacje, ze Tesco zmienia nieco
                  strategie i oprocz wielkopowierzchniowych sklepow bedzie otwieral tez mniejsze
                  sklepy na osiedlach, bo wbrew pozorom tam ludzie najwiecej kasy zostawiaja. Nie
                  pamietam niestety, czy to strategia ogolna, czy tylko w Polsce. W kazdym razie
                  jak widac powaznie sie do tego zabrali....
                  >>Zeby handel tam zniszczyc? :-?<< mowisz? Fakt, ze od jakichs dwoch tygodni do
                  handlu "osiedlowego" jestem nastawiona zdecydowanie negatywnie, wiec moze
                  przesadzam, ale z moich doswiadczen wynika ze osiedlowe sklepiki czesto same
                  sobie "samogola" wbijaja. Moze konkurencja zmusi je jednak to zauwazenia, ze
                  czasy PRL-u (na szczescie) minely i jednak to oni sa dla klienta a nie na
                  odwrot?
                  • vobi Re: Tesco na Zlotych Lanach 23.11.05, 15:17
                    tfu, samoboja nie samogola... :)
                    • albrecht1 Re: Tesco na Zlotych Lanach 23.11.05, 21:20
                      Przyznam, że ja nie narzekam na mój osiedlowy sklepik. Co rano świeże pieczywo i
                      kilka podstawowych artykułów, po które zupełnie nie opłaca się jeździć na
                      obrzeża miasta.
                      Z kolei w tych hiperblaszakach robię zakupy innego rodzaju: artykuły raczej
                      przemysłowe, w wiekszych ilościach na dłuższy okres czasu.
                • wikin Re: Tesco na Zlotych Lanach 23.11.05, 21:33
                  z pierwszych zewnętrznych oględzin przejazdem to wygląda mi na to, że gabaryty
                  mniejsze od kauflanda, raczej bliższe społemowskim blaszakom czy należącej do
                  tesco czantorii
                  • Gość: Mike Re: Tesco na Zlotych Lanach IP: 212.106.128.* 24.11.05, 11:36
                    A żywieckie Tesco wg mnie też nie nalezy do największych. :) Tesco atakuje
                    Polskę...w Katowicach też otworzyli nowe, ale tam to już normalnych gabarytów w
                    Silesia City Center. Za to to CH jedno z największych w Polsce...byłem tam już
                    3 razy (raz w trakcie budowy)...otworzyli 18.11-robi wrażenie! 65 tys m
                    kwadrat, a budowa zaczęła się w czerwcu 2004. Pasaż handlowy ma 220 butików i
                    ciągnie się "slalomami" na ponad kilometr...makabra! Ale jest elegancki...nie
                    powiem! Oświetlona fontanna (13 metrów!), mostek (a'la na Krupówkach w
                    zakopanem koło CPN ;), palmy, butiki, market Saturn ze sprzetem (właściciel ten
                    sam co Media Markt), kawiarenki, restauracje...w krótce Cinema City i centrum
                    rozrywki, parking na 300 samochodów. Polecam jak będziecie w pobliżu zajrzeć z
                    ciekawości! Pozdrawiam:)
                    • Gość: Mike Re: Tesco na Zlotych Lanach IP: 212.106.128.* 24.11.05, 11:37
                      Parking na 3000 samochodów...miało być. :)
    • nyka22 Re: Tesco na Zlotych Lanach 29.11.05, 13:19
      Ja byłam. Moim zdaniem beznadzieja. Jeśli chodzi o wielkość to małe, a i
      asortment też niezbyt.
      • Gość: mag Re: Tesco na Zlotych Lanach IP: *.its.it 30.11.05, 11:06
        Całkowicie się zgadzam. BEZNADZIEJNE!!
    • Gość: Grzegorz Re: Tesco na Zlotych Lanach IP: *.rekord.com.pl 30.11.05, 12:14
      Byłem. Normalny duży sklep osiedlowy - taki sam jak Centrum czy Elea itp.
    • Gość: gość Re: Tesco na Zlotych Lanach IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.12.05, 18:17
      jest beznadziejne nie ma po co tam chodzić lepiej pojeżdzić na koniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka