Dodaj do ulubionych

Powierzchnia w Sferze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 16:07
Nie orientujecie się jaki jest koszt metra kwadratowego wynajmu lokalu
handlowego w Sferze?
Dzieki za info
Obserwuj wątek
    • Gość: SanDu Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 17:00
      na pewno niezbyt drogo. Coś w okolicy 125 zł
    • Gość: maly Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 17:02
      pytanie tylko czy w nowej czy istniejącej, na dole czy wyżej
    • Gość: endil Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 17:07
      To zależy jaka powierzchnia i w którym miejscu w sferze.
      W 2005 roku za malutki lokal (6m2) na pierwszym pietrze płaciło się 2500 zł, (za
      całość)...
      • Gość: KR Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 18:40
        Bardziej by mnie interesował lokal w nowej na parterze, ale myślę że ceny nie
        powinny się różnić w nowej i starej
    • Gość: maly Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 12:42
      w nowej sferze jest juz duzo pow wynajetej. Oni chyba mają już pozwolenie
      nabudowe
    • Gość: ludek Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:13
      chcę wynająć kawiarnię. Czy ktoś wie ile jest planowanych i jakie?
      • Gość: mach_2 Re: Powierzchnia w Sferze IP: 77.223.201.* 18.07.07, 13:49
        Njlepiej skontaktować się z zarządcą Sfery.

Odpowiadasz na :
        Gość portalu: ludek napisał(a):

> chcę wynająć kawiarnię. Czy ktoś wie ile jest planowanych i jakie?

• Gość: stoi Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 11:44
        Chcę wydzierżawić stoisko w pasażu, najlepiej na parterze, tam gdzie
        jest teraz kasa teatru
    • Gość: baldi Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:20
      jakie wielkości można wynająć? Czy sa 30 do 40 metrowe boxy?
      • Gość: KR Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:09
        Wejdź sobie na stronę sfery www.sfera.com.pl tam w meni w rozbudowa
        i poźniej w plan galerii. Tam masz wszystko
        Tak sobie obliczałem i myślę, że mogą brac gdzieś 400 500 za metr... Ale nie
        wiem w sumie. Chciałbym wynająć lokal ale boję się, że na 25000 tyś miesięcznie
        mogę nie wyrobić...
        • Gość: lol Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 14:17
          na co chcesz wynająć? Obrót zależy od branży
          • Gość: Kr Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:01
            Segment wyposazenia wnętrz.

A co do pytania o niszę, to otwieranie butiku z ciuchami jest wtopą. Więc nie
            polecam.
    • Gość: handelek Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:01
      chcę znaleźć niszową markę. Czy ktoś wie jakie marki zaklepały sobie już
      miejsce w Sferze 2?
    • Gość: baba Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 13:52
      podobno Zara i jej grupa C&A i wiele innych
    • Gość: gosc Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:45
      ale w Sferze 1 są już takie sklepy z dobrym wyposażeniem mieszkań. Co masz
      konkretnie na myśli
    • Gość: maly Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.centertel.pl 21.07.07, 14:37
      czy ktoś wie w jakim stanie technicznym przejmowana jest powierzchnia handlowa
      w Sferze 2? Jakie inwestycje musi poczynic dzierżawca?
      • Gość: kima Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 11:57
        z tego co słyszałem otrzymuje się lokal w stanie surowym. Trzeba wykonać
        wszystko na własny koszt, nawet witrynę i instalacje wew.
    • Gość: kość1 Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 16:21
      czy ktoś może odstapić ok 50 mkw w sferze?
      • Gość: XYZ Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 00:06
        Proponuję skontaktować się z osobami zajmującymi się wynajmem pow. hand. w
        Sferze www.sfera.com.pl masz wszystkie dane
        • Gość: kosc Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 11:52
          oni mowia ze nie maj zadnych wolnych powierzchni, wiec chce sie
          dowiedziec ile wonosiloby odstepne za lokal ok 50 mkw.
          • Gość: XYZ Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 00:37
            Myślę, że koło 20-30 tyś. miesięcznie czynszu
            Za niedługo otwierają Sferę 2, wg mnie atrakcyjniejsza do ulokowania sklepu pod
            wieloma względami
            • Gość: kosc Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 12:27
              to nie jest mozliwe. Cena dzierzawy 1 mkw wynosilaby ok 150 Euro za
              1 mkw. Realna cena to max 40.
            • Gość: Gosc Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.c27.msk.pl 24.08.07, 14:38
              Co masz na mysli mowiac za niedlugo? Bo poki co to nawet placu budowy porzadnie
              nie przygotowali wiec mowienie ze za niedlugo to bzdura kompletna.
              • Gość: XYZ Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 16:16
                Jednak realne. Moi znajomi za 50-60 mk płacą samego czynszu ponad 20 tyś. Do
                tego dochodzą media.
                Inaczej jest ze sklepami sieciowymi, które biorą po około 500-1000 metrów. Cena
                schodzi w dół i to znacznie.
                Dla mnie rok-półtora to niedługo, a jeżeli już powierzchnie są wynajmowane to
                też to coś oznacza. I cena w 2 Sferze będzie znacząco wyższa.
                • Gość: licz Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 15:01
                  to wychodzi ponad 300 zł za metr. To chyba jakiś nonsens?
                  • Gość: XYZ Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 17:47
                    Żaden nonsens. Centra handlowe naliczają sobie takie stawki, dlatego często
                    zwykłe sklepy po prostu się na tym przejeżdżają.
                    • Gość: wiem Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 13:46
                      wiem na pewno że czynsz dzierżawy to max 200 zł ze wszystkimi
                      kosztami
          • Gość: nowy Re: Powierzchnia w Sferze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 11:46
            A jednak otworzył sie nowy sklep Ice Berg, więc jakieś możliwości
            nowej dzieżawy istnieją. Pewnie trzeba trochę pochodzić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka