Gość: przyszły pracownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 22:30 Być może będę tam pracował. Jak tam jest? Jakie stawki? Jaka kadra? Wspólpracownicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pracownik Re: Magnetti Marelli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 22:32 Kasa średnia. Pracowac musisz w każda prawie sobote i niedziele tez sie zdarzaja(1 lub 2 w miesiacu). Teraz będa podwyżki bo był strajk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupagen Re: Magnetti Marelli IP: *.bsb.vectranet.pl 02.04.08, 13:30 średnia czyli jaka?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnetto man :) Re: Magnetti Marelli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 15:45 Witam. Więc tak. Na terenie Fiata są dwie hale MM. Górna (przy Castoramie)i dolna. Ja pracuje na dolnej przy produkcji amorów. Co do firmy mam mieszane uczucia, chodź nie narzekam w sumie. Po podwyżkach można zarobić na rękę ok 1750 zeta (22 dni robocze)+ soboty 100%, niedziele 150%. Są też różnorakie premie(wyrównawcza po podwyżce, produkcyjna, pod gruszą i świąteczna). Co do sobót, to z tego co wiem są obowiązkowe na górnej hali. Na dolnej był okres kiedy też były obowiązkowe lecz teraz się pozmieniało i raczej kto chce przyjść ten przychodzi, po wcześniejszym poinformowaniu kierownika- robota zawsze się jakaś znajdzie. Praca jak praca, trzeba robić jak to w firmie produkcyjnej. Co do przełożonych to zależy do kogo trafisz :)) W sumie zawsze im będzie mało nawet jak normy robisz :) Co mnie denerwuje:bardzo ciężko jest o jakikolwiek awans. Zauważyłem że w tej firmie również liczy się "kolesiostwo". Nawet jak starasz się robić na maxa, żeby codziennie normy uzyskać, nie bierzesz L4 w ogóle( ile razy przychodziłem schorowany) to i tak nic z tego. Nie zostaniesz po prostu zauważony, albo zostaniesz wykiwany tak jak ...:) Trzeba mieć po prostu smykałkę do kręcenia się obok majstra i jego spółki. Mi tego brak i jest jak jest, trza się męczyć przy maszynie. A najbardziej denerwuje mnie to, że jak przyjmują nowych do dają ich od razu do jakości,laboratorium itp, a starych pracowników trzymają przy maszynach. W sumie normalne na ich miejscu ( kto, by chciał szkolić nowego na maszynach skoro stary zapie... jak wół i mają święty spokój) jednak coś jest nie tak.... Podsumowując nie jest źle tylko polityka jest jakimś nieporozumieniem. To tak w skrócie, można pisać jeszcze dużo. Możesz spróbować i sam zobaczysz jak jest i gdzie trafisz. Może Ci się uda i będzie ok. Bardzo dużo osób teraz się pozwalniało więc co osoba to różna opinia. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Jak by co pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Magnetti Marelli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 13:02 przepracowałem cały miesiąc marzec plus 3 soboty i na ręke dostałem około 1700. Zatrudniony jestem przez adecco. teraz są jakieś podwyżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: styrany robptą Re: Magnetti Marelli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 16:07 Dziś dawali kwitki i podwyżki do podpisania i wyrównanie od początku roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luj Re: Magnetti Marelli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 06:53 jest klawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły pracownik Re: Magnetti Marelli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:41 ale mi pomogliście..... Odpowiedz Link Zgłoś