akastel 20.07.08, 21:36 Był już kiedyś taki wątek, ale nie mogę znaleźć. Czy są w Bielsku gdzieś msze dla dzieci, najlepiej dla przedszkolaków? Basiu, Ty kiedyś pisałaś, że chodzisz z Julką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciri_77 Re: Msza dla dzieci w Bielsku 21.07.08, 21:54 na pewno jest w komorowicach, nie wiem o której. Ja chodze koło dworca, bo jest to jedyny kościól w którym Młode wytrzymują msze, własnie przez ta oddzielona kaplicę (chodzimy na dorosłe msze, bo Panny jeszcze niewiele rozumieją) Odpowiedz Link Zgłoś
aa_dorota Re: Msza dla dzieci w Bielsku 21.07.08, 22:15 Kiedyś była msza dla dzieci w Aleksandrowicach o 12:00 - ale nie wiem czy jest dalej Odpowiedz Link Zgłoś
baska121 Re: Msza dla dzieci w Bielsku 22.07.08, 07:21 W Aleksandrowicach to było .ksiadz wychodził z wielkim misiem i ten misiu mówił to dzieci .Ja juz tam nie jeżdze bo Julka musi tu wiadomo szkoła wiec trudno mi powiedziec czy jeszcze jest . Odpowiedz Link Zgłoś
mammalka Re: Msza dla dzieci w Bielsku 22.07.08, 21:33 My kiedyś chodziliśmy do Boboli na przeciwko Wojewódzkiego na 15-tą. Były tam takie msze rodzinne z gitarą i dziećmi czującymi sie swobodnie. Ostatnio jak tam byliśmy to widać było, że jakaś dyscyplina jest wprowadzona i wszystkie dzieci przy rodzicach. Naszemu synowi zdarzyło sie wejść na schody ołtarza i choć chyba nie jestem przewrażliwiona to ksiądz miał srogi wyraz twarzy i przestał mówić, dopóki go stamtąd nie wzięliśmy:/ Teraz to raczej do kościołów, gdzie są kaplice dla małych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
akastel Re: Msza dla dzieci w Bielsku 22.07.08, 23:10 Dzięki wielkie i jak jeszcze ktoś coś wie, to proszę o kolejne informacje. Co do Boboli, to kiedyś byliśmy i też było b. poważnie, a do tego msza dłuższa niż tradycyjnie, kaplicy brak, więc było ciężko. Spróbujemy w tych kościołach, o których piszecie. W razie czego zostaje kaplica dla małych dzieci, choć przedszkolak mógłby już znaleźć na mszy coś dla siebie, zamiast gonić po kaplicy, gdyby ksiądz wykazał się inwencją. Odpowiedz Link Zgłoś
aniagacz Re: Msza dla dzieci w Bielsku 22.07.08, 23:17 Na Leszczynach na 11.30 Kościół Chrystusa Króla Odpowiedz Link Zgłoś
lumja Re: Msza dla dzieci w Bielsku 23.07.08, 08:09 na osiedlu karpackim z tegoco wiem jest o 10.30 msza dla dzieci, jest tez kaplica Odpowiedz Link Zgłoś