Dodaj do ulubionych

strach przed lataniem

IP: *.13-2.cable.virginmedia.com 04.07.11, 02:48
Jak zwalczyć strach przed lataniem? Nie mogę się nawet wybrać na wakacje bo mnie przeraża wizja bycia w powietrzu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: strach przed lataniem IP: *.home.aster.pl 04.07.11, 20:38
      Trzeba sobie uświadomić, że to przecież nic strasznego. Przyczyna lęku tkwi w Tobie, musisz się go jakoś pozbyć. A jeśli się nie uda, to nie koniec świata, zawsze możesz wybrać się na wycieczkę autokarem, albo samochodem. Ja się wybieram niedługo do Wiednia www.darrtell.pl/zagraniczne-wycieczki-autokarowe/451-expresswieden
      zawsze chciałam zobaczyć to miasto
    • pi-xel Re: strach przed lataniem 07.07.11, 10:56
      zobacz na tą infografikę
      www.tanie-loty.com.pl/czy-bac-sie-latania-infografika.html
      mam nadzieję, że lęki, strach i obawy odejdą w niepamięć
    • Gość: marta Re: strach przed lataniem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.07.11, 08:03
      może tak, mnie to też dotyczy.
      pokochajlatanie.pl
    • al.1 Re: strach przed lataniem 19.07.11, 12:13
      Bez wzgledu na to czy podróż odbywasz jakimś jeździwem, czy leciadłem, czy pływadłem, zawsze istnieje pewne ryzyko zwiaząne z niedotarciem do celu. Leciadła są bezpieczniejsze statystycznie od jeździw. Trzeba tylko unikać leciadeł czarterowych bardzo tanich przewoźników (choć i ich również obowiązują reżimy sprawności floty powietrznej).
      • Gość: zenek Re: strach przed lataniem IP: *.bialnet.com.pl 06.08.11, 20:34
        W Polsce średnio ginie na drogach ok 12-15 osób dziennie. Latanie jest niebezpieczne??? Śmiertelnie niebezpieczna jest jazda samochodem....
        Uwielbiam latać. Niebezpiecznie czuje sie jadąc na lotnisko. Dopiero potem strach mija.
        • Gość: t Re: strach przed lataniem IP: *.ip.netia.com.pl 16.08.11, 16:42
          ja pierwszy raz leciałem w lipcu i starałem sie nie myśleć i nie bac - udało się ale lęk wysokości był i chyba dalej jest:)
    • Gość: nie_bojta_sie Re: strach przed lataniem IP: *.centertel.pl 30.08.11, 16:23
      Hej, przede wszystkim postaraj się wmówić sobie, że to jest ok, samolotami latają miliony ludzi. Widoki z samolotu są przepiękne, szczególnie przy zachodzącym słońcu:)
      Wszystkie komercyjne linie lotnicze mają samoloty, które muszą spełniać normy bezpieczeństwa :)

------------------------------------------------------------------------------
      tanie-latanie.net
      • Gość: michał Re: strach przed lataniem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.09.11, 13:47
        A ja znalazłem to co ktoś już tu pisał Pokochajlatanie.pl
        To jest identyczny program jaki istnieje za granicą, np. w Luftansie albo British Airways. I też wszytscy lecą samolotem na koniec. Moze dla ludzi ktorzy sie boja to jest jakaś alternatywa. Mnie zainteresowało.
    • best_pilotek Re: strach przed lataniem 06.09.11, 13:58
      A ja polecam jednodniowy kurs pokonywania strachu przed lataniem :)
      Jeśli boisz się latać zajrzyj na latajbezstrachu.pl/awiofobia.html

pilot, stewardesa i psycholog prowadzą warsztat, a całość kończy się 30min. lotem samolotem. pomaga.

• Gość: Bartek86 Re: strach przed lataniem IP: *.CNet.Gawex.PL 11.08.12, 01:00
        cenne wskazówki, mi pomogły
        www.mowimyjak.pl/zdrowie/psychologia/jak-przezwyciezyc-strach-przed-lataniem-radzimy-jak-pokonac-awiofobie,94_32524.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka