Gość: bunikana IP: *.13-2.cable.virginmedia.com 04.07.11, 02:48 Jak zwalczyć strach przed lataniem? Nie mogę się nawet wybrać na wakacje bo mnie przeraża wizja bycia w powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ala Re: strach przed lataniem IP: *.home.aster.pl 04.07.11, 20:38 Trzeba sobie uświadomić, że to przecież nic strasznego. Przyczyna lęku tkwi w Tobie, musisz się go jakoś pozbyć. A jeśli się nie uda, to nie koniec świata, zawsze możesz wybrać się na wycieczkę autokarem, albo samochodem. Ja się wybieram niedługo do Wiednia www.darrtell.pl/zagraniczne-wycieczki-autokarowe/451-expresswieden zawsze chciałam zobaczyć to miasto Odpowiedz Link Zgłoś
pi-xel Re: strach przed lataniem 07.07.11, 10:56 zobacz na tą infografikę www.tanie-loty.com.pl/czy-bac-sie-latania-infografika.html mam nadzieję, że lęki, strach i obawy odejdą w niepamięć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: strach przed lataniem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.07.11, 08:03 może tak, mnie to też dotyczy. pokochajlatanie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: strach przed lataniem 19.07.11, 12:13 Bez wzgledu na to czy podróż odbywasz jakimś jeździwem, czy leciadłem, czy pływadłem, zawsze istnieje pewne ryzyko zwiaząne z niedotarciem do celu. Leciadła są bezpieczniejsze statystycznie od jeździw. Trzeba tylko unikać leciadeł czarterowych bardzo tanich przewoźników (choć i ich również obowiązują reżimy sprawności floty powietrznej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: strach przed lataniem IP: *.bialnet.com.pl 06.08.11, 20:34 W Polsce średnio ginie na drogach ok 12-15 osób dziennie. Latanie jest niebezpieczne??? Śmiertelnie niebezpieczna jest jazda samochodem.... Uwielbiam latać. Niebezpiecznie czuje sie jadąc na lotnisko. Dopiero potem strach mija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: strach przed lataniem IP: *.ip.netia.com.pl 16.08.11, 16:42 ja pierwszy raz leciałem w lipcu i starałem sie nie myśleć i nie bac - udało się ale lęk wysokości był i chyba dalej jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_bojta_sie Re: strach przed lataniem IP: *.centertel.pl 30.08.11, 16:23 Hej, przede wszystkim postaraj się wmówić sobie, że to jest ok, samolotami latają miliony ludzi. Widoki z samolotu są przepiękne, szczególnie przy zachodzącym słońcu:) Wszystkie komercyjne linie lotnicze mają samoloty, które muszą spełniać normy bezpieczeństwa :) ------------------------------------------------------------------------------ tanie-latanie.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: strach przed lataniem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.09.11, 13:47 A ja znalazłem to co ktoś już tu pisał Pokochajlatanie.pl To jest identyczny program jaki istnieje za granicą, np. w Luftansie albo British Airways. I też wszytscy lecą samolotem na koniec. Moze dla ludzi ktorzy sie boja to jest jakaś alternatywa. Mnie zainteresowało. Odpowiedz Link Zgłoś
best_pilotek Re: strach przed lataniem 06.09.11, 13:58 A ja polecam jednodniowy kurs pokonywania strachu przed lataniem :) Jeśli boisz się latać zajrzyj na latajbezstrachu.pl/awiofobia.html pilot, stewardesa i psycholog prowadzą warsztat, a całość kończy się 30min. lotem samolotem. pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek86 Re: strach przed lataniem IP: *.CNet.Gawex.PL 11.08.12, 01:00 cenne wskazówki, mi pomogły www.mowimyjak.pl/zdrowie/psychologia/jak-przezwyciezyc-strach-przed-lataniem-radzimy-jak-pokonac-awiofobie,94_32524.html Odpowiedz Link Zgłoś