Dodaj do ulubionych

Szkoła dla pilotów

IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.12, 22:17
Witam,
szukam dla siebie szkoły lotniczej. Chcę na wiosnę zrobić kurs na pilota ppl(a), najlepiej w okolicach Warszawy (znalazłam w Modlinie szkołę Salt Aviation) lub Wrocławia (chociaż to mniej chętnie). Ktoś coś może polecić? Ewentualne opinie o SA?
Obserwuj wątek
    • Gość: rafik Re: Szkoła dla pilotów IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.12, 19:21
      Nie robiłem ppl(a) w salt aviation, ale kumpel robił kurs na pilota helikopterów właśnie w SA, polecał Robert do szkoleń, z tego co u nich wyczytałem to szkoli na H i A.
    • Gość: pplka Re: Szkoła dla pilotów IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.12, 22:23
      We Wrocławiu możesz latać w Mirosławicach i Szymanowie, jeśli poszukujesz to spróbuj tam uderzyć. O tej szkole Salt Aviation w necie są pozytywne opinie, wpisz w wyszukiwarkę i coś na pewno znajdziesz.
    • harczyn Re: Szkoła dla pilotów 01.10.12, 13:09
      Też o tym myślałem. Zastanawiam się jednak, czy jest jakiś wiek, który ogranicza zostanie pilotem.Mowa tu oczywiście o pilocie samolotów turystycznych przewożących ludzi. Z tego co się orientuje trzeba mieć wylatane godziny, ktoś się orientuje ile tego trzeba mieć i jaka jest droga do zostania takim pilotem.
      • bemarta Re: Szkoła dla pilotów 30.10.12, 08:16
        Turystycznie to możesz co najwyżej przewozić ludzi, którzy są Twoimi znajomymi :-)
        Minimalny wiek to chyba 16 lat i trzeba zaliczyć wykłady z teorii lotnictwa w ilości 110 h oraz wylatać 45h. Tutaj masz trochę więcej info o kursie na pilota.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka