Gość: malo mieli srebra IP: *.server.ntli.net 07.12.04, 00:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bistor te inne linie to chetnie.......... IP: 213.245.152.* 07.12.04, 00:37 ...... przejmoja tych co chca z polski gdzies wyleciec a nie do polski wrocic. ani w wizzie ani sky do konca roku niema miejsc dla pasazerow airpoloni. pierwszy raz skusilem sie w zyciu na tania linie i jestem w kropce. nigdy wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
tequilka1 Re: te inne linie to chetnie.......... 07.12.04, 11:36 Niezupełnie masz rację. Wczoraj wróciłam Wizzairem z Londynu i nie miałam żadnych problemów. W niedzielę przebukowałam bilet i po wszystkim. Co wiecej, w samolocie połowa miejsc była wolna, wiec wczoraj można było bez problemu wrócić. Na szczęścia ja się nie zraziłam do tanich linii:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacardik OSZUST Z KASĄ, OSZUST BEZ KASY... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:13 "Tanie linie ... chcą pokazać, że ... mają pieniądze". Ciekawe, skąd kocie syny mają te pieniądze. Może z biletów na sprzedane i niezrealizowane loty Chyba tylko fanom młodego Perepeczki lub Lemańskiej robi różnicę, czy skroi ich bogaty czy biedny oszust. PS. Te, tequilka1, naprawdę leciałaś samolotem? I co, fajosko było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowany bilety IP: *.telia.com 07.12.04, 08:31 To prawda że można dostac darmowy bilet i za w miarę przystepną cenę zapłacic opłatę lotniskową, tyle tylko ze terminy w jakich są wolne miejsca dla pasażerów air polonia (dostepne) nijak nie pokrywają sie z terminami zarezerwowanymi przez nas wcześniej, Te wszystkie mądrale co wymyśliły taki sposób refundacji strat muszą zdać sobie sprawę że świąt nie da sie obcodzić 16 lutego, Chciałbym sie dowiedziec jak w kraju który należy do EU można uzyskać zwrot swoich pieniędzy za niewykonaną usługę. Bo obawiam się że jak to u nas zawsze bywa ktos baka puści a wszyscy udaja że to calvin clain i jeszcze chcą ten zapach sprzedać biedakom(zwykłym przecietnym polskim obywatelom) PS dlatego mieszkam w Szwecji i póki co dzieci nie ucze polskiego bo mam nadzieje że nie bedą w przyszłości miały poco przyjeżdzac do tego kraju bo albo ich ktoś oszuka albo okradnie ale zawsze bedzie powtarzał ze Polska to silny i stabilny kraj, prosze mnie źle nie zrozumieć to nie tak że mieszkajac uważam się za kogos lepszego, też nie było łatwo wyjechać zostawić rodzine znajomych, ciagła tęsknota ale im częściej przyjeżdźałem tym częściej obiecywałem sobie że nigdy nie wróce, a to ktos ukradł saszetke z samochodu ktos oszukał przy wydawaniu reszty itd PRAWDA JEST TAKA ŻE POLSKA BIEDA LUDZI NISZCZY i mysle że sieje gorsze spustoszenie niżcały okres komunizmu o bedzie cięzko nam tak naprawde wejść do europy Chciałem być na świeta z rodzina ale rezygnujenie chce tam wracać cześć Odpowiedz Link Zgłoś
c_lossy Niewykonana usluga->zwrot pieniedzy... 07.12.04, 10:33 ... pod warunkiem, ze zaplaciles karta kredytowa (Visa / Master). Nie dajcie sie oszukac, zadajcie zwrotu pieniedzy od kart kredytowych! Pozdrowienia z Londynu, tez nie lece na Swieta do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re: Niewykonana usluga->zwrot pieniedzy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.04, 21:50 Sprawdziłem działa - oddaje bank środki za usługę niewykonaną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Niewykonana usluga->zwrot pieniedzy... IP: *.eranet.pl 08.12.04, 10:12 Stachu, napisz prosze - jaki bank? Jakie procedury uruchomic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Procedura zwrotu kasy od airpoloni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.04, 12:31 Wniosek o zmniejszenie obciązenia zgłaszasz do swojego wystawcy karty - ja np. do Citi. Podobno operatorzy obsługujący płacenie kartami są ubezpieczeni i Citi odzyska tą kasę w ciągu 3 tygodni i skoryguje mi płatności z karty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Procedura zwrotu kasy od airpoloni IP: *.eranet.pl 08.12.04, 13:12 Rozmawialam juz z Citi. Maja mi wyslac formularz reklamacji. Ale daja do zrozumienia, ze szanse sa male. Tobie powiedzieli, ze oddadza? Jaka procedure uruchomiles? Pozdrawiam i z gory dziekuje Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hevo Re: bilety IP: *.lot.pl 07.12.04, 11:23 off topic - ale taki byl takze Twój post. Mysle, ze powinienies sciagnac cala swoja rodzine do dostatniej Szwecji, to nie bedzisz mial problemu z koniecznoscia przyjazdu do tego miejsca, ktorego tak nie lubisz. Polske taka, na jaka narzekasz, tworza sami Polacy i to jest najbarziej przykre. Ale moze jezeli wszyscy obojetni i narzekajacy pojada wychwalac dobrobyt gdzie indziej - a za nimi pojada Ci ktorzy okradaja samochody - tez szukajacy na swoj sposob dobrobytu, to w tym kraju pozostana ludzie, ktorzy sa z nim jakos zwiazani i chca cos zrobic - pomimo narzekan i obojetnosci innych. I tego sobie najbardziej zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista powodzenia w Szwecji - nie wracaj do Polski. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:33 nie rozumiem twojego toku myslenia. Zgłosisz swoja wierzytelnosc na liste wierzycieli w postepowaniu upałosciowym przewoznika i Twoje roszczenie zostanie zaspokojone wraz z roszczeniami innych klientów. Dlaczego od razu obrazasz kraj i naród??? dokonałes błędnej decyzji konsumneckiej i straciłes pieniądze. Zle oceniłes ryzyko - chciałes leciec taniej ale powinienes przy podejmowaniu decyzji liczyc sie z tym ze mozesz dostac usługe o nizszej jakosci, lub zadna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiadacz Re: powodzenia w Szwecji - nie wracaj do Polski. IP: 193.180.228.* 07.12.04, 15:43 Ja tez niestety nie rozumiem twojego toku myslenia, sadze ze zyjesz w Polsce ale w zupelnie innej zeczywistosci jaka jest faktycznie, Twoja propozycja oczywiscie jak najbardziej sluszna w polskich realiach to tylko mzonka, to ze stracilem pieniadze na bilet to nie jest wielka sprawa ale to ze stracilem mozliwosc wyjazdu na swieta to juz dla mnie duzo znaczy. A sposob w jaki air polonia obchodzi sie teraz ze swoimi klientami pozostawia duzo do zyczenia(brak poloczen tel, nie odpisuja na maile) to tylko swiadczy o ich braku kultury (rozumiem ze mozna zbankrutowac ale trzeba umiec zachowac twarz) Natomiast twoje dobre rady chyba swiadcza iz to ty tworzysz te orwelowska polske - nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: powodzenia w Szwecji - nie wracaj do Polski. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 16:14 Orwelowska Polske????? Firma jest sparalizowana to kto ma odpisywac na maile i odbierac telefony???? pracownicy którzy jesli nie zastanawiaja sie czy wyrwa swoje wynagrodzenia to nie sa w stanie fizycznie odpowiedziec na wszystkie zapytania???? a moze Air Polonia ma zatrudnic nowych pracowników???? Kazda firma jesli zbankrutuje to zachowuje sie podobnie - unika kontaktów z dłuznikiem. Czy to Polska, Stany czy Szwecja. ps. straciłes mozliwosc przyjazdu do Polski na swieta??? AirPolonia miała wyłacznosc na loty do Polski???? ps. 2 a skad ty mozesz wiedziec jaka jest rzeczywistosc w Polsce z perspektywy Szwecji???? Moja propozycja jest słuszna i w kazdych realiach jest taka sama mrzonka. Tanie linie nie maja majatku który moze pójsc na zaspokojenie wierzycieli. Czyli dostaniesz zero kasy. Myslisz ze rzad Szwecji odddałby ludziom za niezrealizowane wakacje???? Rzad USA jak pomógł emerytom ktróych fundusze emerytalne były zainwestowane np. w Enronie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY IKEA Won do Laponii ! Na truskavki w lodzie. Ucz dzieci IP: *.mclnva23.covad.net 07.12.04, 18:54 laponskiego a nie polskiego. szkoda jezyka Mickiewicza na takich blaznow na takich blaznow i ty i twoje dzieci z Ikei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvolf Re: bilety IP: *.landg.com 07.12.04, 13:03 > lutego, Chciałbym sie dowiedziec jak w kraju który należy do EU można uzyskać > zwrot swoich pieniędzy za niewykonaną usługę. Bo obawiam się że jak to u nas > zawsze bywa ktos baka puści a wszyscy udaja że to calvin clain i jeszcze chcą obawiam sie ze cos ci sie popierniczylo, to nie ma nic wspolnego z krajem. w kazdym z nich w przypadku bankructwa spolki swoich wierzytelnosci mozesz dochodzic w drodze postepowania upadlosciowego. teraz, na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
lesdegas2005 upadłość 07.12.04, 13:18 Syndyk masy upadłości najpierw rezerwuje środki na własne wynagrodzenie, następne w kolejce są roszczenia pracownicze (ważne przez 10 lat), później wierzytelności egzekwowane wyrokiem sądowym, następnie cała reszta. Z reguły nie starcza pieniędzy na zadośćuczynienie całej 3 grupie. :( Sam próbuję odzyskać 1824 PLN. Zapraszam na forum Airpolonia-poszkodowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Barclay w Londynie nie zwraca, co robic? IP: *.demon.co.uk 07.12.04, 16:30 Moze wiesz w takim razie kto jest likwidatorem Airpolonia? Pomimo, ze zaplacilam karta visa to moj bank Barclay w Londynie odmowil zwrotu pieniedzy dopoki nie dostarcze potwierdzenia, ze Likwidator/Airpolonia zwroci pieniadze. Co mam w tej sytuacji zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manhattan Zmienic bank lozerow na powazniejszy. CityBank ! IP: *.mclnva23.covad.net 07.12.04, 18:40 nie wiedza co to jest service - przyjedz do USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Oddają za bilety IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.04, 21:54 Oddają za bilety jak się złoży wniosek do wystawcy karty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Ameryki Spie**rzaj synu rwac truskawki, a nie obrazasz PL IP: *.mclnva23.covad.net 07.12.04, 18:37 co ma cheap airline do jez twoich bastardow ? Pokazujesz wlasna glupote nie uczac ich polskiego. Won do LAPONII ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Poratujcie z tymi zwrotami IP: *.roylok01.mi.comcast.net 07.12.04, 23:24 Jak dostac spowrotem kase od amerykanskiego banku.Dzis mi powiedzieli ze mogli by tylko anulacje zrobic a ze bookowalam bilet w pazdzierniku to nie da rady. Jak to zalatwic? Zeby zwrocili kase :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marka air polonii? Re: Linie lotnicze: Air Polonia - dokąd teraz? IP: 193.111.166.* 07.12.04, 09:22 Sorry, ale jaka marke ma Air Polonia? Zwlaszcza po potraktowaniu klientow w ten sposob jak teraz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz A teraz Litwinski zostanie dyr.Lotniska Modlin:))w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 09:31 nagrode za dobre zarzadzanie LOT i AirPolonia:) DO 3 razy sztuka;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek jasio jest winien kase zbysiowi - dostanie nowa ?? IP: *.u.mcnet.pl 08.12.04, 11:12 a jeszcze byla prywatyzacja lot czyli do 4 razy sztuka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DroZda Re: jasio jest winien kase zbysiowi - dostanie no IP: *.lot.pl 08.12.04, 11:32 APN jest winna ok 4mln PLN do PPLu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek jasio jest winien kase zbysiowi - dostanie nowa ? IP: *.u.mcnet.pl 08.12.04, 11:55 tylko 4 ??? przeciez i ARL sie nalezy - nie tylko oplaty na Okeciu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee nie rozumiem IP: *.server.ntli.net 07.12.04, 09:45 darmowe latanie samolotami, darmowe przejazdy autobusami - o co w tym wszytskim chodzi, przeciez mowi sie ze nie ma nic za darmo, wiec cos tu nie gra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hahahahaha Oto co prezes ma do powiedzenia: IP: 213.77.87.* 07.12.04, 09:51 "Nie mam żadnych nowych informacji o tym, co się dzieje ze spółką" - to - za przeproszeniem - po ch**** jestes prezesem??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dynia Dla mnie to proste AirPolonie finansowal Irlandzki IP: 195.136.249.* 07.12.04, 10:31 fundusz, wielkimi krokami zbliza sie wejscie Irlandzkich lini tanich, wiec porostu fundusz wycofal sie aby wyczyscic rynek z najgrozniejszej konkurencji ... i kropka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia karty kredytowe - jak odzyskac pieniadze? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 07.12.04, 10:41 zaplacilam w czwartek za lot na 20. marca francuska visa widze w internecie ze pieniadze jeszcze nie zostaly sciagniete z konta dzwonilam do mojego banku we francji zeby wstrzymali przelew ale francuskie pizdy mowia ze nie moga jak to zrobic zeby te pieniadze jednak nie poszly? sa jakies ogolne unijne przepisy na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: karty kredytowe - jak odzyskac pieniadze? IP: *.acn.waw.pl 07.12.04, 11:35 Hej. tez płaciłem francuską visą BNP. Nic się nie da zrobić. By oddali jeśli lot byłby anulowany, ale nie w przypadku bankructwa. Próbowalem im wyjaśnić, że oficjalnie APN nie splajtowała, tylko wstrzymała loty ale to na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kowal Re: karty kredytowe - jak odzyskac pieniadze? IP: *.k1.pl 07.12.04, 12:02 A to Qrwy te francuskie bankiery ... !!!! Żabą ich, żabą ... !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bank of America TRZEBA FRAJERZY UZYWAC KART WYSTAWIONYCH W USA IP: *.mclnva23.covad.net 07.12.04, 18:33 nie mielibyscie zadnych problemow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: TRZEBA FRAJERZY UZYWAC KART WYSTAWIONYCH W US IP: *.roylok01.mi.comcast.net 07.12.04, 20:08 Hmmmm...to ciekawe...bo ja mam karte wystawiona wlasnie tutaj ..i przed chwila wrocilam z banku....z niczym nistety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Didi Re: karty kredytowe - jak odzyskac pieniadze? IP: *.student.UU.SE 08.12.04, 12:38 Bzdury wam te francuskie zabojady mowia. placilem szwedzkim kredytowym Mc i Nordea mi oznajmila ze po zlozeniu reklamacji polski bank obslugujacy Air Polonie ma 30 dni na uregulowanie platnosci. Jesli po uplywie tego terminu nie przeleja kwoty naleznej Nordea wchodzi i pokrywa straty klienta poprzez ubezpieczenie wbudowane w karte kredytowa. Nie wiem jednak jak jest w przypadku kart debetowych. Tak wiec ja na pewno kase z powrotem dostane. /D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Do wszystkich pokrzywdzonych IP: *.user.ono.com 07.12.04, 11:21 Prosze wejdzcie na te strone www.airpoloniavictims.za.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dociekliwy Pytanko do tych którzy przebukowują bilety IP: 213.77.87.* 07.12.04, 12:40 Czy jeśli polecicie za darmochę z innymi liniami, a AP odda wam kasę to oddacie kaskę nowemu przewoźnikowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Pytanko do tych którzy przebukowują bilety IP: *.range81-156.btcentralplus.com 07.12.04, 14:20 czlowieku za jaka darmoche, za darmo to oni daja bilet za kilka funtow a oplaty lotniskowe i podatki i tak trzeba zaplacic nie majac jednoczesnie pewnosci czy kolejny "tani" nie zbankrutuje poza tym nie dosc ze to nie zadna darmocha tylko kolejny wydatek to jeszcze terminy dostepnych lotow takie ze malo kto ma mozliwosc skorzystac z tej "darmochy", ale wracajac do sedna sprawy, jestem pewna ze jezeli ktorys przewoznik zaproponuje ludziom przelot w tym terminie w ktorym mieli wykupione bilety w AP to kazdy chetnie odda do bani to wszystko, ja osobiscie bojkotuje "tanich" , przesiadam sie na samochod. Dominik, pozdrawiam, wiesz, ja zadzwonilam drugi raz do mojego banku /SG/ i tym razem powiedzieli ze nic nie obiecuja ale zobacza co da sie zrobic, czekam na ich telefon, jak odddzwonia dam ci znac co powiedzieli Ciekawa jestem czy we Francji jakas gazeta wspomniala o tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: Pytanko do tych którzy przebukowują bilety IP: *.acn.waw.pl 07.12.04, 14:33 Kasiu, Polacy mieszkający we FR. szybko się dowiedzieli. Znajoma siostry miała mieć ślub w PL i 1/3 samolotu było zabukowane dla całej rodziny. To jest dopiero nieszczęście. Jak narazie, poprosiłem matkę aby mi wysłała faxem umowę banku i zobaczę w jakich warunkach takie tranzakcje są ubezpieczone. Przypominam,że AP oficjalnie nie zbankrutowała tylko wstrzymała loty. To może mieć znaczenie w dniu składania wniosku o zwrot kasy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOTNIK REKLAMACJA W BANKU PŁATNOŚCI KARTĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 15:36 Warunki umowy pomiędzy visą/mastercardem i ecardem. Jeśli klient w banku zareklamuje płatność to visa/mastercard prosi ecard o wyjasnienia i udowodnienie że klient dostał towar. Wtedy ecard prosi sklep o potwierdzenie sprzedaży, wysyłki i odbioru towaru. Jeśli go nie otrzyma to zwraca klientowi pełną kwotę i w dodatku dostaje wysoką karę. Ecardowi pozostaje ściągnąć oddaną kwotę ze sklepu. Dlatego też nie jest łatwo zostać klientem takiej firmy - musi ona sprawdzić czy sklep jest poważny i wypłacalny. Jeśli sklep nie jest w stanie oddać - księguje się stratę i go potem ściga. Dlatego też na zachodzie żeby przyjmować karty trzeba się nieźle nakombinować, dostarczyć opinie kredytowa itp. Do tego wpłacić kaucję i inne. Nie regulują tego żadne lokalne przepisy a jedynie ta umowa. Oczywiście zwykły klient nie ma o tym pojęcia że może reklamować w takim przypadku - bo nie leży to w niczyim interesie żeby o tym wiedział - lepiej żeby klient się procesował ze sklepem bo wtedy mniej roboty. Pracowałem w takiej firmie więc wiem jak to wygląda od środka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYLA Re: REKLAMACJA W BANKU NIE DZIALA,LOTNIKU IP: *.demon.co.uk 07.12.04, 16:34 SZUKAM KOGOS KTO MI PODPOWIE CO ZROBIC. BARCLAY W LONDYNIE NIE ZWROCI PIENIEDZY DOPOKI NIE DOSTARCZE MU POTWIERDZENIA OD LIKWIDATORA TEJ UPADLEJ AIRPOLONII, ZE ODDADZA PIENIADZE. DLA BANKU TO TAKA ASEKURACJA. CIEKAWE CZY JEST JAKIS SPOSOB, ZEBY TO ROZWIAZAC? A MOZE TY LOTNIKU MASZ POMYSL? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOTNIK Re: REKLAMACJA W BANKU NIE DZIALA,LOTNIKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 17:14 Podam link do tematu na grupie dyskusyjnej pl.biznes.banki jest to link do gogle.pl. Tam jest post pt. "Czy e-card popłynie?". Przedstawione są tam możliwe sytuacje, w związku z niezrealizowaniem usługi. Trzeba chyba wykorzystać, tzw. chargeback. Polecam przeczytanie postu z grupy o bankach. Link do posta tinyurl.com/59xhf Jedna z wypowiedzi "Warunki umowy pomiędzy visą/mastercardem i ecardem. Jeśli klient w banku zareklamuje płatność to visa/mastercard prosi ecard o wyjasnienia i udowodnienie że klient dostał towar. Wtedy ecard prosi sklep o potwierdzenie sprzedaży, wysyłki i odbioru towaru. Jeśli go nie otrzyma to zwraca klientowi pełną kwotę i w dodatku dostaje wysoką karę. Ecardowi pozostaje ściągnąć oddaną kwotę ze sklepu. Dlatego też nie jest łatwo zostać klientem takiej firmy - musi ona sprawdzić czy sklep jest poważny i wypłacalny. Jeśli sklep nie jest w stanie oddać - księguje się stratę i go potem ściga. Dlatego też na zachodzie żeby przyjmować karty trzeba się nieźle nakombinować, dostarczyć opinie kredytowa itp. Do tego wpłacić kaucję i inne. Nie regulują tego żadne lokalne przepisy a jedynie ta umowa. Oczywiście zwykły klient nie ma o tym pojęcia że może reklamować w takim przypadku - bo nie leży to w niczyim interesie żeby o tym wiedział - lepiej żeby klient się procesował ze sklepem bo wtedy mniej roboty. Pracowałem w takiej firmie więc wiem jak to wygląda od środka." Trzeba jeszcze przejrzeć strony visy lub mastercard, której ma się kartę i ich regulaminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOTNIK Re: REKLAMACJA W BANKU NIE DZIALA,LOTNIKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 17:16 kartyonline.net/niusy.php?id=1336 + komentarz o Volare i reklamacjach w bankach włoskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomstar Zwrot pieniędzy od Mastercard IP: 192.11.224.* 01.06.05, 12:01 Kilka miesiecy temu zlozylem reklamacje dotyczace wtopionych pieniedzy na bilety Air Polonia d MAstercard Raiffeisen Bank Polska. Reklamacja została własnie uznana i pieniążki są już na moim koncie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyniczny Re: Pytanko do tych którzy przebukowują bilety IP: *.acn.waw.pl 07.12.04, 14:24 No jak to, oczywiście że nie. Zapłaciłem 200 Pln AP. Bank mi zwróci, bo mam ubezpieczone tranzakcje. I mam bilet od Sky przebukowany w tym samym terminie. Zysk netto: bilet za darmo. Po co mam oddawać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOTNIK Procedury VISA i MASTERCARD - POWOŁYWAĆ SIE NA TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 15:40 Reklamacje dotyczące AIR POLONIA odbywają się według procedur VISY i Mastercard. Jeśli usługa, towar nie został dostarczony/zrealizowany nakazuje oddanie pieniędzy klientowi.www.inteligo.pl/infosite/_images/_files/reklamacja_visa.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Procedury VISA i MASTERCARD - POWOŁYWAĆ SIE N IP: *.eranet.pl 08.12.04, 10:15 Lotniku, jednakze problem jest z tym ze nie istnieje cos takiego jak "numer anulowania" (prosza o to w formularzu). i co w takim wypadku? E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotnik Re: Procedury VISA i MASTERCARD - POWOŁYWAĆ SIE N IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 10:49 Przykro mi, ale w tym nie pomogę. Tak jak pisałem trzeba powoływać się na chargebacki.Jeśli jeden pracownik mówi w banku, że nie można to prosić drugiego. Z tego co czytałem w internecie. Jest duża szansa na odebranie pieniędzy. Nawet osoby, którym udało się dostać bilet 0,01 lub jedynie za opłaty powinny składać reklamacje do banku z tytułu pobrania przez Air Polonie opłat lotniskowych.To też powinno być zwrócone jakby nie patrzyć. Zadzwoniłbym do ecardu i dowiedział się o możliwości reklamacji z tego tytułu wspominając oczywiście o chargebacku. Email do ecardu.pl operacje@ecard.pl (22) 87 44 495 , klienci@ecard.pl (22) 87 44 490 Dla przypomnienia link do pl.biznes.banki dotyczących "Ecard czy popłynie" tam opisana możliwa forma reklamacji z tytulu AirPolonii. www.tinyurl.com/59xhf Odpowiedz Link Zgłoś
volunteer ratujemy paszerow? 07.12.04, 20:24 gazeto pl! przestancie sie wyglupiac i nie piszcie glupot, ze inne tanie linie przychodza pasazerom z pomoca! to tylko propaganda! wykorzystuja sytuacje, zeby sie zareklamowac! czy komus pomogly?! skyeurope: tak ale nie ma juz miejsc, easyjet: tak ale musisz zrobic rezerwacje na lotnisku (co jesli planowales lot z przesiadka i w ogole jestes w innym kraju? masz leciec do londynu, zeby przebukowac bilet?), wizzair: tak, ale.... wlasciwie nie. strona nie dziala. jak od jeszcze jednej osoby z domu dostane smsa gloszacego, ze moge skorzystac z tak hojnej pomocy, to zwariuje! niech ktos tam w polsce im powie, ze to nieprawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bistor Re: ratujemy paszerow? IP: 213.245.152.* 07.12.04, 20:53 no wlasnie. ze nikt tego nienapisze w gazetach tylko sie przejmuja czy AP znajdzie inwestora. A ciul z nimi to my jestesmy gdzies uwiezieni. Przeciez przed Air Polonia byl Whait Aigel (moglem zle napisac nazwe) Niemczyckiego i co gdzie sa jego beingi? To w naszym kraju dzialac niemoze. Jak juz pisalem nigdy w "tanie linie" nie wierzylem bo latam duzo i kiedys to policzylem ile mam doplacic do bagarzu podrecznego, a jest tam komputer itp rzeczy ktorych nieda sie na dol i trzeba u "tanich" doplacac.( w zwyklych liniach przymykaja na nadwage oko) takie liczenie wyszlo mnie drozej w AP niz w LOT! Do tego brak pewnosci czy nieprzesuna lotu a w unowie pisza ze moga, o jedzeniu, piciu i gazetach niewspominam. Dzis sie polaszczylem. mialem poleciec tylko na weekend zalatwic jedna sprawe i bec nimam jak wrocic I wlasnie zaczolem to liczyc- TANIA LINIA NIEMA PRAWA ZARABIAC I ISTNIEC! 100 zlotych za bilet od glowy dla przewoznika to jest 16000 pln za pelnego 737! taki 737 spala 5tys litrow paliwa w locie do londynu. paliwo lotnicze jest chyba drozsze niz normalne ale liczac po cenie Pb98 5000 razy 4 wychodzi 20tys zlotych! czyli przewoznik doklada 4 tysie? a gdzie pesje, raty za samoloty, serwis? nawet przewozy komercyjne ladunkow w lukach bagarzowych tego nie pokryja. Myle sie czy ktos powinien sprawdzic te "tanie" pralnie pieniedzy, bo ineczej tego wytlumaczyc niemozna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: ratujemy paszerow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 22:57 Kompletne bzdury piszesz poczynając od 160 osób z biletami za 100 złotych. Biletów tanich jest kilka-kilkanaście na lot, może 20. Reszta jest droższa, kupowana później, po 400, 500, 700, 900 złotych (w Air Polonii w ogole były głownie bilety conajmniej za 199 PLN w jedną i 299 w drugą). Poza tym nie każdy pojedyńczy lot musi być rentowny, zwłaszcza poza sezonem. Poza tym wchodzą inwestorzy i mogą być straty przez dłuższy czas np. gdy dopiero się wchodzi i buduje markę. Easyjet i Ryan od wielu lat działają jako tanie linie. Jak się dobrze zarządza, to wszystko gra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Re: ratujemy paszerow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 23:16 Dokładnie tak. Ponadto przeliczanie cen paliwa po detalicznej (!) cenie Pb98 jest krańcowym nieporozumieniem - Pamiętajmy że mówimy o silnikach odrzutowych a te spalają naftę lotniczą która jest wyraźnie tańsza od samochodowej etyliny. Zresztą to że już w ogóle nie ma miejsc dla byłych AirPolonistów też jest nieprawdą - sam sprawdzałem - a np. WIZZ na najbardziej oblegane kierunki otworzył dodatkowe nocne loty na święta - widziałem że są z Londynu do Wawy zaraz przed świętami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek w cenie PB 98 sa podatki IP: *.u.mcnet.pl 08.12.04, 10:21 ktorych nie placi lotnictwo cena litra paliwa to ok 1,20 kolej i pks placi podatki od paliwa - lotnictwo nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DroZda Re: w cenie PB 98 sa podatki IP: *.lot.pl 08.12.04, 10:45 a akcyza i podatek "drogowy" w cenie paliwa JET A1? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DroZda Re: w cenie PB 98 sa podatki IP: *.lot.pl 08.12.04, 10:52 nie "????" tylko sprawdź.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek w cenie PB 98 sa podatki IP: *.u.mcnet.pl 08.12.04, 10:56 ale co mam niby sprawdzic ? - rzuciles haslo i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DroZda Re: w cenie PB 98 sa podatki IP: *.lot.pl 08.12.04, 11:32 twierdziłeś że podatków nie ma, ale są...jeżeli paliwo kupujesz w celu wykonania przelotów krajowych. A przy "eksporcie" usług podaktów nie ma a stawka VATu jest O% - i to jest od 1-go maja 2004r. Do tego czasu nawet na rejsy międzynarodowe była akcyza i VAT22% oddawana przez US po ok. 90 dniach. DroZda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek w cenie PB 98 sa podatki IP: *.u.mcnet.pl 08.12.04, 11:39 niecaly miesiac temu Deutsche Bahn wystapilo do rzadu Niemiec o wprowadzenie podatkow od paliwa lotniczego na przelotach krajowych - dla wyrownania szans chocby na rynku krajowym byloby dziwne - gdyby w Polsce bylo inaczej - niemniej jednak uzyskanie potwierdzenia oficjalnego jest niemozliwe ze wzgledu na lamanie prawa o dostepie do informacji mam wrazenie ze piszesz o prywatnych awionetkach - nie o liniach lotniczych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stenn Re: ratujemy paszerow? IP: 213.227.80.* 08.12.04, 11:00 Czy w "bagarzu podrecznym" nie masz czasem słownika ortograficznego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ska Re: ratujemy paszerow? IP: 217.153.156.* 08.12.04, 20:00 co ty gadasz czlowieku..ja mialam bilet zarezerwowany na poniedzialek z airpolonii , 06.12, dzien po ogloszeniu bankructwa i bez problemu przebukowalam bilet na 07.12 z wizzairu placac, jak to bylo podawane w wiadomosciach, tylko oplate lotniskowa. jak nie wiesz to po co gadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
volunteer Re: ratujemy paszerow? 08.12.04, 21:26 hmmm, skad ta agresja? a jak ktos nie bardzo ma szanse za granica obejrzec wiadomosci? i nie gadam, jak nie wiem, tylko jak najbardziej probowalam przebukowac bilet i wrocic do domu na swieta. jesli wciaz uwazasz, ze jest to mozliwe, to moze powiesz jak? w styczniu mam na swieta wrocic? czy jutro? tak sie sklada, ze jutro nie moge i w poniedzialek nie moglam i moge tylko przed samymi swietami ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ska Re: ratujemy paszerow? IP: 217.153.156.* 08.12.04, 23:47 zadna bron boze agresja. niestety trzeba liczyc sie z tym ze na swieta juz wszystko od dawna jest porezerwowane a linii raczej nie stac chyba na to zeby podstawiac samoloty dla garstki osob kazdego dnia w temacie 'ofiary airpolonii'. po prostu robia co moga. nie mow ze nie pomagaja poszkodowanym bo to nie prawda. mi pomogli na przyklad. a ze swieta to okres przeladowany to normalna sprawa. pozostaje chyba nic innego jak kupic bilet na autobus niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
volunteer Re: ratujemy paszerow? 08.12.04, 21:33 aaa, i zajrzalam do wypowiedzi innych forumowiczow, wiec widze ze nie tylko ja mialam takie problemy. wiec tym bardziej proponuje wyzbyc sie agresji i postarac sie o zrozumienie. po prostu uwazam, ze inne linie przede wszystkim promuja swoja marke, a pomoc poszkodowanym pasazerom nie bardzo ich kreci. wiec nie bardzo fajnie jest, ze prasa podchwytuje bezrefleksyjnie wszystkie 'oficjalne komunikaty prasowe'. swoja droga nie mogla ta airpolonia zbakrutowac PO SWIETACH?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleks Linie lotnicze: Air Polonia - dokąd teraz? IP: *.oecd.org / *.oecd.org 08.12.04, 11:21 Dziennikarz gazety niestety wprowadzil czytelnikow w blad piszac, ze SAS proponuje tansze bilety dla niedoszlych pasazerow Air Poloni!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bistor Re: Linie lotnicze: Air Polonia - dokąd teraz? IP: 213.245.152.* 08.12.04, 12:08 Zapraszam wszystkich cwaniaczkow ktorzy twierdza ze niema problemu z powrotem do Polski do Paryza. wtedy pogadamy jesli darmowym biletem wrocicie przed 10 stycznia 2005. po drugie jaka to tania linia co bierze 400 zloty za lot. dolicz podatki i masz cene normalnej lini co da ci jesc i pic dowiezie na czas i raczej niezbankrutuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Linie lotnicze: Air Polonia - dokąd teraz? IP: *.strl1201.mi.comcast.net 09.12.04, 03:43 SAS ma tansze oferty dla pasazerow air polonia. A przynajmniej mial przedwczoraj bo dzwonilam. Tyle ze oczywiscie na wyloty z Polski a nie z pozostalych krajow...tak jak cala reszta tych "chetnych do pomocy linii" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karia Ratowanie klientów air polonia czy swojej linii? IP: *.vitor.pl 08.12.04, 12:23 Córka padła ofiarą plajty air Polonia. W związku z tym musiała dokupic bilet na jeden z odcinków zaplanowanej podróży. 5-tego grudnia wieczorem zabukowała w Wizz air bilet za pęłną kwotę gdyż będąc za granicą nie wiedziała że ta firma również przyłączyła się do "akcji ratowania klientów air polonia" i wchodząc na odpowiednią stronę podając nr rezarwacji w air polonia mogła ten bilet kupić za frico (podatek i opłaty lotniskowe). Próbowała poprzez biuro obsługi klienta uzyskąć zwrot ceny biletu lecz do tej pory nie raczyli jej nawet odpisać. Dzwoniąc do call center Wizzair dowiedziała się ,że ma złożyć reklamację do biura obsługi klienta a za drugim razem powiedzieli jej,że niestety chociaż mogła ten bilet "kupić za darmo" firma pieniędzy nie zwraca. (pomimo,że czytelna duża informacja pojawiła się na stronie internrtowej zaraz po tym jak zaplaciła za bilet). Z tej historii wypływa jeden wniosek. Cała ta akcja to przede wszystkim ratowanie własnej d... (plajta air polonia poważnie nadszarpnęła zaufanie do wszystkich tanich linii lotniczych) i wspaniała okazja do darmowej reklamy. Poszkodowani klienci air polonia są zaś w tej całej akcji najmnej ważni. Liczy się szum medialny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ska Re: Ratowanie klientów air polonia czy swojej lin IP: 217.153.156.* 08.12.04, 20:07 no to kogo winisz? firme czy corke? skoro nie bylo informacji na stronie ani w serwisach portali o tym ze wizzair oferuje bilet za darmo oprocz oplat lotniskowych no to chyba sama wiedziala co robi, kupujac nowy bilet? sama sie zdecydowala zaplacic wiec jej strata. do kogo masz pretensje? ze sie zdecydowali wprowadzic taka pomoc chwile po tym jak twoja corka zabukowala bilet? trzeba bylo zabukowac w skyeurope ktora wczesniej wprowadzila taka oferte. a nie psioczyc po fakcie Odpowiedz Link Zgłoś
volunteer Re: Ratowanie klientów air polonia czy swojej lin 08.12.04, 21:38 o zasady tutaj chodzi. firmy, jak to firmy, chca zarobic i trudno je winic. ale prasa moglaby sie postarac i napisac, jak jest naprawde. zwlaszcza jesli publikuje konkretne informacje nie na stronie 'reklama' a na stronach informacyjnych. i o to jest psioczenie, droga 'ska'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atanazy wizz air -złodziej IP: *.resetnet.pl 02.03.05, 09:38 W grudniu 2004r.Wizz air rozpoczął specjalną ofertę świąteczną.Mimo,że miesiąc przed planowanym wylotem chciałem zmienić terminy zgodnie z ofertą nie można tego zrobić.Mocno wątpię,czy komukolwiek się to udało. Jeśli znajdzie się ktoś,komu udało się zamienić termin w ramach tej promocji niech mnie powiadomi na łamach forum.Wizz air,czy air Polonia to jedno.Tylko kwestia czasu kiedu wizz zbankrutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Tanie Linie Lotnicze IP: *.krosno-odrzanskie.sdi.tpnet.pl 05.03.05, 16:10 www.linie-lotnicze.com Czy rezerwujac bilet przez telefon otrzymuje go listownie czy bezposrednio na lotnisku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilet Re: Tanie Linie Lotnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 21:42 W takiej sytuacji otrzymujesz mnie bezpośrednio, przez telefon listem na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 co z APN? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.05, 21:10 Czy ktos wie co naprawde dzieje sie z Air Polonia? Podobno mityczny inwestor amerykanski (popularnie nazywany United) zrejterowal zanim jeszcze sie ujawnil. jezeli w ogole kiedykolwiek istnial. Panowie Janik i Asinski kasa nie grzesza a na dodatek historie radomskie ucza ze placic nikomu nie maja zwyczaju. Qui pro quo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiluś Re: co z APN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 21:58 Jeżeli do maja się niepodniosą to ULC odbierze im AOC i koncesję. Ale z tego co ćwierkają wróbelki to obecni udziałowcy mają sprzedać firmę za złotówkę - bo w koncu w kasie brakuje 60 mln złotych... Ale czy będzie "amerykański" inwestor - zobaczymy jeszcze w tym miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś