Dodaj do ulubionych

Linie lotnicze: Air Polonia - dokąd teraz?

IP: *.server.ntli.net 07.12.04, 00:26
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: bistor te inne linie to chetnie.......... IP: 213.245.152.* 07.12.04, 00:37
      ...... przejmoja tych co chca z polski gdzies wyleciec a nie do polski wrocic.
      ani w wizzie ani sky do konca roku niema miejsc dla pasazerow airpoloni.
      pierwszy raz skusilem sie w zyciu na tania linie i jestem w kropce. nigdy
      wiecej
      • tequilka1 Re: te inne linie to chetnie.......... 07.12.04, 11:36
        Niezupełnie masz rację. Wczoraj wróciłam Wizzairem z Londynu i nie miałam
        żadnych problemów. W niedzielę przebukowałam bilet i po wszystkim. Co wiecej, w
        samolocie połowa miejsc była wolna, wiec wczoraj można było bez problemu
        wrócić.
        Na szczęścia ja się nie zraziłam do tanich linii:)
        • Gość: bacardik OSZUST Z KASĄ, OSZUST BEZ KASY... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:13
          "Tanie linie ... chcą pokazać, że ... mają pieniądze".
          Ciekawe, skąd kocie syny mają te pieniądze. Może z biletów na sprzedane i
          niezrealizowane loty
          Chyba tylko fanom młodego Perepeczki lub Lemańskiej robi różnicę, czy skroi ich
          bogaty czy biedny oszust.

PS. Te, tequilka1, naprawdę leciałaś samolotem? I co, fajosko było?
    • Gość: poszkodowany bilety IP: *.telia.com 07.12.04, 08:31
      To prawda że można dostac darmowy bilet i za w miarę przystepną cenę zapłacic
      opłatę lotniskową, tyle tylko ze terminy w jakich są wolne miejsca dla
      pasażerów air polonia (dostepne) nijak nie pokrywają sie z terminami
      zarezerwowanymi przez nas wcześniej, Te wszystkie mądrale co wymyśliły taki
      sposób refundacji strat muszą zdać sobie sprawę że świąt nie da sie obcodzić 16
      lutego, Chciałbym sie dowiedziec jak w kraju który należy do EU można uzyskać
      zwrot swoich pieniędzy za niewykonaną usługę. Bo obawiam się że jak to u nas
      zawsze bywa ktos baka puści a wszyscy udaja że to calvin clain i jeszcze chcą
      ten zapach sprzedać biedakom(zwykłym przecietnym polskim obywatelom)
      PS dlatego mieszkam w Szwecji i póki co dzieci nie ucze polskiego bo mam
      nadzieje że nie bedą w przyszłości miały poco przyjeżdzac do tego kraju bo
      albo ich ktoś oszuka albo okradnie ale zawsze bedzie powtarzał ze Polska to
      silny i stabilny kraj, prosze mnie źle nie zrozumieć to nie tak że mieszkajac
      uważam się za kogos lepszego, też nie było łatwo wyjechać zostawić rodzine
      znajomych, ciagła tęsknota ale im częściej przyjeżdźałem tym częściej
      obiecywałem sobie że nigdy nie wróce, a to ktos ukradł saszetke z samochodu
      ktos oszukał przy wydawaniu reszty itd PRAWDA JEST TAKA ŻE POLSKA BIEDA LUDZI
      NISZCZY i mysle że sieje gorsze spustoszenie niżcały okres komunizmu o bedzie
      cięzko nam tak naprawde wejść do europy Chciałem być na świeta z rodzina ale
      rezygnujenie chce tam wracać cześć
      • c_lossy Niewykonana usluga->zwrot pieniedzy... 07.12.04, 10:33
        ... pod warunkiem, ze zaplaciles karta kredytowa (Visa / Master). Nie dajcie
        sie oszukac, zadajcie zwrotu pieniedzy od kart kredytowych! Pozdrowienia z
        Londynu, tez nie lece na Swieta do Polski.
        • Gość: Stach Re: Niewykonana usluga->zwrot pieniedzy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.04, 21:50
          Sprawdziłem działa - oddaje bank środki za usługę niewykonaną
          • Gość: Ewa Re: Niewykonana usluga->zwrot pieniedzy... IP: *.eranet.pl 08.12.04, 10:12
            Stachu,

napisz prosze - jaki bank? Jakie procedury uruchomic?
            • Gość: Stach Procedura zwrotu kasy od airpoloni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.04, 12:31
              Wniosek o zmniejszenie obciązenia zgłaszasz do swojego wystawcy karty - ja np.
              do Citi. Podobno operatorzy obsługujący płacenie kartami są ubezpieczeni i Citi
              odzyska tą kasę w ciągu 3 tygodni i skoryguje mi płatności z karty
              • Gość: Ewa Re: Procedura zwrotu kasy od airpoloni IP: *.eranet.pl 08.12.04, 13:12
                Rozmawialam juz z Citi. Maja mi wyslac formularz reklamacji. Ale daja do
                zrozumienia, ze szanse sa male. Tobie powiedzieli, ze oddadza? Jaka procedure
                uruchomiles?

Pozdrawiam i z gory dziekuje

Ewa
      • Gość: hevo Re: bilety IP: *.lot.pl 07.12.04, 11:23
        off topic - ale taki byl takze Twój post.
        Mysle, ze powinienies sciagnac cala swoja rodzine do dostatniej Szwecji, to nie
        bedzisz mial problemu z koniecznoscia przyjazdu do tego miejsca, ktorego tak
        nie lubisz.
        Polske taka, na jaka narzekasz, tworza sami Polacy i to jest najbarziej
        przykre.
        Ale moze jezeli wszyscy obojetni i narzekajacy pojada wychwalac dobrobyt gdzie
        indziej - a za nimi pojada Ci ktorzy okradaja samochody - tez szukajacy na swoj
        sposob dobrobytu, to w tym kraju pozostana ludzie, ktorzy sa z nim jakos
        zwiazani i chca cos zrobic - pomimo narzekan i obojetnosci innych. I tego sobie
        najbardziej zycze.
      • Gość: realista powodzenia w Szwecji - nie wracaj do Polski. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:33
        nie rozumiem twojego toku myslenia. Zgłosisz swoja wierzytelnosc na liste
        wierzycieli w postepowaniu upałosciowym przewoznika i Twoje roszczenie zostanie
        zaspokojone wraz z roszczeniami innych klientów. Dlaczego od razu obrazasz kraj
        i naród??? dokonałes błędnej decyzji konsumneckiej i straciłes pieniądze. Zle
        oceniłes ryzyko - chciałes leciec taniej ale powinienes przy podejmowaniu
        decyzji liczyc sie z tym ze mozesz dostac usługe o nizszej jakosci, lub zadna.
        • Gość: odpowiadacz Re: powodzenia w Szwecji - nie wracaj do Polski. IP: 193.180.228.* 07.12.04, 15:43
          Ja tez niestety nie rozumiem twojego toku myslenia, sadze ze zyjesz w Polsce
          ale w zupelnie innej zeczywistosci jaka jest faktycznie, Twoja propozycja
          oczywiscie jak najbardziej sluszna w polskich realiach to tylko mzonka, to ze
          stracilem pieniadze na bilet to nie jest wielka sprawa ale to ze stracilem
          mozliwosc wyjazdu na swieta to juz dla mnie duzo znaczy. A sposob w jaki air
          polonia obchodzi sie teraz ze swoimi klientami pozostawia duzo do zyczenia(brak
          poloczen tel, nie odpisuja na maile) to tylko swiadczy o ich braku kultury
          (rozumiem ze mozna zbankrutowac ale trzeba umiec zachowac twarz) Natomiast
          twoje dobre rady chyba swiadcza iz to ty tworzysz te orwelowska polske - nie
          pozdrawiam
          • Gość: realista Re: powodzenia w Szwecji - nie wracaj do Polski. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 16:14
            Orwelowska Polske????? Firma jest sparalizowana to kto ma odpisywac na maile i
            odbierac telefony???? pracownicy którzy jesli nie zastanawiaja sie czy wyrwa
            swoje wynagrodzenia to nie sa w stanie fizycznie odpowiedziec na wszystkie
            zapytania???? a moze Air Polonia ma zatrudnic nowych pracowników???? Kazda
            firma jesli zbankrutuje to zachowuje sie podobnie - unika kontaktów z
            dłuznikiem. Czy to Polska, Stany czy Szwecja. ps. straciłes mozliwosc przyjazdu
            do Polski na swieta??? AirPolonia miała wyłacznosc na loty do Polski???? ps. 2
            a skad ty mozesz wiedziec jaka jest rzeczywistosc w Polsce z perspektywy
            Szwecji???? Moja propozycja jest słuszna i w kazdych realiach jest taka sama
            mrzonka. Tanie linie nie maja majatku który moze pójsc na zaspokojenie
            wierzycieli. Czyli dostaniesz zero kasy. Myslisz ze rzad Szwecji odddałby
            ludziom za niezrealizowane wakacje???? Rzad USA jak pomógł emerytom ktróych
            fundusze emerytalne były zainwestowane np. w Enronie????
            • Gość: ANTY IKEA Won do Laponii ! Na truskavki w lodzie. Ucz dzieci IP: *.mclnva23.covad.net 07.12.04, 18:54
              laponskiego a nie polskiego. szkoda jezyka Mickiewicza na takich blaznow na
              takich blaznow i ty i twoje dzieci z Ikei
      • Gość: vvolf Re: bilety IP: *.landg.com 07.12.04, 13:03
        > lutego, Chciałbym sie dowiedziec jak w kraju który należy do EU można uzyskać
        > zwrot swoich pieniędzy za niewykonaną usługę. Bo obawiam się że jak to u nas
        > zawsze bywa ktos baka puści a wszyscy udaja że to calvin clain i jeszcze chcą

obawiam sie ze cos ci sie popierniczylo, to nie ma nic wspolnego z krajem. w
        kazdym z nich w przypadku bankructwa spolki swoich wierzytelnosci mozesz
        dochodzic w drodze postepowania upadlosciowego. teraz, na drzewo.
        • lesdegas2005 upadłość 07.12.04, 13:18
          Syndyk masy upadłości najpierw rezerwuje środki na własne wynagrodzenie,
          następne w kolejce są roszczenia pracownicze (ważne przez 10 lat), później
          wierzytelności egzekwowane wyrokiem sądowym, następnie cała reszta. Z reguły
          nie starcza pieniędzy na zadośćuczynienie całej 3 grupie. :( Sam próbuję
          odzyskać 1824 PLN. Zapraszam na forum Airpolonia-poszkodowani.
          • Gość: syla Barclay w Londynie nie zwraca, co robic? IP: *.demon.co.uk 07.12.04, 16:30
            Moze wiesz w takim razie kto jest likwidatorem Airpolonia? Pomimo, ze
            zaplacilam karta visa to moj bank Barclay w Londynie odmowil zwrotu pieniedzy
            dopoki nie dostarcze potwierdzenia, ze Likwidator/Airpolonia zwroci pieniadze.
            Co mam w tej sytuacji zrobic?
            • Gość: manhattan Zmienic bank lozerow na powazniejszy. CityBank ! IP: *.mclnva23.covad.net 07.12.04, 18:40
              nie wiedza co to jest service - przyjedz do USA
          • Gość: Stach Oddają za bilety IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.04, 21:54
            Oddają za bilety jak się złoży wniosek do wystawcy karty
      • Gość: z Ameryki Spie**rzaj synu rwac truskawki, a nie obrazasz PL IP: *.mclnva23.covad.net 07.12.04, 18:37
        co ma cheap airline do jez twoich bastardow ? Pokazujesz wlasna glupote nie
        uczac ich polskiego. Won do LAPONII !
      • Gość: J. Poratujcie z tymi zwrotami IP: *.roylok01.mi.comcast.net 07.12.04, 23:24
        Jak dostac spowrotem kase od amerykanskiego banku.Dzis mi powiedzieli ze mogli
        by tylko anulacje zrobic a ze bookowalam bilet w pazdzierniku to nie da rady.
        Jak to zalatwic? Zeby zwrocili kase :-(
    • Gość: marka air polonii? Re: Linie lotnicze: Air Polonia - dokąd teraz? IP: 193.111.166.* 07.12.04, 09:22
      Sorry, ale jaka marke ma Air Polonia?

Zwlaszcza po potraktowaniu klientow w ten sposob jak teraz???

• Gość: Lukasz A teraz Litwinski zostanie dyr.Lotniska Modlin:))w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 09:31
      nagrode za dobre zarzadzanie LOT i AirPolonia:) DO 3 razy sztuka;)))
      • Gość: jacek jasio jest winien kase zbysiowi - dostanie nowa ?? IP: *.u.mcnet.pl 08.12.04, 11:12
        a jeszcze byla prywatyzacja lot

czyli do 4 razy sztuka
        • Gość: DroZda Re: jasio jest winien kase zbysiowi - dostanie no IP: *.lot.pl 08.12.04, 11:32
          APN jest winna ok 4mln PLN do PPLu
          • Gość: jacek jasio jest winien kase zbysiowi - dostanie nowa ? IP: *.u.mcnet.pl 08.12.04, 11:55
            tylko 4 ???

przeciez i ARL sie nalezy - nie tylko oplaty na Okeciu ...
    • Gość: eeeee nie rozumiem IP: *.server.ntli.net 07.12.04, 09:45
      darmowe latanie samolotami, darmowe przejazdy autobusami - o co w tym wszytskim
      chodzi, przeciez mowi sie ze nie ma nic za darmo, wiec cos tu nie gra
    • Gość: Hahahahaha Oto co prezes ma do powiedzenia: IP: 213.77.87.* 07.12.04, 09:51
      "Nie mam żadnych nowych informacji o tym, co się dzieje ze spółką" - to - za
      przeproszeniem - po ch**** jestes prezesem???????????
    • Gość: dynia Dla mnie to proste AirPolonie finansowal Irlandzki IP: 195.136.249.* 07.12.04, 10:31
      fundusz, wielkimi krokami zbliza sie wejscie Irlandzkich lini tanich, wiec
      porostu fundusz wycofal sie aby wyczyscic rynek z najgrozniejszej
      konkurencji ... i kropka ...
      • Gość: kasia karty kredytowe - jak odzyskac pieniadze? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 07.12.04, 10:41
        zaplacilam w czwartek za lot na 20. marca francuska visa
        widze w internecie ze pieniadze jeszcze nie zostaly sciagniete z konta
        dzwonilam do mojego banku we francji zeby wstrzymali przelew
        ale francuskie pizdy mowia ze nie moga
        jak to zrobic zeby te pieniadze jednak nie poszly?
        sa jakies ogolne unijne przepisy na ten temat?
        • Gość: Dominik Re: karty kredytowe - jak odzyskac pieniadze? IP: *.acn.waw.pl 07.12.04, 11:35
          Hej. tez płaciłem francuską visą BNP. Nic się nie da zrobić. By oddali jeśli
          lot byłby anulowany, ale nie w przypadku bankructwa. Próbowalem im wyjaśnić, że
          oficjalnie APN nie splajtowała, tylko wstrzymała loty ale to na nic.
          • Gość: Jan Kowal Re: karty kredytowe - jak odzyskac pieniadze? IP: *.k1.pl 07.12.04, 12:02
            A to Qrwy te francuskie bankiery ... !!!! Żabą ich, żabą ... !!!
            • Gość: Bank of America TRZEBA FRAJERZY UZYWAC KART WYSTAWIONYCH W USA IP: *.mclnva23.covad.net 07.12.04, 18:33
              nie mielibyscie zadnych problemow....
              • Gość: J. Re: TRZEBA FRAJERZY UZYWAC KART WYSTAWIONYCH W US IP: *.roylok01.mi.comcast.net 07.12.04, 20:08
                Hmmmm...to ciekawe...bo ja mam karte wystawiona wlasnie tutaj ..i przed chwila
                wrocilam z banku....z niczym nistety.
            • Gość: Didi Re: karty kredytowe - jak odzyskac pieniadze? IP: *.student.UU.SE 08.12.04, 12:38
              Bzdury wam te francuskie zabojady mowia. placilem szwedzkim kredytowym Mc i
              Nordea mi oznajmila ze po zlozeniu reklamacji polski bank obslugujacy Air
              Polonie ma 30 dni na uregulowanie platnosci. Jesli po uplywie tego terminu nie
              przeleja kwoty naleznej Nordea wchodzi i pokrywa straty klienta poprzez
              ubezpieczenie wbudowane w karte kredytowa. Nie wiem jednak jak jest w przypadku
              kart debetowych. Tak wiec ja na pewno kase z powrotem dostane.

/D
    • Gość: Anka Do wszystkich pokrzywdzonych IP: *.user.ono.com 07.12.04, 11:21
      Prosze wejdzcie na te strone
      www.airpoloniavictims.za.pl
    • Gość: Dociekliwy Pytanko do tych którzy przebukowują bilety IP: 213.77.87.* 07.12.04, 12:40
      Czy jeśli polecicie za darmochę z innymi liniami, a AP odda wam kasę to oddacie
      kaskę nowemu przewoźnikowi?
      • Gość: Kasia Re: Pytanko do tych którzy przebukowują bilety IP: *.range81-156.btcentralplus.com 07.12.04, 14:20
        czlowieku
        za jaka darmoche, za darmo to oni daja bilet za kilka funtow a oplaty
        lotniskowe i podatki i tak trzeba zaplacic
        nie majac jednoczesnie pewnosci czy kolejny "tani" nie zbankrutuje
        poza tym nie dosc ze to nie zadna darmocha tylko kolejny wydatek to jeszcze
        terminy dostepnych lotow takie ze malo kto ma mozliwosc skorzystac z
        tej "darmochy",
        ale wracajac do sedna sprawy, jestem pewna ze jezeli ktorys przewoznik
        zaproponuje ludziom przelot w tym terminie w ktorym mieli wykupione bilety w AP
        to kazdy chetnie odda

do bani to wszystko, ja osobiscie bojkotuje "tanich" , przesiadam sie na
        samochod.
        Dominik, pozdrawiam, wiesz, ja zadzwonilam drugi raz do mojego banku /SG/ i tym
        razem powiedzieli ze nic nie obiecuja ale zobacza co da sie zrobic, czekam na
        ich telefon, jak odddzwonia dam ci znac co powiedzieli
        Ciekawa jestem czy we Francji jakas gazeta wspomniala o tej sprawie?

• Gość: Dominik Re: Pytanko do tych którzy przebukowują bilety IP: *.acn.waw.pl 07.12.04, 14:33
          Kasiu, Polacy mieszkający we FR. szybko się dowiedzieli. Znajoma siostry miała
          mieć ślub w PL i 1/3 samolotu było zabukowane dla całej rodziny. To jest
          dopiero nieszczęście.
          Jak narazie, poprosiłem matkę aby mi wysłała faxem umowę banku i zobaczę w
          jakich warunkach takie tranzakcje są ubezpieczone. Przypominam,że AP oficjalnie
          nie zbankrutowała tylko wstrzymała loty. To może mieć znaczenie w dniu
          składania wniosku o zwrot kasy.
          pozdrawiam
          • Gość: LOTNIK REKLAMACJA W BANKU PŁATNOŚCI KARTĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 15:36
            Warunki umowy pomiędzy visą/mastercardem i ecardem. Jeśli klient w banku
            zareklamuje płatność to visa/mastercard prosi ecard o wyjasnienia i
            udowodnienie że klient dostał towar. Wtedy ecard prosi sklep o potwierdzenie
            sprzedaży, wysyłki i odbioru towaru. Jeśli go nie otrzyma to zwraca klientowi
            pełną kwotę i w dodatku dostaje wysoką karę. Ecardowi pozostaje ściągnąć oddaną
            kwotę ze sklepu. Dlatego też nie jest łatwo zostać klientem takiej firmy - musi
            ona sprawdzić czy sklep jest poważny i wypłacalny. Jeśli sklep nie jest w
            stanie oddać - księguje się stratę i go potem ściga. Dlatego też na zachodzie
            żeby przyjmować karty trzeba się nieźle nakombinować, dostarczyć opinie
            kredytowa itp. Do tego wpłacić kaucję i inne. Nie regulują tego żadne lokalne
            przepisy a jedynie ta umowa. Oczywiście zwykły klient nie ma o tym pojęcia że
            może reklamować w takim przypadku - bo nie leży to w niczyim interesie żeby o
            tym wiedział - lepiej żeby klient się procesował ze sklepem bo wtedy mniej
            roboty. Pracowałem w takiej firmie więc wiem jak to wygląda od środka.
            • Gość: SYLA Re: REKLAMACJA W BANKU NIE DZIALA,LOTNIKU IP: *.demon.co.uk 07.12.04, 16:34
              SZUKAM KOGOS KTO MI PODPOWIE CO ZROBIC. BARCLAY W LONDYNIE NIE ZWROCI PIENIEDZY
              DOPOKI NIE DOSTARCZE MU POTWIERDZENIA OD LIKWIDATORA TEJ UPADLEJ AIRPOLONII, ZE
              ODDADZA PIENIADZE. DLA BANKU TO TAKA ASEKURACJA. CIEKAWE CZY JEST JAKIS SPOSOB,
              ZEBY TO ROZWIAZAC? A MOZE TY LOTNIKU MASZ POMYSL?
              • Gość: LOTNIK Re: REKLAMACJA W BANKU NIE DZIALA,LOTNIKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 17:14
                Podam link do tematu na grupie dyskusyjnej pl.biznes.banki jest to link do
                gogle.pl. Tam jest post pt. "Czy e-card popłynie?". Przedstawione są tam
                możliwe sytuacje, w związku z niezrealizowaniem usługi. Trzeba chyba
                wykorzystać, tzw. chargeback. Polecam przeczytanie postu z grupy o bankach.

Link do posta tinyurl.com/59xhf
                Jedna z wypowiedzi "Warunki umowy pomiędzy visą/mastercardem i ecardem. Jeśli
                klient w banku
                zareklamuje płatność to visa/mastercard prosi ecard o wyjasnienia i
                udowodnienie że klient dostał towar. Wtedy ecard prosi sklep o potwierdzenie
                sprzedaży, wysyłki i odbioru towaru. Jeśli go nie otrzyma to zwraca klientowi
                pełną kwotę i w dodatku dostaje wysoką karę. Ecardowi pozostaje ściągnąć oddaną
                kwotę ze sklepu. Dlatego też nie jest łatwo zostać klientem takiej firmy - musi
                ona sprawdzić czy sklep jest poważny i wypłacalny. Jeśli sklep nie jest w
                stanie oddać - księguje się stratę i go potem ściga. Dlatego też na zachodzie
                żeby przyjmować karty trzeba się nieźle nakombinować, dostarczyć opinie
                kredytowa itp. Do tego wpłacić kaucję i inne. Nie regulują tego żadne lokalne
                przepisy a jedynie ta umowa. Oczywiście zwykły klient nie ma o tym pojęcia że
                może reklamować w takim przypadku - bo nie leży to w niczyim interesie żeby o
                tym wiedział - lepiej żeby klient się procesował ze sklepem bo wtedy mniej
                roboty. Pracowałem w takiej firmie więc wiem jak to wygląda od środka."

Trzeba jeszcze przejrzeć strony visy lub mastercard, której ma się kartę i ich
                regulaminy.
              • Gość: LOTNIK Re: REKLAMACJA W BANKU NIE DZIALA,LOTNIKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 17:16
                kartyonline.net/niusy.php?id=1336 + komentarz o Volare i reklamacjach w
                bankach włoskich.
              • Gość: Tomstar Zwrot pieniędzy od Mastercard IP: 192.11.224.* 01.06.05, 12:01
                Kilka miesiecy temu zlozylem reklamacje dotyczace wtopionych pieniedzy na
                bilety Air Polonia d MAstercard Raiffeisen Bank Polska. Reklamacja została
                własnie uznana i pieniążki są już na moim koncie
      • Gość: cyniczny Re: Pytanko do tych którzy przebukowują bilety IP: *.acn.waw.pl 07.12.04, 14:24
        No jak to, oczywiście że nie. Zapłaciłem 200 Pln AP. Bank mi zwróci, bo mam
        ubezpieczone tranzakcje. I mam bilet od Sky przebukowany w tym samym terminie.
        Zysk netto: bilet za darmo. Po co mam oddawać?
        • Gość: LOTNIK Procedury VISA i MASTERCARD - POWOŁYWAĆ SIE NA TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 15:40
          Reklamacje dotyczące AIR POLONIA odbywają się według procedur VISY i
          Mastercard. Jeśli usługa, towar nie został dostarczony/zrealizowany nakazuje
          oddanie pieniędzy
          klientowi.www.inteligo.pl/infosite/_images/_files/reklamacja_visa.pdf
          • Gość: Ewa Re: Procedury VISA i MASTERCARD - POWOŁYWAĆ SIE N IP: *.eranet.pl 08.12.04, 10:15
            Lotniku,

jednakze problem jest z tym ze nie istnieje cos takiego jak "numer anulowania"
            (prosza o to w formularzu). i co w takim wypadku?

E.
            • Gość: Lotnik Re: Procedury VISA i MASTERCARD - POWOŁYWAĆ SIE N IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 10:49
              Przykro mi, ale w tym nie pomogę. Tak jak pisałem trzeba powoływać się na
              chargebacki.Jeśli jeden pracownik mówi w banku, że nie można to prosić
              drugiego. Z tego co czytałem w internecie. Jest duża szansa na odebranie
              pieniędzy. Nawet osoby, którym udało się dostać bilet 0,01 lub jedynie za
              opłaty powinny składać reklamacje do banku z tytułu pobrania przez Air Polonie
              opłat lotniskowych.To też powinno być zwrócone jakby nie patrzyć. Zadzwoniłbym
              do ecardu i dowiedział się o możliwości reklamacji z tego tytułu wspominając
              oczywiście o chargebacku. Email do ecardu.pl operacje@ecard.pl (22) 87 44
              495 , klienci@ecard.pl (22) 87 44 490

Dla przypomnienia link do pl.biznes.banki dotyczących "Ecard czy popłynie" tam
              opisana możliwa forma reklamacji z tytulu AirPolonii. www.tinyurl.com/59xhf

• volunteer ratujemy paszerow? 07.12.04, 20:24
      gazeto pl! przestancie sie wyglupiac i nie piszcie glupot, ze inne tanie linie
      przychodza pasazerom z pomoca! to tylko propaganda! wykorzystuja sytuacje, zeby
      sie zareklamowac! czy komus pomogly?! skyeurope: tak ale nie ma juz miejsc,
      easyjet: tak ale musisz zrobic rezerwacje na lotnisku (co jesli planowales lot
      z przesiadka i w ogole jestes w innym kraju? masz leciec do londynu, zeby
      przebukowac bilet?), wizzair: tak, ale.... wlasciwie nie. strona nie dziala.
      jak od jeszcze jednej osoby z domu dostane smsa gloszacego, ze moge skorzystac
      z tak hojnej pomocy, to zwariuje! niech ktos tam w polsce im powie, ze to
      nieprawda!
      • Gość: bistor Re: ratujemy paszerow? IP: 213.245.152.* 07.12.04, 20:53
        no wlasnie. ze nikt tego nienapisze w gazetach tylko sie przejmuja czy AP
        znajdzie inwestora. A ciul z nimi to my jestesmy gdzies uwiezieni. Przeciez
        przed Air Polonia byl Whait Aigel (moglem zle napisac nazwe) Niemczyckiego i co
        gdzie sa jego beingi? To w naszym kraju dzialac niemoze. Jak juz pisalem nigdy
        w "tanie linie" nie wierzylem bo latam duzo i kiedys to policzylem ile mam
        doplacic do bagarzu podrecznego, a jest tam komputer itp rzeczy ktorych nieda
        sie na dol i trzeba u "tanich" doplacac.( w zwyklych liniach przymykaja na
        nadwage oko) takie liczenie wyszlo mnie drozej w AP niz w LOT! Do tego brak
        pewnosci czy nieprzesuna lotu a w unowie pisza ze moga, o jedzeniu, piciu i
        gazetach niewspominam. Dzis sie polaszczylem. mialem poleciec tylko na weekend
        zalatwic jedna sprawe i bec nimam jak wrocic

I wlasnie zaczolem to liczyc- TANIA LINIA NIEMA PRAWA ZARABIAC I ISTNIEC!
        100 zlotych za bilet od glowy dla przewoznika
        to jest 16000 pln za pelnego 737!
        taki 737 spala 5tys litrow paliwa w locie do londynu. paliwo lotnicze jest
        chyba drozsze niz normalne ale liczac po cenie Pb98 5000 razy 4 wychodzi 20tys
        zlotych! czyli przewoznik doklada 4 tysie? a gdzie pesje, raty za samoloty,
        serwis? nawet przewozy komercyjne ladunkow w lukach bagarzowych tego nie
        pokryja. Myle sie czy ktos powinien sprawdzic te "tanie" pralnie pieniedzy, bo
        ineczej tego wytlumaczyc niemozna
        • Gość: Norman Re: ratujemy paszerow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 22:57
          Kompletne bzdury piszesz poczynając od 160 osób z biletami za 100 złotych.
          Biletów tanich jest kilka-kilkanaście na lot, może 20. Reszta jest droższa,
          kupowana później, po 400, 500, 700, 900 złotych (w Air Polonii w ogole były
          głownie bilety conajmniej za 199 PLN w jedną i 299 w drugą). Poza tym nie każdy
          pojedyńczy lot musi być rentowny, zwłaszcza poza sezonem. Poza tym wchodzą
          inwestorzy i mogą być straty przez dłuższy czas np. gdy dopiero się wchodzi i
          buduje markę. Easyjet i Ryan od wielu lat działają jako tanie linie. Jak się
          dobrze zarządza, to wszystko gra.
          • Gość: Stan Re: ratujemy paszerow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 23:16
            Dokładnie tak. Ponadto przeliczanie cen paliwa po detalicznej (!) cenie Pb98
            jest krańcowym nieporozumieniem - Pamiętajmy że mówimy o silnikach odrzutowych a
            te spalają naftę lotniczą która jest wyraźnie tańsza od samochodowej etyliny.
            Zresztą to że już w ogóle nie ma miejsc dla byłych AirPolonistów też jest
            nieprawdą - sam sprawdzałem - a np. WIZZ na najbardziej oblegane kierunki
            otworzył dodatkowe nocne loty na święta - widziałem że są z Londynu do Wawy
            zaraz przed świętami.
            • Gość: jacek w cenie PB 98 sa podatki IP: *.u.mcnet.pl 08.12.04, 10:21
              ktorych nie placi lotnictwo

cena litra paliwa to ok 1,20

kolej i pks placi podatki od paliwa - lotnictwo nie
              • Gość: DroZda Re: w cenie PB 98 sa podatki IP: *.lot.pl 08.12.04, 10:45
                a akcyza i podatek "drogowy" w cenie paliwa JET A1?
                • Gość: jacek w cenie PB 98 sa podatki IP: *.u.mcnet.pl 08.12.04, 10:47
                  ?????
                  • Gość: DroZda Re: w cenie PB 98 sa podatki IP: *.lot.pl 08.12.04, 10:52
                    nie "????" tylko sprawdź....
                    • Gość: jacek w cenie PB 98 sa podatki IP: *.u.mcnet.pl 08.12.04, 10:56
                      ale co mam niby sprawdzic ? - rzuciles haslo i tyle
                      • Gość: DroZda Re: w cenie PB 98 sa podatki IP: *.lot.pl 08.12.04, 11:32
                        twierdziłeś że podatków nie ma, ale są...jeżeli paliwo kupujesz w celu
                        wykonania przelotów krajowych. A przy "eksporcie" usług podaktów nie ma a
                        stawka VATu jest O% - i to jest od 1-go maja 2004r. Do tego czasu nawet na
                        rejsy międzynarodowe była akcyza i VAT22% oddawana przez US po ok. 90 dniach.
                        DroZda
                        • Gość: jacek w cenie PB 98 sa podatki IP: *.u.mcnet.pl 08.12.04, 11:39
                          niecaly miesiac temu Deutsche Bahn wystapilo do rzadu Niemiec o wprowadzenie
                          podatkow od paliwa lotniczego na przelotach krajowych - dla wyrownania szans
                          chocby na rynku krajowym

byloby dziwne - gdyby w Polsce bylo inaczej - niemniej jednak uzyskanie
                          potwierdzenia oficjalnego jest niemozliwe ze wzgledu na lamanie prawa o
                          dostepie do informacji

mam wrazenie ze piszesz o prywatnych awionetkach - nie o liniach lotniczych

• Gość: stenn Re: ratujemy paszerow? IP: 213.227.80.* 08.12.04, 11:00
          Czy w "bagarzu podrecznym" nie masz czasem słownika ortograficznego?
      • Gość: ska Re: ratujemy paszerow? IP: 217.153.156.* 08.12.04, 20:00
        co ty gadasz czlowieku..ja mialam bilet zarezerwowany na poniedzialek z
        airpolonii , 06.12, dzien po ogloszeniu bankructwa i bez problemu przebukowalam
        bilet na 07.12 z wizzairu placac, jak to bylo podawane w wiadomosciach, tylko
        oplate lotniskowa. jak nie wiesz to po co gadasz?
        • volunteer Re: ratujemy paszerow? 08.12.04, 21:26
          hmmm, skad ta agresja? a jak ktos nie bardzo ma szanse za granica obejrzec
          wiadomosci? i nie gadam, jak nie wiem, tylko jak najbardziej probowalam
          przebukowac bilet i wrocic do domu na swieta. jesli wciaz uwazasz, ze jest to
          mozliwe, to moze powiesz jak? w styczniu mam na swieta wrocic? czy jutro? tak
          sie sklada, ze jutro nie moge i w poniedzialek nie moglam i moge tylko przed
          samymi swietami ...
          • Gość: ska Re: ratujemy paszerow? IP: 217.153.156.* 08.12.04, 23:47
            zadna bron boze agresja. niestety trzeba liczyc sie z tym ze na swieta juz
            wszystko od dawna jest porezerwowane a linii raczej nie stac chyba na to zeby
            podstawiac samoloty dla garstki osob kazdego dnia w temacie 'ofiary
            airpolonii'. po prostu robia co moga. nie mow ze nie pomagaja poszkodowanym bo
            to nie prawda. mi pomogli na przyklad. a ze swieta to okres przeladowany to
            normalna sprawa. pozostaje chyba nic innego jak kupic bilet na autobus niestety.
        • volunteer Re: ratujemy paszerow? 08.12.04, 21:33
          aaa, i zajrzalam do wypowiedzi innych forumowiczow, wiec widze ze nie tylko ja
          mialam takie problemy. wiec tym bardziej proponuje wyzbyc sie agresji i
          postarac sie o zrozumienie. po prostu uwazam, ze inne linie przede wszystkim
          promuja swoja marke, a pomoc poszkodowanym pasazerom nie bardzo ich kreci. wiec
          nie bardzo fajnie jest, ze prasa podchwytuje bezrefleksyjnie
          wszystkie 'oficjalne komunikaty prasowe'. swoja droga nie mogla ta airpolonia
          zbakrutowac PO SWIETACH?!
    • Gość: aleks Linie lotnicze: Air Polonia - dokąd teraz? IP: *.oecd.org / *.oecd.org 08.12.04, 11:21
      Dziennikarz gazety niestety wprowadzil czytelnikow w blad piszac, ze SAS
      proponuje tansze bilety dla niedoszlych pasazerow Air Poloni!!!!!!
      • Gość: bistor Re: Linie lotnicze: Air Polonia - dokąd teraz? IP: 213.245.152.* 08.12.04, 12:08
        Zapraszam wszystkich cwaniaczkow ktorzy twierdza ze niema problemu z powrotem
        do Polski do Paryza. wtedy pogadamy jesli darmowym biletem wrocicie przed 10
        stycznia 2005. po drugie jaka to tania linia co bierze 400 zloty za lot. dolicz
        podatki i masz cene normalnej lini co da ci jesc i pic dowiezie na czas i
        raczej niezbankrutuje
      • Gość: J. Re: Linie lotnicze: Air Polonia - dokąd teraz? IP: *.strl1201.mi.comcast.net 09.12.04, 03:43
        SAS ma tansze oferty dla pasazerow air polonia. A przynajmniej mial
        przedwczoraj bo dzwonilam. Tyle ze oczywiscie na wyloty z Polski a nie z
        pozostalych krajow...tak jak cala reszta tych "chetnych do pomocy linii"
    • Gość: karia Ratowanie klientów air polonia czy swojej linii? IP: *.vitor.pl 08.12.04, 12:23
      Córka padła ofiarą plajty air Polonia. W związku z tym musiała dokupic bilet na
      jeden z odcinków zaplanowanej podróży. 5-tego grudnia wieczorem zabukowała w
      Wizz air bilet za pęłną kwotę gdyż będąc za granicą nie wiedziała że ta firma
      również przyłączyła się do "akcji ratowania klientów air polonia" i wchodząc
      na odpowiednią stronę podając nr rezarwacji w air polonia mogła ten bilet
      kupić za frico (podatek i opłaty lotniskowe). Próbowała poprzez biuro obsługi
      klienta uzyskąć zwrot ceny biletu lecz do tej pory nie raczyli jej nawet
      odpisać. Dzwoniąc do call center Wizzair dowiedziała się ,że ma złożyć
      reklamację do biura obsługi klienta a za drugim razem powiedzieli jej,że
      niestety chociaż mogła ten bilet "kupić za darmo" firma pieniędzy nie zwraca.
      (pomimo,że czytelna duża informacja pojawiła się na stronie internrtowej zaraz
      po tym jak zaplaciła za bilet).
      Z tej historii wypływa jeden wniosek. Cała ta akcja to przede wszystkim
      ratowanie własnej d... (plajta air polonia poważnie nadszarpnęła zaufanie do
      wszystkich tanich linii lotniczych) i wspaniała okazja do darmowej reklamy.
      Poszkodowani klienci air polonia są zaś w tej całej akcji najmnej ważni.
      Liczy się szum medialny!!!
      • Gość: ska Re: Ratowanie klientów air polonia czy swojej lin IP: 217.153.156.* 08.12.04, 20:07
        no to kogo winisz? firme czy corke? skoro nie bylo informacji na stronie ani w
        serwisach portali o tym ze wizzair oferuje bilet za darmo oprocz oplat
        lotniskowych no to chyba sama wiedziala co robi, kupujac nowy bilet? sama sie
        zdecydowala zaplacic wiec jej strata. do kogo masz pretensje? ze sie
        zdecydowali wprowadzic taka pomoc chwile po tym jak twoja corka zabukowala
        bilet? trzeba bylo zabukowac w skyeurope ktora wczesniej wprowadzila taka
        oferte. a nie psioczyc po fakcie
        • volunteer Re: Ratowanie klientów air polonia czy swojej lin 08.12.04, 21:38
          o zasady tutaj chodzi. firmy, jak to firmy, chca zarobic i trudno je winic. ale
          prasa moglaby sie postarac i napisac, jak jest naprawde. zwlaszcza jesli
          publikuje konkretne informacje nie na stronie 'reklama' a na stronach
          informacyjnych. i o to jest psioczenie, droga 'ska'.
    • Gość: atanazy wizz air -złodziej IP: *.resetnet.pl 02.03.05, 09:38
      W grudniu 2004r.Wizz air rozpoczął specjalną ofertę świąteczną.Mimo,że miesiąc
      przed planowanym wylotem chciałem zmienić terminy zgodnie z ofertą nie można
      tego zrobić.Mocno wątpię,czy komukolwiek się to udało.
      Jeśli znajdzie się ktoś,komu udało się zamienić termin w ramach tej promocji
      niech mnie powiadomi na łamach forum.Wizz air,czy air Polonia to jedno.Tylko
      kwestia czasu kiedu wizz zbankrutuje.
    • Gość: Wojtek Tanie Linie Lotnicze IP: *.krosno-odrzanskie.sdi.tpnet.pl 05.03.05, 16:10
      www.linie-lotnicze.com Czy rezerwujac bilet przez telefon otrzymuje go
      listownie czy bezposrednio na lotnisku?
      • Gość: bilet Re: Tanie Linie Lotnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 21:42
        W takiej sytuacji otrzymujesz mnie bezpośrednio, przez telefon listem na lotnisku.
        • Gość: 007 co z APN? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.05, 21:10
          Czy ktos wie co naprawde dzieje sie z Air Polonia? Podobno mityczny inwestor
          amerykanski (popularnie nazywany United) zrejterowal zanim jeszcze sie ujawnil.
          jezeli w ogole kiedykolwiek istnial.
          Panowie Janik i Asinski kasa nie grzesza a na dodatek historie radomskie ucza
          ze placic nikomu nie maja zwyczaju.
          Qui pro quo?
          • Gość: Wiluś Re: co z APN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 21:58
            Jeżeli do maja się niepodniosą to ULC odbierze im AOC i koncesję. Ale z tego co
            ćwierkają wróbelki to obecni udziałowcy mają sprzedać firmę za złotówkę - bo w
            koncu w kasie brakuje 60 mln złotych... Ale czy będzie "amerykański" inwestor -
            zobaczymy jeszcze w tym miesiącu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka