Dodaj do ulubionych

White Eagle?

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.05.05, 10:46
Witam

Czy wiecie coś może o liniach White Eagle? Szukałem informacji w internecie,
ale jakoś na próżno. W podroze.tv mają dość mocno konkurencyjne ceny wylotów
na Dominikanę, czarter bezpośrednio z WAW, dowiedziałem się, że linie to
White Eagle, co o tym sądzić?

Pozdrawiam,
Sebastian.
Obserwuj wątek
    • ip1976 Re: White Eagle? 02.05.05, 16:15
      Pracuję w handlingu w WAW i stąd wiem, że obecnie White Eagle wykonuje tylko
      przewozy cargo i loty specjalne, tzw General Aviation. Moim zdaniem najlepiej
      byłoby, żebyś na wszelki wypadek zajrzał na ich stronę internetową, tj.
      www.wea.com.pl i skontaktował się bezpośrednio z nimi. W ten sposób upewnisz
      się, czy na pewno na Dominikanę polecisz ich samolotem. Z tego co wiem, w
      chwili obecnej nie dysponują żadnymi maszynami, które mogłyby wykonywać loty na
      tak dalekich trasach. Póki co dysponują samolotami turbośmigłowymi, np ATR 72.
      Osobiście mam nadzieję, że wrócą narynek czarterów. Pozdrawiam i życzę miłych
      wakacji!
      Gość portalu: Stiwi napisał(a):

> Witam
      >
      > Czy wiecie coś może o liniach White Eagle? Szukałem informacji w internecie,
      > ale jakoś na próżno. W podroze.tv mają dość mocno konkurencyjne ceny wylotów
      > na Dominikanę, czarter bezpośrednio z WAW, dowiedziałem się, że linie to
      > White Eagle, co o tym sądzić?
      >
      > Pozdrawiam,
      > Sebastian.
      • Gość: Stiwi Re: White Eagle? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.05.05, 16:22
        Tutaj piszą coś innego, że rzekomo mają Boeinga 737-400, ale osobiście wątpię,
        żeby to właśnie jego czarterowali na Dominikanę (nie sądzę, że aż takie
        zapotrzebowanie będzie), z kolei nie sądzę też żeby lot był ATRem :-)

www.curtisgroup.pl/eagl.html
        • nocnylot Re: White Eagle? 02.05.05, 16:53
          Na tej samej stronie pisza, ze posiadaja B-373, hehe... :)
          nl
        • ip1976 Re: White Eagle? 02.05.05, 17:03
          Zajrzałeś na nieaktualną stronę www. WEA posiadał 4 Boeingi 737 o znakach
          rejestracyjnych: SP- KEI ( nr. seryjny 24125/1678), SP- KEK zwany " Jurata" (
          nr ser. 24127/1707), SP- KEN ( nr ser. 24128/1715) i SE- DZI ( nr ser.
          28229/478). Losy tych maszyn prześledzisz na stronce www.airliners.net po
          wpisaniu znaków rejestracyjnych lub numeru seryjnego do znajdującej się tam
          wyszukiwarki. Wszystkie Benki zostały zwrócone, a połączenia czarterowe
          obsługiwane wcześniej przez White Eagle Aviation przejęła 1 IV 2003 r śp. Air
          Polonia.
          • Gość: goasc Re: White Eagle? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 17:17
            WEA będzie miała B767.
    • Gość: Paweł Re: White Eagle? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 18:28
      To ciekawe z tym 767, ale pltki na ten temat słyszałem już w sierpniu zeszłego
      roku. Mam wrażenie, że się trochę spóźnili i to Fischer będzie obsługiwał
      podobne trasy.Ale kto wie? Napewno serwis byłby na odpowiednim poziomie i sam
      samolot też.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka