Dodaj do ulubionych

co jaki czas są opróżniane pojemniki z nieczystośc

IP: *.media4.pl 01.12.05, 15:26
z pokładu? Za każdym razem kiedy samolot jest na ziemi, czy np. dopiero wtedy
pojemniki się zapełnią? Ma tu znaczenie ciężar? :-) No bo np. tankuje się
tylko tyle żeby dolecieć do miejsca przeznaczenia.
Obserwuj wątek
    • corazonlatino Re: co jaki czas są opróżniane pojemniki z nieczy 01.12.05, 15:34
      A dlaczego nie tankuje sie na Fulla?????? tylko tyle ile trzeba ??? a jak beda
      zle warunki pogodowe albo inne klopoty????? mozecie mi to wyjasnic???? prosze!!
      • gdabski Re: co jaki czas są opróżniane pojemniki z nieczy 01.12.05, 22:32
        Tankuje się tyle, by i w przypadkach nagłych było bezpiecznie. I nie musi to
        oznaczać tankowania do pełna. Istotne znaczenie ma lokalizacja lotniska
        zapasowego wyznaczonego w planie lotu.

/Gdabski
      • clarka Re: co jaki czas są opróżniane pojemniki z nieczy 01.12.05, 22:36
        Ilos paliwa zalezy m.in od ilosci pax, od wagi bagazu, pogody iitp, nie znam
        sie za bardzo na tym bo ja tylko cuekirki rozdaje ;)
        • mala_nicki Re: co jaki czas są opróżniane pojemniki z nieczy 02.12.05, 15:06
          Cukierki rozdaje to inny nick :D:D:D:D
          • clarka Re: co jaki czas są opróżniane pojemniki z nieczy 02.12.05, 15:10
            :-)
      • martica tankowanie 01.12.05, 23:58
        w usa byly chyba kiedys przepisy ktore mowily ze powinno sie miec tyle paliwa,
        zeby starczylo na ewentualny powrot (bo przeciez samolot zawsze moze zostac
        zawrocony)+ jakis zapas jakby musial czekac 'w kolejce' na ladowanie po
        zawroceniu. byc moze dotyczylo to tylko lotow wewnetrznych.
        jak to jest teraz, to nie wiem...wiem tylko ze wchodza w gre dosxc
        skomplikwoane wyliczenia i chyba zalezy to od linii lotniczych. skadinad
        ciekawa jestem jak to wyglada...

pz,
        mh
        • Gość: jast Re: tankowanie IP: *.arc.nasa.gov 02.12.05, 01:28
          Przepisy mowia ze musisz miec tyle paliwa aby doleciec do celu, potem do
          lotniska zapasowego i jeszcze 45 minuty. Nie, nikt nie ma paliwa aby powrocic do
          punktu startu, to byloby bez sensu. To wszystko w duzym uproszczeniu, prawdziwe
          wyliczenia sa dosc skomplikowane.
    • Gość: rondo Re: co jaki czas są opróżniane pojemniki z nieczy IP: *.media4.pl 02.12.05, 00:32
      ktoś mi zepsuł wątek :-)

mi o kible chodziło! :-)))))))))))))))
      • Gość: jast Re: co jaki czas są opróżniane pojemniki z nieczy IP: *.arc.nasa.gov 02.12.05, 01:29
        kible sie oproznia tylko na lotniskach.

Co spuszczaja od czasu do czasu podczas lotu to brudna wode z umywalek.
        • Gość: rondo Re: co jaki czas są opróżniane pojemniki z nieczy IP: *.media4.pl 02.12.05, 11:44
          jak to PODCZAS LOTU??????

to istnieje podział na spuszczoną wodę w sedesie i spuszczoną wode w
          umywalce????

to wszystko razem nie rafia do samolotowego mini-szamba??????
          • Gość: jast Re: co jaki czas są opróżniane pojemniki z nieczy IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 02.12.05, 20:24
            zgadza sie - jest podzial.

Pojdz sobie na airliners.net i zobacz zdjecia jak samolot leci na pelnej
            wyskosci i "spuszcza" wode.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka