Dodaj do ulubionych

Alexandair

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 22:11
Pomocy ,czy ktoś zna te linie?Ponoć mają tylko jeden samolocik i to strasznie
stary
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: Alexandair 01.05.06, 22:53
      chyba masz rację, mają jeden samolot MD82 ma ok.20 lat.
      tu są zdjęcia tego samolotu:
      www.airliners.net/search/photo.search?regsearch=SX-BMP&distinct_entry=true
    • Gość: Gosc Re: Alexandair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 23:19
      To ze samolot ma 20 lat, wcale nie swiadczy o jego stanie technicznym.
      • gdabski Re: Alexandair 01.05.06, 23:25
        Był dziś akurat na Okęciu ;)

/Gdabski
      • voyager747 Re: Alexandair 01.05.06, 23:39
        Ja nic nie napisałem o jego stanie technicznym.
        • Gość: Gosc Re: Alexandair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 22:34
          Odpowiedz tyczyla sie do glownego watku - a dokladniej "strasznie stary"
          zazwyczaj takie skojazenie jest jednoznaczne z niebezpieczny, oplakany stan, a wcale nie jest to prawda.
          • voyager747 Re: Alexandair 02.05.06, 23:12
            stary oczywiście nie oznacza,że stan jest zły, ale ja osobiście wolałbym lecieć
            samolotem 3 letnim niż 20 letnim. Nie wiem jak jest w tej linii ale pamiętam lot
            starym tureckim A300 i miał zużyte siedzenia,rozwalone stoliki itp.(ogólnie w
            środku był dość wyeksploatowany)
            • Gość: Gosc Re: Alexandair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 13:32
              Wszystko zalezy od operatora - nawet w starym samolocie wszystko moze wygladac jak nowe, to zalezy jedynie od finansow
              • Gość: pkn Re: Alexandair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 15:28
                Jeśli operator nie dba o estetykę wnętrza samolotu,to i po roku intensywnej
                eksploatacji (szczególnie na charterach) będzie wyglądało jak w oborze,a w 20
                letnim może być zadbanie.To samo dotyczy sprawności technicznej,choć
                teoretycznie kontrole i naprawy podlegają obowiązkowemu harmonogramowi (np. w/g
                resursu,lub czasu)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka