Gość: daru 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 22:11 Pomocy ,czy ktoś zna te linie?Ponoć mają tylko jeden samolocik i to strasznie stary Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voyager747 Re: Alexandair 01.05.06, 22:53 chyba masz rację, mają jeden samolot MD82 ma ok.20 lat. tu są zdjęcia tego samolotu: www.airliners.net/search/photo.search?regsearch=SX-BMP&distinct_entry=true Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Alexandair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 23:19 To ze samolot ma 20 lat, wcale nie swiadczy o jego stanie technicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Alexandair 01.05.06, 23:39 Ja nic nie napisałem o jego stanie technicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Alexandair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 22:34 Odpowiedz tyczyla sie do glownego watku - a dokladniej "strasznie stary" zazwyczaj takie skojazenie jest jednoznaczne z niebezpieczny, oplakany stan, a wcale nie jest to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Alexandair 02.05.06, 23:12 stary oczywiście nie oznacza,że stan jest zły, ale ja osobiście wolałbym lecieć samolotem 3 letnim niż 20 letnim. Nie wiem jak jest w tej linii ale pamiętam lot starym tureckim A300 i miał zużyte siedzenia,rozwalone stoliki itp.(ogólnie w środku był dość wyeksploatowany) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Alexandair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 13:32 Wszystko zalezy od operatora - nawet w starym samolocie wszystko moze wygladac jak nowe, to zalezy jedynie od finansow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkn Re: Alexandair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 15:28 Jeśli operator nie dba o estetykę wnętrza samolotu,to i po roku intensywnej eksploatacji (szczególnie na charterach) będzie wyglądało jak w oborze,a w 20 letnim może być zadbanie.To samo dotyczy sprawności technicznej,choć teoretycznie kontrole i naprawy podlegają obowiązkowemu harmonogramowi (np. w/g resursu,lub czasu) Odpowiedz Link Zgłoś