Dodaj do ulubionych

Cholerny code sharing!!!!!!!!!!!!!

29.04.03, 16:25
Lece w czerwcu z Frankfurtu do Sao Paulo. Kupilem bilet w Lufthansie,bo do
tej pory mam tylko dobre doswiadczenia.
Przychodze do domu,ogladam bilet i sprawdzam polaczenia jeszcze raz w necie i
nagle odkrywam: nie lece "Lufka" tylko VARIG!
Samolot MD11 (jeszcze nim nie lecialem,ale wiem,ze do nowszych nie naleza)),
jakis dziwny uklad
miejsc 3-4-2 i sie wkurwilem.
Ma ktos podobne doswiadczenia i...zna ktos Varig?
W airlinequality sa podzielone opinie.
Pozdrowienia NRico
Obserwuj wątek
    • mateusz06 Re: Cholerny code sharing!!!!!!!!!!!!! 29.04.03, 18:11
      a, to taka brazylijska linia, niezbyt dobrze znana, bo nie lata do polski, a coz, ze lufthansa ma takiego partnera code share :)). Zastanawia mnie tylko jedno - nie jestem pewien czy Varig ma w swojej flocie MD11, bo mnie sie wydaje, ze z tej rodziny to posiadaja tylko MD10... Rzeczywiscie, de facto nalezy juz do przeszlosci, choc zostal uruchomiony w 1986 r. Jego uklad siedzen to, o ile dobrze pamietam to:
      w economy: 2-5-2
      w business: 2-3-2
      w first: 2-2-2
      W sumie zabiera na poklad 285 osob...Milego lotu :) Nie bedzie tak zle...;)
      • mateusz06 Re: Cholerny code sharing!!!!!!!!!!!!! 29.04.03, 18:14
        ups! :) chodzilo mi oczywiscie o DC 10, bo przeciez MD 10 to freightery ;)
        • Gość: Jetlag Re: Cholerny code sharing!!!!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 04.06.03, 02:44
          mateusz06 napisał:

> ups! :) chodzilo mi oczywiscie o DC 10, bo przeciez MD 10 to freightery ;)
          DC-10 lataja zarowno w wersji pasazerskiej jak i freighterowej.Te ostanie to
          przerobki z wersji pasazerskiej.DC10 nigdy nie byl zaprojektowany jako
          freighter.Tak jak i MD11. DC10 byl zrobiony przez Douglas Corporation, dlatego
          DC, po przejeciu Douglasa przez McDonald powstaly MD indicators, (McDonald-
          Douglas). A wiec MD11 lub MD80,wersja DC9. Ostatnio MD Corp zostalo wykupione
          przez Boeing'a i najnowsza wersja DC9 nosi nazwe B717.MD11 juz nie produkuja.
          • Gość: pidżej Re: uczył marcin marcina IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 09:08
            jak już poprawiasz, to rób to tak żeby po tobie nie trzeba było poprawiać.
            skoro mcdonald budował samoloty z douglasem to mcdonnell to pewnie takie zdrowe
            amerykańskie żarcie?
            • Gość: Jetlag Re: uczył marcin marcina IP: *.proxy.aol.com 06.06.03, 03:23
              Sorry- masz racje. Moze po wypiciu paru piwek myslalem o hamburgerze.Pokickalo
              mi sie.
    • Gość: Lukaszn varing nie taki zly IP: 204.60.124.* 29.04.03, 18:54
      MD-11 lataja w varig of 1991 czyli sa mlodsze np od nie kotrych B767 w LOT-cie

roztaw miejsc 3-4-2 jest moze nie konwesnconalny ale jezeli lecisz sam to w tej
      2 i wtedy jak bedziez mial szczescie bedziesz mial 2 miesjca dla siebie albo
      tylko 1 osobe obok a nie 3 lub 4 .

Generalnie servies i posilki sa lepsze niz w Lufie - bedziesz mial do wybory 3
      dania glowne i podczas loty open bar z tylu samolotu ze snakami i piciem

• n_rico Re: varing nie taki zly 30.04.03, 09:01
        Gość portalu: Lukaszn napisał(a):

> MD-11 lataja w varig of 1991 czyli sa mlodsze np od nie kotrych B767 w LOT-cie
        >
        > roztaw miejsc 3-4-2 jest moze nie konwesnconalny ale jezeli lecisz sam to w
        tej
        >
        > 2 i wtedy jak bedziez mial szczescie bedziesz mial 2 miesjca dla siebie albo
        > tylko 1 osobe obok a nie 3 lub 4 .
        >
        > Generalnie servies i posilki sa lepsze niz w Lufie - bedziesz mial do wybory
        3
        > dania glowne i podczas loty open bar z tylu samolotu ze snakami i piciem
        >
        >
        ...a to cos nowego ;-) W sumie nastawilem sie,ze polece LH,ale jesli VARIG nie
        jest taki zly (...te uprzedzenia) to spoko.
        A co do miejsc. Mam numer rezerwacji i sprawdzilem wszystko
        w :www.checkmytrip.com/ITN/LoginServlet?SITE=ITN&LANGUAGE=US
        tam zobaczylem ten niecodzienny uklad miejsc.
        Dziekuje wszystkim za informacje ,-) NRico
        • Gość: dekris Re: varing nie taki zly IP: 62.150.170.* 01.05.03, 15:00
          Lufa nie za bardzo. Wlasnie niedawno lecialem dluga trasa
          A340, i nie puscili filmu!

A Varig nie musi byc zly. Brazylijki nie sa przeciez
          brzydkie :)

pzdr,
    • Gość: Jetlag Re: Cholerny code sharing!!!!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 04.06.03, 02:50
      Lecialem pare lat temu ta linia na trasie RIO-CDG. Swietna obsluga, pyszne
      zarcie. Mysle ze malo sie zmienilo. Bili o glowe wszystkie europejskie
      linie.Nie musisz sie martwic, good choice.
      • Gość: n-rico Re: Cholerny code sharing!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.03, 19:14
        Gość portalu: Jetlag napisał(a):

> Lecialem pare lat temu ta linia na trasie RIO-CDG. Swietna obsluga, pyszne
        > zarcie. Mysle ze malo sie zmienilo. Bili o glowe wszystkie europejskie
        > linie.Nie musisz sie martwic, good choice.

Mam taka nadzieje,lece za trzy tygodnie. Ten MD11 to podobno w miare ok, do tej
        pory mam dobre doswiadczenie z A340 LH
        • Gość: dekris Re: Cholerny code sharing!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 19:18
          dla mnie md-11 to jeden z najladniejszych samolotow, niestety troche nie
          wypalil, ale jeszcze lata!

pzdr,
          • Gość: n-rico Re: Cholerny code sharing!!!!!!!!!!!!! IP: proxy / 172.17.19.* 30.06.03, 01:44
            A wiec Varig okazal sie totalnym syfem,gdzie niestety doswiadczylem
            same rozczarowania i nie polecam!!!
            • Gość: waleed Re: Cholerny code sharing!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.24.* 11.07.03, 16:54
              Gość portalu: n-rico napisał(a):

> A wiec Varig okazal sie totalnym syfem,gdzie niestety doswiadczylem
              > same rozczarowania i nie polecam!!!

Potwierdzam. Też nim latałem, do i wewnatrz Brazylii.
              Obsługa-katastrofa!!!
              Do dziś są to najgorzej wspominane przeze mnie loty.

Kamil
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka