Dodaj do ulubionych

Akumulator

27.10.09, 15:27
Mam taki problem mam dość stare auto (19lat) którym rzadko jeżdrzę i
często siada
akumulator . Czy jest jakieś urządzenie które by mi pomogło je
uruchomić ? Co mogę zrobić żeby
sie nie rozładowywał ? Czy prąd w garażu może mi w czymś pomóc ?
Proszę o odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • porando Re: Akumulator 28.10.09, 01:34
      Prad w garazu jest bardzo przydatny i to zwsze. Mozna go np uzuc do ladownia
      akumulatora. Sa urzedzenia do ladowania ktore po naladowanu tylko doladowywuja
      malymi impulsami tak ze akumulator jest zawsze gotowy. Widzialem nawet auto
      gdzie sterczala wtyczka pod spodem a wiec widac facio ma zamontowane to na stale
      pod mnaska...
      • fredoo Re: Akumulator 28.10.09, 09:15
        Wtyczka była do innego celu. Otóż w Finlandii a być może w całej
        Skandynawii na parkingach powszechnie są gniazda do podłączenia
        grałki znajdującej się w silniku. W silne mrozy rusza się już
        rozgrzanym silnikiem.
    • verbatus Re: Akumulator 28.10.09, 14:00
      Najpierw ustal (lub jeśli wiesz napisz) czy rozładowywanie to wina akumulatora czy samochodu czy moze stylu jazdy (krotkie trasy przejazdu). Sam akumulator mozna sprawdzić w dobrych punktach sprzedaży akumulatorów, u dobrych elektryków samochodowych itp.
      Samochód można uruchomić tzw. starterem (zewnętrznym akumulatorem który w razie problemów podlaczamy klemami do akumulatora i dostajemy dodatkowego "kopa"). Taki starter jest pomocny np. zimą ale nie jest to najzdrowsze dla autka.
    • passek3 Re: Akumulator 23.02.14, 18:13
      zamontuj najpier wyłacznik akumulatora (najlepiej taki z klemą i kluczykiem) Jesli akumulator bedzie sie nada wyładowywał ,to kup taka prosta ładowarke diodową , która ma funkcje podtrzymywania napięcia akumulatora

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka