Dodaj do ulubionych

Problem ze wrzucaniem biegu wstecznego w C2

12.10.13, 22:20
Do tej pory jeździłam golfem IV i nie było żadnych problemów. Teraz nie zawsze udaje mi się wbić bieg wsteczny w citroenie C2 vts . Może to i brzmi typowo po babsku ale może mam jakieś nawyki w golfa albo coś?:)

Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • engine8 Re: Problem ze wrzucaniem biegu wstecznego w C2 16.10.13, 02:20
      Zalezy jaki stary ten citroen, czy trudno wbic jedynie wsteczny bieg w to w kazdym ukladzie - np nawet jak podwojnie wysprzeglisz czy wlaczysz najpierw bieg do przodu a potem przelaczysz na wsteczny i czy tak bylo zawsze czy tez pokazalo sie niedawno? Moze byc problem z synchronizatorem biegu w skrzyni (malo prawdopodobne) a prawdopodobnie sprzeglo a dokladniej lozysko oporowe - czasami wlasnie problemy z biegiem wstecznym to pierwszy objaw. Mechanik Ci powie my mozemy jedynie zgadywac.
      • wenda393 Re: Problem ze wrzucaniem biegu wstecznego w C2 23.10.13, 20:42
        Ja obecnie mam dwa samochody, w których wsteczny wrzuca się zupełnie na odwrót. Już nie raz się pomyliłem więc jeśli masz stare nawyki to się nie przejmuj. Jedynie trzeba bardzo być uważnym jak się stoi obok innego auta, bo jak wbijesz zły bieg to można uderzyć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka