krysia8900 04.08.05, 14:08 Witajcie. Mam kodowane radiow oplu astrze 2. Chcę wymienić akumulator i niewiem czy się nie rozkoduje. Są na to jakieś sposoby?? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ram Re: RADIO W ASTRZE 2 05.08.05, 15:32 Jak odłączysz akumulator to się rozkoduje. Ale to żaden problem, chyba że nie znasz kodu. Odpowiedz Link Zgłoś
dark13 Re: RADIO W ASTRZE 2 05.08.05, 15:56 krysia8900 napisała: > Witajcie. > Mam kodowane radiow oplu astrze 2. Chcę wymienić akumulator i niewiem czy się > nie rozkoduje. Są na to jakieś sposoby?? > Pozdrawiam. jesli nie znasz kodu to rozkodowanie radia kosztuje ok 50-70zl. mozna tez tak wymieniac aku zeby nie utracic napiecia na klemach troche to wymaga gimnastyki ale jest wykonalne np. za pomoca kabli rozruchowych laczysz klemy samochodu z drugim aku zdejmujesz je z aku z samochodu wkladasz drugi aku do samochodu zakladasz klemy i rozlaczasz kable rozruchowe.najlatwiej to zrobic jak ma sie 3 akumulatory np 3-ci w innym samochodzie ale mozna sprytnie to zrobic na 2 ewentualnie mozna posluzyc sie odpowiednim prostownikiem Odpowiedz Link Zgłoś
1adarek Re: RADIO W ASTRZE 2 06.08.05, 05:11 Nie zalecalbym prostownika bo mozna popieprzyc elektronike (ECM) a to wiecej bedzie kosztowac niz nawet rozkodowanie radia, akumalator + kable rozruchowe z zabezpieczeniem przeciwprzepieciowym. A przy okazjii kazdy dealer Opla powinien Ci podac kod radia na podst. nr VIN i potwierdzenia, ze jestes wlascicelem auta, tak jest przynajmniej w Australii u dealerow Holdena (tutejszy GM), tez sprzedaja Astry i to za darmo- no ale w PL roznie to bywa niestety Odpowiedz Link Zgłoś