omd54 27.08.05, 13:31 Witam, wymieniałam w swoim seicento olej i chyba trochę wlałam za dużo, jest około 1 centymetra nad kreską na bagnecie, poradżcie co robić, czy można normalnie jeżdzić, czy trzeba trochę spuścić - Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziolek76 Re: za dużo oleju w silniku 27.08.05, 13:37 Witam, jezeli masz 1 cm nad max to może to oznaczać do 0,5 do 1l oleju za dużo. Raczej bym tak nie jeździł bo może powywalać niektóre uszczelniacze w silniku. Najprościej poluzować korek spustu oleju i trochę zlać, lub włożyć przez otwór od bagnetu rurkę gumową (np. taką do spuszczania wina z gąsoiora) i odessać olej dużą strzykawką lub smarownicą. Pozdrawiam Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: za dużo oleju w silniku 30.08.05, 03:12 omd54 napisała: > Witam, wymieniałam w swoim seicento olej i chyba trochę wlałam za dużo, jest ok > oło 1 centymetra nad kreską na bagnecie, poradżcie co robić, czy można normalni > e jeżdzić, czy trzeba trochę spuścić - Monika Ryzyko jest takie ze jak jest za wysoki poziom to korbowody moga uderzac o powierzchnie oleju i powodowac pienienie sie oleju co moze zapowietrzyc pompe....a wtedy resultaty sa raczej przykre. Zwykle troche powyzej poziomu jest OK ale trudno powiedziec ile i co sie bedzie dzialo na zakretach. chyba jednak upuscic i spac spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś