21.04.08, 08:11
witajcie prosze mi powiedziec 4 tygodnie temu naprawiano mi autko
czy na wymienione części jest jakaś gwarancja?????? znowu mi się
zepsulo to samo POMOCY!! chyba chca mnie w konia zrobic i kase
wyciągnoc
Obserwuj wątek
    • rafallski83 Re: gwarancja 25.04.08, 15:35
      Nie napisałaś co było naprawiane. Zwykle wszystkie części są na gwarancji. Podstawą reklamacji jest dowód zakupu (paragon, faktura).
      Nie wiem gdzie kupowałaś części, które zostały zamontowane w Twoim aucie. Jeśli masz na to "papier" możesz śmiało daną część reklamować. Pytanie tylko czy aby na pewno dana część była dobrze dobrana do Twojego auta oraz czy została prawidłowo zamontowana.
      Jeśli nie możesz mieć problemy z uznaniem reklamacji.
      Część producentów przy składaniu reklamacji wymaga przedstawienia faktury z warsztatu, który daną część montował.
      Pamiętaj również, że są części (np. amortyzatory), które działają w połączeniu z innymi elementami samochodu - w tym przypadku m.in. sprężynami. Jeśli założysz nowe amortyzatory do zużytych sprężyn padną one dość szybko, a producent nie uzna Ci reklamacji.

Pozdrawiam
      rafallski

Pozdrawiam
    • polam5 Re: gwarancja 01.05.08, 18:27
      a dlaczego najpierw nie zapytasz w warsztacie? Pewnie ze powinna byc gwarancja
      na czesci i robote wykonana przez zaklad.

Chyba ze to tylko Pan Jozio to wtedy zwykle daje tzw " gwarancje swiatel stopu"
      tzna gwarancja jest tyllko do czasu kiedy mechanik widzi Twoje swiatla stopu.
      Czasami tez mechanicy zgaduja i wymieniaja czesci ktere nie sa uszkodzone a wiec
      problem powraca. Ja zwykle wyraznie umawiam sie na ze zaplace tyle i tyle za
      usuniecie problemu a nie za wymiane czesci. ale i to sie nie zawsze udaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka