Dodaj do ulubionych

Flotylia no.2

27.05.11, 09:16
Przychodza wiadomosci ze nowa flotylia juz jest gotowa i bedzie po wyborach w Turcji...(wedlug mnie moze przed)
Zalaczam link w ktorym jest czwiczenie hamasnikow w Gazie:

terrorw.wordpress.com/2011/05/27/drill-boats/
Obserwuj wątek
    • mosze_zblisko_daleka Re: Flotylia no.2 29.05.11, 05:21
      Od wczoraj jest otwarta granica Egipt-Gaza, każdy moze iść i przyjść. Wiec wygląda ze flotylla jest już niepotrzebna. Wygląda jak wyjęte powietrze od balona... czy to wystarczy politykom?
      chyba nie.
    • wolga1980 Re: Flotylia no.2 29.05.11, 08:43
      Mosze skopcie im dupy tak jak tej pierwszej flotylli - brawo Izrael!
    • mosze_zblisko_daleka Avi Marmara - Jok... 17.06.11, 11:43
      Teraz podala agencja IHH z Turcji ze statek AVi Marmara nie bedzie bral udzial w flotylli do Gazy z powodu wiekszych problemow (Syria) i dostarczy wszystkie zebrane rzeczy innym sposobem...Egipt/Izrael ...???
    • wolga1980 Re: Flotylia no.2 17.06.11, 12:18
      Erdogan wyluzowal bo juz po wyborach :)
    • mosze_zblisko_daleka Re: Flotylia no.2 28.06.11, 06:45
      Jak już Avia Marmara nie będzie brała udział, okazuje się ze członkowie hamasu już są na pokładzie jednym z statków. Miedzy nimi są Mahmoud Abu Chnun i Amin Abu Raszad. Oprócz tego jest dużo worków z siarka, każdy wie co ona może zrobić jeśli spotyka się z ludzka skorą. (oni przygotowali to dla IDF)

pl.wikipedia.org/wiki/Siarka
      • anton_pl Re: Flotylia no.2 28.06.11, 07:58
        Jak mają worki z siarką to zatopić łobuzerie jak tylko przekroczą wody terytorialne...
        • mosze_zblisko_daleka Re: Flotylia no.2 28.06.11, 08:28
          A moze wpakowac ich do tych workow... ;-)
          • odyn06 Re: Flotylia no.2 28.06.11, 13:52
            Ja myślę, że nie będzie żadnej "flotylli". Bez braku politycznego poparcia z Turcji, to Hamas może sobie pomarzyć o międzynarodowej awanturze.
            Poza tym flotylla wie, że Izraelczycy wyciągnęli wnioski z pierwszej awantury i dop.......lą im mocniej, a świat palcem nie kiwnie, bo jest zajęty Libią, Syrią i ew. Jemenem.
            • anton_pl Re: Flotylia no.2 28.06.11, 15:50
              Hamas i spółka ożywią się jak zacznie gęstnieć atmosfera wokół Iranu, no bo Iran ich za frajer nie sponsoruje...
            • mosze_zblisko_daleka Re: Flotylia no.2 28.06.11, 17:23
              Bedzie flotylia, mozliwie ze o wiele mniejsza ale bedzie. Persowie i hamas ze duzo forsy juz wlozyli. Maja przy sobie glupkow, co nie maja duzo do roby w tych czasach. Pogoda jest dobra, duzo mediow bedzie wiec dlaczego nie?

Z drugiej strony Egipt zgadza sie ze flotylia moze przyplynac do El Arisz i z tam przez lad do Gazy, przecie granica otwarta. Ale to potrzebuje byc propaganda ze rozbija blokade, wiec mysle ze bedzie starcie i straty...
    • mosze_zblisko_daleka Re: Flotylia no.2 30.06.11, 11:35
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9867689,Organizatorzy__Izrael_sabotuje_drugi_statek_Flotylli.html
      Dlaczego zawsze posadzaja Zydow??? Ja przecie nie umiem plywac....
      • odyn06 Re: Flotylia no.2 30.06.11, 14:57
        Podobno na trzecim statku aktywistów ktoś gwizdnął dwie kotwice i sprzedał na złom, a na czwartym szczury zjadły cumy.
      • krasnal_bojowy Re: Flotylia no.2 30.06.11, 15:09
        mosze_zblisko_daleka napisał:
        > Dlaczego zawsze posadzaja Zydow??? Ja przecie nie umiem plywac....

Za to inni twoi ziomkowie potrafia.Potrafią też burzyć domy,zrzucac bomby oraz strzelac do kobiet i dzieci.A najlepiej wam wychodzą kłamstwa i oszustwa.
        • anton_pl Re: Flotylia no.2 30.06.11, 16:41
          Bardzo mi się podoba sabotaż na statkach tych prowokatorów - silne państwo musi mieć sprawną i dużą armię i służby bezpieczeństwa - a nie tak jak Polska likwidować WSI bo amerykańcom przeszkadzało w szwindlach - i Kaczor z Donaldem rozwalili nasz wywiad wojskowy, dlaczego my mu sterów władzy mamy durniów???
    • mosze_zblisko_daleka Re: Flotylia no.2 01.07.11, 16:56
      Teraz przychodzą wiadomości ze rząd grecki nie pozwala statkom opuścić porty i wypłynąć.
      Jednak statek pod bandera amerykańską próbuje sila rozbić okręty patrolowe Grecji, które okrążyli ten statek...
      • mosze_zblisko_daleka Re: Flotylia no.2 01.07.11, 22:11
        www.viatalaserviciu.ro/view_video.php?viewkey=c886e9247542e06ebb70
        • foton.3 Re: Flotylia no.2 02.07.11, 08:58
          Mosze jak te durnie już tam podpłyną to polejcie ich wodą ze statków gaśniczych, albo jeszcze lepiej pianą :D
    • mosze_zblisko_daleka Re: Flotylia no.2 03.07.11, 10:08
      Wyglada ze "morska flotylia" juz jest po...
      Ale szykuje sie juz "powietrzna flotylia" t.z. ze na drugi tydzien przyleci do kraju samolotami pasazerskimi kilkaset anarchistow zeby zrobic troche wesolo na lotnisku...
      • anton_pl Re: Flotylia no.2 03.07.11, 10:33
        Wypałować tych anarchistów jak przylecą i odesłać nazat...
      • mosze_zblisko_daleka Re: Flotylia no.2 06.07.11, 13:32
        Przychodza wiadomosci ze wlasnie juz dzis, anarchisci przylatuja do Ben Gurion. Wiec nasi funkcjonarjusze juz zajeli pozycje i wychodza na spotkanie...
        Jest to troche skomplikowane, bo zwykli pasazerowie tez przylatuja i nieraz ciezko wiedziec kto jest kto. Ale mozna polegac sie na Zydow ... ;-)
        • mosze_zblisko_daleka Re: Flotylia no.2 06.07.11, 16:23
          Oni juz sa tutaj od kilku dni. Troje juz wydalono i exportowani do swoich krajow.
          Oni przyjechali tutaj jako rodzina. Rodzice i dzieci. Schowali sie u swoich kumplow i czekaja na rozkaz.... Czesc ich imion jest znana. Ja przygotowalem dla nich miejsce na pustyni zeby troche opalili sie od zydowskiego slonca...i pozniej hajda do domu.
    • browiec1 Koniecznie szukaja guza 05.07.11, 14:26
      To go pewnie znajda:)
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9895172,Flotylla_Wolnosci__lodz_wbrew_zakazowi_opuscila_grecki.html
      P.S.Mosze-pelen szacun za te akcje dywersyjne.
      • mosze_zblisko_daleka Re: Koniecznie szukaja guza 05.07.11, 14:50
        Oni juz zawrocili do portu. To byl tylko akt protestu...
        No jechac samemu na wodach miedzynarodowych w tych latach nie jest tak bezpiecznie...
        Mozna znalezc sie w ..... Somalii... ;-)

P.S.
        w tym tyg. na Piatek (8.7.11) szykujemy sie "powietrzna flotylie". Ma przyleciec kilkaset anarchistow zeby zrobic balagan na lotnisku Ben Gurion...
        • odyn06 Re: Koniecznie szukaja guza 05.07.11, 14:58
          A nie pisałem, że z tej flotylli będą nici?
          :-))
          • mosze_zblisko_daleka Re: Koniecznie szukaja guza 05.07.11, 17:09
            Odynie, moze szukasz prace na Bliskim Wschodzie? Tutaj nie dostaniesz duza forse, ale bedzie b. interesujace. Co dzieje sie tutaj przez jeden dzien to w innym miejscu nawet nie ma przez rok.
            Pogoda jest dobra 28-30 stopni. (nie ma deszczu przez kilka miesiecy) Smakolki orientalne, halwa, daktyle, figi, baklawa, knafe, arbuzy, wisnie, Arak, itp...
            • browiec1 Re: Koniecznie szukaja guza 05.07.11, 19:16
              "Ma przyleciec kilkaset anarchistow zeby zrobic balagan na lotnisku Ben Gurion" - no to tu macie latwo-samoloty czesciej spadaja z powodu "problemow technicznych" niz okrety tona z tych samych powodow;)
              • kawitator Re: Koniecznie szukaja guza 06.07.11, 07:42
                no to tu macie latwo-samoloty czesciej spadaja z powodu "problemow techniczn
                > ych" niz okrety tona z tych samych powodow;)

Browiec nie bądź taki napalony bo to żeś młody to nic nie poradzisz ;-)

Natomiast co do samego faktu przybycia anarchistów w celu rozróby na lotnisku.

Kiedyś Mosze przekonywał nas, że Izrael jest demokratycznym państwem szanującym ludzi. Fakt przybycia anarchistów to przekonuje mnie do tego bardziej niż jego słowa czy moje obserwacje bowiem jak sie zorientowałem anarchiści, zieloni antyglobaliści czy jak tam jeszcze si sami nazywają nigdy nie narażaj swoich tyłków i "protestują " tylko tam gdzie nic poważnego stać się im nie może.

Kawitator w dobrym humorku z pyskiem wychłostanym wiatrem i słońcem oraz z silną choroba lądową
            • odyn06 Re: Koniecznie szukaja guza 06.07.11, 09:11
              Odpowiem, jak żydowski grajek z Łodzi:
              "Ja tam byłem, ja tam żyłem, ja się tam nie urodziłem, ale swoje wiem!"
              :-))
    • mosze_zblisko_daleka Re: Flotylia no.2 08.07.11, 09:14
      Do tej pory cicho narazie. Do wszystkich tow. lotniczych wyslano listy z imionami okolo 200 ludzi, ktorym jest wzbronione wejscie do Izraela. Francja zatrzymala na lotniskach ponad 100 ludzi i tak samo w Niemczech. Dwie kobiety (jedna lat 60+ i druga 20+) z USA przylecialy od Grecji (mieli byc na morskiej flotylii) deportowano od razu i juz znajduja sie znowu w Grecjii.

Teraz podaja ze na lotnisku w Frankfurcie ludzie demonstruja i blokuja lotnisko...
      • kawitator Re: Flotylia no.2 08.07.11, 10:28
        Ja przygotowalem dla nich miejsce na pustyni zeby troche opalili sie od zydowskiego slonca...i pozniej hajda do domu.

I widzisz po co adaptowałeś tę zagrodę dla wielbłądów na Synaju ?
        Jak podaje Gazeta.pl w Genewie tez zatrzymali na lotnisku 50 osób.
        Jeżeli to prawda ze z braku możliwości manifestowania w Tel Awiwie Anarchiści manifestują na lotnisku we Frankfurcie to byłby pierwszy znany mi przypadek eksportu manifestacji. O eksporcie rewolucji już słyszałem
        • mosze_zblisko_daleka Re: Flotylia no.2-export 08.07.11, 11:21
          Wiesz, chcialem zadac im pytanie: "dlaczego tez wlasciwie nie przychodza do Libii i Syrii manifestowac zeby tam nie mordowac cywilow na ulicy....'
          Wyglada ze jest lepiej manifestowac przeciw temu, co nie urwie im glowe...

P.S.
          moze oni chca tez manifestowac w Gazie zeby pozwolic kobietom isc do fryzjerni:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9909938,Hamas_aresztowal_fryzjera__bo_strzygl_kobiety.html
    • mosze_zblisko_daleka Re: Flotylia no.2 08.07.11, 14:22
      Teraz wylądowali 2 samoloty z demonstrantami . Jeden jest AlItalia a drugi od Szwajcarii.
      Jest na pokładzie kilkadziesiąt co chcą robić trochę wesoło.
      Wiec najpierw zejdą ci co pragną zobaczyć Izrael i być turystami. Co drudzy poczekają "trochę" w samolocie (nie przyrzekam ze będą mieli klimatyzacje...( dziś jest w T.A. 33 stopni i 85% wilgoci)) i później po wesołemu powrócą skąd przyszli... ;-)
      • mosze_zblisko_daleka Re: Flotylia no.2 - Epilog? 09.07.11, 08:34
        W izraelskim wiezieniu znajduje sie 34 anarchistów (20 kobiet i 14 mężczyzn)
        Oni po przesłuchaniu i po sobotnim odpoczynku wysłani będą skąd przylecieli.
        (jeśli po raz 2 przyjdą tutaj to będzie grozić im inne wiezienie na długi czas, jest tez kilku od pierwszej flotylli )
        • mosze_zblisko_daleka Re: Flotylia no.2 - Epilog? 09.07.11, 10:04
          Zatrzymanych jest około 120 ludzi. Żeby nie mieli pretensji ze źle są traktowani (i jest im za zimno), to przeniesiono ich do wiezienia w Beer Szewa (dziś będzie tam 37 stopni)
    • mosze_zblisko_daleka Re: Flotylia no.2 19.07.11, 10:06
      Jednostki izraelskiej marynarki wojennej spotkały się ze statkiem i proszą żeby płynął w inny kierunek...
      • mosze_zblisko_daleka Re: Flotylia no.2 19.07.11, 12:10
        Statek zatrzymany i na pokladzie sa juz IDF:

www.idf.il/1086-12461-EN/Dover.aspx
        • mosze_zblisko_daleka Re: Flotylia no.2-epilog 19.07.11, 14:45
          www.youtube.com/watch?v=br0oFmhUYLg&feature=player_embedded
          • mosze_zblisko_daleka Re: Flotylia no.2-epilog 20.07.11, 06:50
            Na "statku" (malutki jacht) bylo kilku korespondentow i dziennikarzy. Nawet nie bylo zapalki na pomoc Gazy.
            Widac ze to byla prosta propaganda. Teraz grozi wiezienie w Grecji kapitanowi za klamstwo ze kurs jest Alexandria (i tak samo mowili jak zatrzymano ich - on tylko "zgubil" orientacje...)

P.S.
            oni byli dosyc zadowoleni jak przybyli do brzegu po kilkugodzinnej burzy na morzu... ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka