26.07.06, 21:03
Wlasnie nad moim domem przelecialo Tornado RAF z dosc duza predkoscia, nawet
kot sie zainteresowal choc go nic zupelnie nie rusza. Uroki mieszkania na
trasie zejscia na RAF Northolt. Jak bylo topping the banner to nawet AWACSA z
eskorta sciagneli
Obserwuj wątek
    • dodecahedron Re: Tornado 27.07.06, 09:14
      Eeee...
      Dwa tygodnie temu nad moim domem przeleciał SU-27(?).
      • bhuzdur Re: Tornado 27.07.06, 09:59
        No no zazdroszcze
      • wujcio44 Re: Tornado 27.07.06, 11:13
        dodecahedron napisał:

> Eeee...
        > Dwa tygodnie temu nad moim domem przeleciał SU-27(?).

To gdzie ty mieszkasz, kolego?
        • bhuzdur Re: Tornado 27.07.06, 11:17
          wujcio44 napisał:

> dodecahedron napisał:
          >
          > > Eeee...
          > > Dwa tygodnie temu nad moim domem przeleciał SU-27(?).
          >
          > To gdzie ty mieszkasz, kolego?

Pewnie Krolewiec:-)
          • wujcio44 Re: Tornado 27.07.06, 11:18
            A może to Chińczyk albo Indus.
            • marek_boa Re: Tornado 27.07.06, 17:07
              A ja nie zazdroszczę!:) Podczas mojego pamiętnego (piwo-chłodne,dziewczyny-
              gorące!)pobytu w Czechosłowacji ( ino miesiąc ale wspomnienia na całe życie!)
              mieszkałem w Klaśtercu nad Ohrzi ! Co niedziela dwóch "zboczeńców" na MIgach-23
              o godzinie 5 rano trenowało podwójne przekroczenie prędkości dźwięku!!!
              Puerwszy "bang" zrucał z łóżka! Drugi powodował zwielokrotnienie...kaca!:) Od
              tamtej pory preferuję oglądanie pokazów lotniczych nie częściej niż raz na dwa
              lata!
              -Pozdrawiam!
    • grogreg Phiiii 27.07.06, 17:06
      Piec lat temu jak jechalem do roboty w Drawsku Pomorskim za dwadziescie metrow
      nademna przelecialy dwa Jauary. Tyz RAF`u.
      • bhuzdur Re: Phiiii 27.07.06, 17:18
        RAFowi to i pomachac mozna, bo to swoi, gorzej jakby przelatywalo lufwaffe, Ci
        lubili strzelac do ludzi, furmanek, krow i inwntarza
        • o333 Re: Phiiii 27.07.06, 18:01
          phii mieszkałem obok zakładów IRKUT co wy wiecie o fali uderzeniowej z Miga 29
          :) na drewnianym domem :P phi
          pozdrawiam
          • wujcio44 Re: Phiiii 27.07.06, 18:07
            o333 napisał:

> phii mieszkałem obok zakładów IRKUT co wy wiecie o fali uderzeniowej z Miga 29
            > :) na drewnianym domem :P phi

Phi, a ja kiedyś przybiłem piątke z Bogusiem Lindą, i co wy wiecie o zabijaniu?
            • o333 Re: Phiiii 27.07.06, 18:42
              piłem kawę z Agnieszką Włodarczyk, co wy wiecie o młodych dupach
              • grogreg Re: Phiiii 28.07.06, 07:59
                A ja pilem Blue Montain. I co wy wiecie o kawie.
            • czaja1 Re: Phiiii 28.07.06, 10:12
              wujcio44 napisał:

> o333 napisał:
              >
              > > phii mieszkałem obok zakładów IRKUT co wy wiecie o fali uderzeniowej z Mi
              > ga 29
              > > :) na drewnianym domem :P phi
              >
              > Phi, a ja kiedyś przybiłem piątke z Bogusiem Lindą, i co wy wiecie o
              zabijaniu?

E tam waliłem z nim z piersiówki na polowaniu w okolicach Krzyża - gość jest
              strasznie zblazowany nawet nie podnosił broni jak dziki szły
              W sumie nic ciekawego.

• wujcio44 Re: Phiiii 28.07.06, 12:14
                czaja1 napisał:

> nawet nie podnosił broni jak dziki szły
                > W sumie nic ciekawego.

Nigdy za nim nie przepadałem, ale po tym co napisałeś stwierdzam, że to równy
                gość. Tylko palanty polują z innych powodów niż potrzeba zdobycia środków
                utrzymania.

• czaja1 Re: Phiiii 28.07.06, 12:23
                  wujcio44 napisał:

> czaja1 napisał:
                  >
                  > > nawet nie podnosił broni jak dziki szły
                  > > W sumie nic ciekawego.
                  >
                  > Nigdy za nim nie przepadałem, ale po tym co napisałeś stwierdzam, że to równy
                  > gość. Tylko palanty polują z innych powodów niż potrzeba zdobycia środków
                  > utrzymania.

Przypomniałem sobie akcję z tego polowania.
                  Na nagonce szli studenci z SGGW (byli na praktykach:) jeden z nich obszarpaniec
                  z tłustymi włosami na przywitanie Pana Lindy standardowym Daszbór
                  odpowiedział "a dasz papierosa" usmialiśmy sie setnie...
                  • marek_boa Re: Phiiii 28.07.06, 17:51
                    Dzik to twarda sztuka!:) Na mnie swego czasu wrażenie zrobił ...łoś!:)
                    -Pozdrawiam!
    • dodecahedron Re: Tornado 28.07.06, 21:51
      Bydgoszcz. Mamy tu WZL2.
    • jorl bhuzdur 28.07.06, 22:06
      bhuzdur napisał:

> RAFowi to i pomachac mozna, bo to swoi, gorzej jakby przelatywalo lufwaffe, Ci
      > lubili strzelac do ludzi, furmanek, krow i inwntarza

RAF zabil duzo wiecej cywilow w czasie wojny jak Luftwaffe. Tez furmanek krow i
      inwentarzu.
      Troche historii a nie haselek.
      Pozdrowienia
      • bhuzdur Re: bhuzdur 28.07.06, 22:37
        RAF zabil duzo wiecej cywilow w czasie wojny jak Luftwaffe. Tez furmanek krow i
        > inwentarzu.
        > Troche historii a nie haselek.
        > Pozdrowienia

O historii to nawet bylo za duzo, dlatego wole haselka. Przynajmniej strzelali
        do nazistowskich krow i furmanek, a ofensywa bombowa niszczyla potencjal
        przemyslowy rzeszy, bombardowania miast niszczyly morale
        • jorl Re: bhuzdur 29.07.06, 07:20
          bhuzdur napisał:

> RAF zabil duzo wiecej cywilow w czasie wojny jak Luftwaffe. Tez furmanek krow i
          > > inwentarzu.
          > > Troche historii a nie haselek.
          > > Pozdrowienia
          >
          > O historii to nawet bylo za duzo, dlatego wole haselka. Przynajmniej strzelali
          > do nazistowskich krow i furmanek, a ofensywa bombowa niszczyla potencjal
          > przemyslowy rzeszy, bombardowania miast niszczyly morale

Czyli zgadzasz sie ze to wlasnie RAF zabil wiecej cywilow jak Luftwaffe. OK.
          Zmieniles zdanie. Lepiej pozno jak wcale.
          Czlowiek sie caly czas uczy, prawda?

A jak tam z waszym morale w Izraelu pod rakietowym ostrzalem? Podobno na polnocy
          Izraela pareset fabryk nie pracuje bo w bunkrach siedzicie. Myslicie ze to
          jeszcze pare dni i bedzie spokoj? A jak tak macie te rakiety na wiele lat
          zalatwione? I to nie tylko polnocny ale i srodkowy Izrael? Dalej w bunkrach czy
          do pracy?

Pozdrowienia
          • bhuzdur Re: bhuzdur 29.07.06, 10:45
            Przypminam Ci ze w tym zbrodniczym RAFie bylo wielu polskich pilotow, ba nawet
            Polskie Sily Powietrzne, zwlaszcza rece zalow bombowych ociekaly krwia bo te
            wszystkie zbombardowane miasta w rzeszy. taka prawda aby zwyciezyc wojne trzeba
            niszczyc przeciwnika. Mimo wszystko nadal moja sympatia lezy po stronie RAF a
            nie lufwaffe.

Sadze ze morale w Izraelu jest ok, nie tacy probowali Zydow zniszczyc i nie
            dali rady. W kazdym razie morale diaspory w UK dobre. Shalom!
            • jorl Re: bhuzdur 30.07.06, 20:53
              bhuzdur napisał:

> Przypminam Ci ze w tym zbrodniczym RAFie bylo wielu polskich pilotow, ba nawet
              > Polskie Sily Powietrzne, zwlaszcza rece zalow bombowych ociekaly krwia bo te
              > wszystkie zbombardowane miasta w rzeszy. taka prawda aby zwyciezyc wojne trzeba
              >
              > niszczyc przeciwnika. Mimo wszystko nadal moja sympatia lezy po stronie RAF a
              > nie lufwaffe.
              >
              > Sadze ze morale w Izraelu jest ok, nie tacy probowali Zydow zniszczyc i nie
              > dali rady. W kazdym razie morale diaspory w UK dobre. Shalom!

Ja nigdzie nie powiedzialem ze RAF byl zbrodniczy! Ja tylko powiedzialem ze RAF
              zabil wiecej cywilistow jak Luftwaffe co Ty na poczatku insynuowales. Ale sie z
              tym jak widze zgodziles. I to dobrze.
              Zreszta militarnie bombardowanie furmanek u wroga w strfie dzialan wojennych
              bylo tez bardzo uzyteczne. Blokowalo drogi wojskom przeciwnika. Wiec o co chodzi?

A ja sie Ciebie pytalem czy dalej polnocny Izrael w strachu przed rakietami nie
              bedzie chodzil do pracy. Bo tak teraz jest. I co bedzie jak bedziecie te rakiety
              dostawali na glowy jeszcze cale lata? Dalej nie bedziecie pracowali? To kto
              bedzie wam wszystkiego dostarczal? A te 1,5 miliona Rosjan co do was przyjechalo
              udajac Zydow myslisz ze nie zwina manatki? Juz Putin podpisal ustawy o pomocy
              reemigrantom.
              Kto zostanie w Izraelu?
              Pozdrowienia
              • bhuzdur Re: bhuzdur 30.07.06, 21:36

> Ja nigdzie nie powiedzialem ze RAF byl zbrodniczy! Ja tylko powiedzialem ze
                RAF
                > zabil wiecej cywilistow jak Luftwaffe co Ty na poczatku insynuowales. Ale sie
                z
                > tym jak widze zgodziles. I to dobrze.
                > Zreszta militarnie bombardowanie furmanek u wroga w strfie dzialan wojennych
                > bylo tez bardzo uzyteczne. Blokowalo drogi wojskom przeciwnika.
                > A ja sie Ciebie pytalem czy dalej polnocny Izrael w strachu przed rakietami
                nie
                > bedzie chodzil do pracy. Bo tak teraz jest. I co bedzie jak bedziecie te
                rakiet
                > y
                > dostawali na glowy jeszcze cale lata? Dalej nie bedziecie pracowali? To kto
                > bedzie wam wszystkiego dostarczal? A te 1,5 miliona Rosjan co do was
                przyjechal
                > o
                > udajac Zydow myslisz ze nie zwina manatki? Juz Putin podpisal ustawy o pomocy
                > reemigrantom.
                > Kto zostanie w Izraelu?
                > Pozdrowienia

Bliski wschod niestety to bledne kolo. Izrael musi sie bronic, ale niszczac
                jednych terrorystow, na ich miejsce przyjda nastepni:-( Czasem mysle ze to
                tylko moze rozwiazac Mesjasz jak przyjdzie. Shabbat Shallom pozdrawiam!

A terrorystom i wszystkim ich zwolennikom odpowiadam slowami Mordechai
                Jeffersona Carvera "Shabbat Shallom Motherf...ers!"
                • jorl Re: bhuzdur 30.07.06, 21:49
                  bhuzdur napisał:

> Bliski wschod niestety to bledne kolo. Izrael musi sie bronic, ale niszczac
                  > jednych terrorystow, na ich miejsce przyjda nastepni:-( Czasem mysle ze to
                  > tylko moze rozwiazac Mesjasz jak przyjdzie. Shabbat Shallom pozdrawiam!
                  >

Znowu ten opium dla ludu czyli religia. Jakies tam Mojzesze! Ciemnota, dziwie
                  sie ze dzisiaj jeszcze ktos w jakies religie wierzy.

Problem Biskiego Wschodu ma jedno rozwiazanie. Zakonczenie tego zle wydumanego
                  przed 100 laty experymentu pt. Panstwo izrael. Arabowie to nie Siuxy w Am. Pn.
                  Nie dada sie im wybic z glowy wyrzucenia Zydow. I widac ze coraz lepiej im
                  idzie. Przed laty korzystali z obcej broni. Sowieckiej. Ale teraz potrafia juz
                  sami konstruowac i produkowac bron taka ze Izrael ma klopoty. I to nie do
                  przeskoczenia. Rozwineli sie.
                  Dalsze wojny doprowadza tylko do wojny atomowej. A to juz nie tylko wasza tam
                  sprawa. A Swiata. i Swiat jest duzo wazniejszy jak jakies tam checi jakis tam
                  ludkow kiwac sie pod Sciana Placzu.
                  Pozdrowienia
                  • bhuzdur Re: bhuzdur 30.07.06, 21:54
                    jorl napisał:

> bhuzdur napisał:
                    >
                    > > Bliski wschod niestety to bledne kolo. Izrael musi sie bronic, ale niszcz
                    > ac
                    > > jednych terrorystow, na ich miejsce przyjda nastepni:-( Czasem mysle ze t
                    > o
                    > > tylko moze rozwiazac Mesjasz jak przyjdzie. Shabbat Shallom pozdrawiam!
                    > >
                    >
                    > Znowu ten opium dla ludu czyli religia. Jakies tam Mojzesze! Ciemnota, dziwie
                    > sie ze dzisiaj jeszcze ktos w jakies religie wierzy.
                    >
                    > Problem Biskiego Wschodu ma jedno rozwiazanie. Zakonczenie tego zle wydumanego
                    > przed 100 laty experymentu pt. Panstwo izrael. Arabowie to nie Siuxy w Am. Pn.
                    > Nie dada sie im wybic z glowy wyrzucenia Zydow. I widac ze coraz lepiej im
                    > idzie. Przed laty korzystali z obcej broni. Sowieckiej. Ale teraz potrafia juz
                    > sami konstruowac i produkowac bron taka ze Izrael ma klopoty. I to nie do
                    > przeskoczenia. Rozwineli sie.
                    > Dalsze wojny doprowadza tylko do wojny atomowej. A to juz nie tylko wasza tam
                    > sprawa. A Swiata. i Swiat jest duzo wazniejszy jak jakies tam checi jakis tam
                    > ludkow kiwac sie pod Sciana Placzu.
                    > Pozdrowienia
                    >

A ja bede ciemnogrodem i bede wiezyl Mesjasz przyjdzie i odbudujemy swiatynie.
                    Wg mnie problem tkwi w innej religii tzn Islamie w wersji wyznawanej przez
                    fundamentalistow, dla nich wszyscy nie-muzulmanie to niewierni, Zydzi to dzieci
                    szatana i swinie, ale zachod i Europa to tez nie lepiej tylko Krzyzowcy.
                    Islamowi pomoglo by cos na wzor refomacji. Sila Izrela jest takze jego
                    diaspora, dlatego Izrael zawsze bedzie mial najlepsze technologie dostepne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka