Dodaj do ulubionych

Japońska artystka Yayoi Kusama w Zachęcie

IP: *.mofnet.gov.pl 07.04.04, 10:05
Zachęta ma dotacje państwowe. Jako podatnik wypraszam sobie wywalanie moich
pieniędzy na takie bzdury, hucpę i szarlatanerię. Jak ktoś chce coś takiego
zanywać sztuką, to niech za to płaci z prywatnej kieszeni.
Obserwuj wątek
    • Gość: ztew Ja Pie.... faktycznie niezła sztuka IP: *.man.polbox.pl 07.04.04, 11:13
      Kiedys zesram sie pod zachętą i też uznam to za kontrowersyjne dzieło sztuki.
      • Gość: swebe Re: Ja Pie.... faktycznie niezła sztuka IP: *.chello.pl 07.04.04, 11:59
        proponuje ci bys ta kupe jeszcze zjadl i sie nia udlawil - jednego "inteligenta" mniej
        • Gość: ztew Re: Ja Pie.... faktycznie niezła sztuka IP: *.man.polbox.pl 07.04.04, 12:07
          kolejny pojeb co sie zachwyca jakimiś chorymi sztukami. Na pewno jesteś żydem :>
          • Gość: yawokim fajna wystawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 12:58
            jedna z lepszych wystaw jakie byly w polsce
            • Gość: Roxie Re: fajna wystawa IP: *.putnamlovellnbf.com 07.04.04, 20:23
              Nie rozumiem jak mozna na cos takiego narzekac. I potem jeszcze antysemickie
              odpowiedzi wysylac. Przeciez wiadomo, ze GW jest liberalna i jesli macie
              poglady zupelnie ciemnogrodzkie po co w ogole na jej strony wchodzicie? Pewnie
              dlatego ze przyjemnosci w zyciu zadnych zescie nie zaznali i musicie sie
              kosztem innych wyszalec.

A co do podatkow, to jest wiele rzeczy w Polsce na ktore podatkow nie chcialbym
              slac (i pewnie wlasnie tego typu co sie A. podobaja), i dopiero jak na tego
              typu rzeczy (typu dodacje za dzieci, odpisy od remontow, place rzesz
              urzednikow, itp.) zostana ukrocone mozna mowic o redukcji obecnie minimalnych
              juz pieniedzy lozonych na Zachete.
              • niech Re: fajna wystawa 07.04.04, 20:27
                Siec to kloaka - kto z niej korzysta doskonale o tym wie. Dziwic sie ze
                znajdzie sie w niej zdecydowanie wiecej belkotu niz sensownej (chocby nawet
                kontrowersyjnej) tresci to dowod na spore zacofanie. I jak je pogodzic z
                afirmacja kropek?
              • kixx Re: fajna wystawa 07.04.04, 20:41
                gazeta jest nawet bardzo "liberalna"
                zwlaszcza dla siebie
                i znajomych królika
                • niech Re: fajna wystawa 07.04.04, 20:59
                  Bo krolik jest w kropki.
                  • Gość: kixx Re: fajna wystawa IP: *.acn.waw.pl 07.04.04, 21:31
                    i ma ma ma dłuługggie ręce
    • tribeca 6 podstawowych kolorów??? 07.04.04, 13:21
      "Jest wielka, biała sala wyklejona plastikowymi kropami w sześciu podstawowych
      kolorach: zielonym, żółtym, niebieskim, czerwonym, pomarańczowym i różowym."

pani redaktor! zielony nie jest kolorm podstawowym, z tej prostej przyczyny, że
      powstaje z połączenia żółtego i niebieskiego - łatwo to zapamietać,
      pomarańczowy i różowy też nie są kolorami podstawowymi

reszty tekstu aż boję sie czytać
      • Gość: Orzezwienie Re: 6 podstawowych kolorów??? IP: *.acn.waw.pl 07.04.04, 21:33
        konserwatywne pustaki jestescie. Mam zamiar sie wybrac niedlugo na ta wystawe i
        liczac sie z tym, ze moze mi sie nie spodobac, jestem za. Podoba mi sie, ze
        ktos stara sie wymyslic cos innego, a nie kolejne obrazki, ciagle to samo.
        Sadzac po zdjeciach wystawa musi byc super :-) wybierzcie sie, a pozniej
        oceniajcie.. pzdr
        • niech Re: 6 podstawowych kolorów??? 07.04.04, 21:57
          Masz racje. Obrazki sa dla wapniakow. Zwlaszcza te w sieci.
        • tribeca Re: 6 podstawowych kolorów??? 08.04.04, 12:04
          hmm, podpisujesz się pod moim postem, ale mam nadzieję, że nie zostałam
          zaliczona do konserwatywnych pustaków:)
          na wystawe się wybieram, myśłę, że będzie ciekawie, a że pani redaktor napisała
          bzdury, to już inna sprawa

swoją drogą to ciekawe, jakie emocje wzbudza sztuka wspólczesna, szczególnie u
          tych, którzy kompletnie się na niej nie znają i znać nie zamierzają
      • kustosz.m Re: 6 podstawowych kolorów???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.04.04, 11:07
        Tribeca ma racje.
        Analfabetyzm estetyczny. Nawet wsrod popolaryzatorow sztuki.
        A chamstwo jakie wyzwala sztuka wspolczesna na forum. Sztuka jest po to by
        pomoc widzowi odnalezc w sobie pewne rzeczy.
        Ujawniaja sie bardo "cieklawe" poklady.
    • kustosz.m Re: Japońska artystka Yayoi Kusama w Zachęcie 08.04.04, 11:02
      Odmow placenia podatkow.
      • Gość: slodkoslony Re: Japońska artystka Yayoi Kusama w Zachęcie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.04, 12:55
        Zjedz sztukę mięsa .
        • Gość: Orzezwienie Re: Japońska artystka Yayoi Kusama w Zachęcie IP: *.acn.waw.pl 08.04.04, 20:14
          nie Tribeca, nie mialem cie na mysli. Bylem dzis obejzec wystawe, baaardzo mi
          sie podobala, szczegolnie "obsesja kropek"- sala telewizyjna, zrobila na mnie
          ogromne wrazenie, no i swietliki w wodzie :-) tez sa super.Niestety chetnych
          bylo dosyc duzo i trzeba bylo krociutko ogladac :-/ no i zdjec nie pozwalaja
          robic..:-( polecam..
    • kawozuka kusama 28.03.16, 18:30
      bardzo [podobała mi sieęta wystawa, szczególnie ten niezwykły kubik do którego można było wejść i poczuć się jak pyłek we wszechświecie
    • taki-sobie-nick Re: Japońska artystka Yayoi Kusama w Zachęcie 31.03.16, 19:52
      Założę się, że ta baba udaje.

Jest zbyt dobrze zorganizowana.

Poza tym osobnik, który wszędzie widzi kropki, nie będzie ich jeszcze dodatkowo malował, bo i tak wystarczająco go dręczą, a tym bardziej nie będzie się w nie ubierał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka