Dodaj do ulubionych

LO Norwida w Warszawie - 2014

IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.14, 12:43
Witam. Chciałabym uzyskac jakieś informacje na temat LO Norwida w Warszawie. Byłam na dniu otwartym, no i liceum wydaje się całkiem niezłe. Niestety z opinii jakie czytałam wynika, że jest zupełnie inaczej i ta szkoła jest jakąś męczarnią.. Możecie pomóc? Macie jakieś informacje na temat tego LO? Byłabym wdzięczna.

Interesuje mnie klasa humanistyczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.stargard.mm.pl 18.04.14, 09:04
      W ubiegłym roku próg punktowy w LO Norwida był 132, więc nie najlepiej.
    • Gość: Mania Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.14, 18:02
      w sumie o każdej szkole można powiedzieć, że to męczarnia, czasami jest lepiej a czasami gorzej, można powiedzieć, że przeciętnie, jedni nauczyciele spoko inni mniej, warto przyjść i samemu się przekonać :)
    • Gość: Tina. Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.14, 23:33
      Przyłączam się do pytania, także jestem zainteresowana tą szkołą i tym profilem... Na dniach otwartych niestety nie byłam, zgapiłam się z terminem. Ktoś jeszcze ma jakieś opinie odnośnie LO Norwida?
    • Gość: gość portalu Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.play-internet.pl 30.04.14, 20:03
      Liceum ma słabo wyposażone sale lekcyjne. na filmiku jest fikcja. nauczyciele dużo mówią i wymagają a sami mało robią :/ nie ma wycieczek integracyjnych jedynie spotkanie z psychologiem jak w tym roku było. Brak dodatkowych zajęć typu plastyka czy teatr. Komputery się psują i same wyłanczają. Nie ma kozła na wf a skrzynia się rozwala. A co do profilu humanistycznego to powiem że jest słaby. Nie nauczysz się a narobisz. To szkła wręcz rujnuje życie towarzyskie. Wiem jak tam jest bo jestem uczennicą tej szkoły w klasie mat-fiz
      • Gość: Ja Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: 194.24.2.* 30.04.14, 22:21
        Wyłanczają - widać, że rzeczywiście słabo tam uczą (piszemy wyłączają).
      • Gość: XXX Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.14, 11:08
        Możesz napisać coś więcej o nauczaniu w mat fizie. Czy b. dużo wymagają i czy dobrze tłumaczą i czy " lubią uczniów". Chodzi mi o atmosferę nauki oraz czy jak jesteś z mat- fiz, to cisną np z chemi i biologi w 1 kl.
      • Gość: XXX Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.14, 11:10
        Możesz napisać coś więcej o nauczaniu w mat fizie. Czy b. dużo wymagają i czy dobrze tłumaczą i czy " lubią uczniów". Chodzi mi o atmosferę nauki oraz czy jak jesteś z mat- fiz, to cisną np z chemii i biologii w 1 kl.
        • Gość: Paulaa Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.14, 18:39
          Wszystko zależy od tego na jakiego nauczyciela trafisz. Np.z geografii nie będą Cię cisnąć jeżeli nie jesteś na mat-geo. Ja jestem na biol-chemie i mimo tego że trafiłam do tej szkoły przypadkiem teraz ją sobie chwalę. Atmosfera jest całkiem spoko, nie ma wyścigu szczurów. Od fizyki mamy fajnego nauczyciela, wymagającego ale podchodzącego do uczniów na luzie i z poczuciem humoru.
          Wybierając to liceum należy poprostu nastawić się na to, że będzie trzeba się przyłożyć do nauki ;)
          • Gość: A. Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.14, 15:05
            A jaka ogólnie panuje atmosfera w tej szkole? Chodzi mi bardziej o osoby, aniżeli o nauczycieli. Składam tam papiery na 90%... Właśnie na humana.
            • Gość: Paulaa Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.14, 23:12
              Towarzystwo jest mieszane, więc każdy powinien znaleźć kogoś podobnego do siebie. Nie zauważyłam, żeby ktoś z kimś nie gadał "bo nie" albo się śmiał. Chociaż wszystko zależy od klasy i ludzi jacy się trafią, bo zawsze będzie ktoś uważający innych za gorszych i psujący atmosferę. Też nie widziałam żeby starsi uczniowie traktowali młodszych jako zło konieczne, są raczej życzliwi.
              A humana polecam, pani Samojluk od historii potrafi zainteresować przedmiotem a jeżeli będziesz miał polski z p.Jastrzębską to maturę zdasz śpiewająco :)
              • Gość: A Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.14, 12:55
                Dzięki za informacje :D co jak co, ale atmosfera jest dla mnie bardzo ważna. Dlatego o nią spytałam. Tak nawiasem mówiąc, nie jestem chłopakiem haha :)
    • Gość: .... Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.14, 21:38
      Ja tam chodziłam i nie polecam. Atmosfera głównie zależy od ludzi, z którymi trafisz do klasy, więc ciężko się wypowiadać- mnie akurat trafiła się średnio fajna. Chodziłam do mat-fizu i jeżeli chodzi o poziom i nauczycieli to bardzo nie polecam. Ja z tych, którzy mnie uczyli dobrze wspominam tylko jednego- może akurat miałam pecha, ale nie sądzę. U niektórych widać było wyraźnie, jak bardzo nie chcą tu być, a w trakcie lekcji wychodziły merytoryczne braki i brak przygotowania do lekcji. Uczniowie tutaj są raczej średnio ambitni i raczej nikt nie burzył się, że na lekcjach nic się w zasadzie nie robi, ale każdy widział podejście (części) nauczycieli i to zniechęcało jeszcze bardziej. Jeżeli nie zależy Ci na ocenach, to z samymi zaliczeniami nie powinnaś mieć problemów i możesz skupić się na przedmiotach maturalnych, do których w większości będziesz przygotowywać się sama, jeżeli chcesz zdać je dobrze.
      • Gość: A. Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.14, 23:47
        Hmmm... A jakbyś miała np. polecić jakąś szkołę, jakieś LO, jakie szkoły by to były? Od dzisiaj zaczął się termin składania podań o przyjęcie a tak naprawdę nadal jestem w kropce. Nie mogę się określić ze szkołami, a jak tak czytam te opinie...
        • Gość: .... Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.14, 16:24
          Hmm, nie wiem, jak stoisz z punktami, ale do Jose był jakiś czas temu chyba niewiele wyższy próg, a znam sporo fajnych osób, którym się tam podoba. Mówią, że poziom jest przyzwoity-trzeba się uczyć, ale nie musisz siedzieć non stop w książkach, nauczyciele w większości dobrzy i raczej pozytywnie nastawieni, a że atmosfera bardzo fajna i sporo się dzieje.
          • Gość: A. Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.05.14, 17:38
            Dobrze, a co powiedziałabyś o np. Maczku, albo Królowa Jadwiga, może kojarzysz :)
    • Gość: absolwent Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.pf.com.pl 28.05.14, 11:47
      Nie rozumiem komentarzy niektórych ludzi. O ile zdarzają się nauczyciele średni, nierozumiejący niektórych uczniów - zdarzają się też nauczyciele świetni. Jeżeli chodzi o Panią D. Jastrzębską jest fenomenalną Kobietą - i wcale nie jest taka straszna jak ją malują (po prostu trzeba się uczyć) - a maturę zdaję się u niej bardzo dobrze. Ja poszedłem do tej szkoły głównie dla atmosfery, którą kiedyś bardzo chwalono, i nie kłamiąc poznałem tam świetnych ludzi. Nie do końca z klasy ale z całej szkoły - trzeba tylko być otwartym. Szkoła jak szkoła, w każdej będzie źle i w każdej się narzeka, niemniej jednak ja do Norwida bym wrócił mimo wielu problemów i przekleństw, które kierowałem do niej w trakcie nauki. Jak chce się przejść ten etap nauki bez trudności, bez gorszych ocen na tak zwanym chillu - nie polecam. Jeżeli ktoś wie, że jest jak jest - i nigdzie nie ma sprawiedliwości a chce poznać świetnych ludzi - polecam.
    • Gość: abcd Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.14, 11:31
      Szkoła jest fatalna. Chodziłam do niej 2 miesiące i to było o dwa miesiące za dużo. Na samą myśl o tym, że następnego dnia idę do tej szkoły chciało mi się płakać. To było coś okropnego. Nauczyciele nie pomagają w niczym, a dokładają tyle nauki jakby w tej szkole liczył się tylko ich przedmiot. Mogłaś się uczyć do 12 w nocy, a i tak jak przyszło co do czego to nie wiele z tego pamiętałaś. pani od francuskiego ( który był moim rozszerzeniem ) uczyła, jakby to była dla niej jakaś kara. A kiedy znajomi chcieli się poprawić, żeby nie mieć zagrożenia mówiła, że nie ma na to czasu. W ciągu pierwszego semestru wypisały się 3 osoby. Wychowawczyni ciągle miała jakieś pretensje. Co chwilę trzeba się składać na jakieś kwiaty dla nauczycieli. Także omijaj tą szkołę szerokim łukiem. To były najgorsze dwa miesiące. Na szczęście przeniosłam się i każdego dna cieszę się, że już nie muszę chodzić do tej szkoły.
      • Gość: ksia Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.sm-gorczewska.com.pl 17.08.14, 09:43
        a gdzie się przeniosłaś jeśli można spytać? :)
        • Gość: abcd Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.14, 14:55
          Do Maczka :D
          • Gość: Uczennica Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.14, 17:40
            Chodzę do Norwida i jestem na klasie biol-chem. Powiem tak - nic lepszego nie może się trafić. Jeżeli ktoś z Was chce spełnić swoje marzenia i dostać się na określone studia to polecam serdecznie tą szkołę. Nauczyciele cisną i trzeba nastawić się na mega pracę, ale ZAWSZE są widoczne efekty, chociażby jeżeli chodzi o wyniki matur. Szkoła idealnie przygotowuje do ciężkiej pracy na studiach.. Jest chór, teatr.. Nauczyciele całkiem spoko, umieją uczyc, a to chyba liczy się najbardziej. Największą jednak zaletą jest najcudowniejsza z możliwych atmosfera i ludzie, którzy ją tworzą. Jeżeli pragniecie poznac wspaniałych i ambitnych ludzi POLECAM SERDECZNIE i zapraszam! Ps. Sama była nieco zdezorientowana, gdy wcześniej czytałam te opinie, ale złożyłam papiery, dostałam się i to był jeden z najlepszych wyborów w moim życiu.
          • hornowek Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 07.07.15, 11:29
            I jak porównujesz Maczka do Norwida?
            • Gość: abcd Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.15, 14:46
              Maczek jest zdecydowanie milion razy lepszy od Norwida. Chodzi o sposób, w jaki nauczyciele do Ciebie podchodzą, w jaki sposób uczą i o atmosferę, którą tworzą nie tylko uczniowie ale i nauczyciele. W Norwidzie tego nie było bo odnosiłam wrażenie że chodzi im tylko o to, żeby być wyżej w rankingu a nie po to, żeby pomóc w jakikolwiek sposób uczniom. Atmosfera tam jest taka że chodząc tam do szkoły masz ochotę strzelić sobie w głowę, a chodząc do Maczka codziennie się cieszę że mogę tam chodzić i że trafiłam na tak wspaniałą szkołę.
    • tronus_polska Re: LO Norwida w Warszawie - 2014 28.04.16, 15:32
      Obsługa Niemieckiego Konta Ebay.
      Firma TRONUS POLSKA SP. Z O. O. poszukuje ucznia/studenta do obsługi firmowego konta EBAY.
      Wymogiem podjęcia pracy jest biegła znajomość języka niemieckiego .
      Warunki i godziny pracy do ustalenia z pracodawcą. Wszystkich zainteresowanych prosimy o kontakt na adres e-mail praca@tronus.pl .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka