Dodaj do ulubionych

Wybor szkoly sredniej- dylemat

IP: *.play-internet.pl 31.03.17, 20:17
Witam. Od kilku lat rysuje, maluje. Interesuje sie sztuka, pisaniem, duzo czytam, kocham przyrode. Chcialabym kiedys sprobowac jazdy konnej, moze zapisac sie na kolo aktorskie. Chcialabym niedlugo sprobowac swoich sil w tancu, czy tez robienia rzeczy diy. Mam 16 lat i wiele planow, cale zycir przede mna. Jednak nadszedl ten moment, w ktorym musze wybrac szkole srednia. Caly czas chcialam i nadal chce chodzic do liceum plastycznego, trwajacego 4 lata. Po pracy dyplomowej moge otrzmac tytul plastyka o specjalnosci projektowanie graficzne. Uwazam, ze to dobry wybor, zgodny z moja pasja. Po powrocie z targow edukacyjnych przegladalam otrzymane ulotki. Tam zobaczylam uloke technikum lesnego w Tucholi. Na targach nie zwrocilam zbytniej uwagi, jednak po zapoznaniu sie ze strona szkoly, stwierdzam, ze moglby byc to dobry wybor dla mnie. Rodzi sie pytanie, gdzie pojsc. Lesnik czy grafik? Po plastyku chcialam isc na studia z architektury wnetrz. Uwielbiam cisze lesna, otoczenie drzew i zwierzat. Lesnik- piekny zawod. Ale grafik rowniez jest dla mnie atrakcyjna opcja. Pojade do obu szkol na drzwi otwarte, jednak chcialabym zapytac was. Co byscie wybrali? Mam szerokie zainteresowania i nie wiem co jest mi drozsze. Chce robic to co lubie. A moze macie propozycje innej szkoly po gimnazjum? Wole bardzuj technikum ze wzgledu na zdobycie zawodu. Z gory dziekuje za pomoc.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka