0lunia 11.07.07, 20:02 Kupiłam sobie herbatkę z dziurawca. Jak często i kiedy należy ją pić, żeby poprawiała nastrój? Brałam na razie Deprim, ale nie zauważyłam efektów, więc postanowiłam spróbować herbatki. Mogę spodziewać się jakiegoś efektu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0lunia Re: dziurawiec 12.07.07, 09:38 Dlaczego? Kupiłam go normalnie w sklepie, z czym go mieszać. W Deprimie jest sam dziurawiec. Wiem, że podczas kuracji nie moge się opalać. Czego jeszcze nie wiem? Odpowiedz Link
lachelis Re: dziurawiec 12.07.07, 10:36 o.Klimuszko w swojej ksiazce opisywal dlaczego. Glownie dlatego,ze ziola dzialaja wielokierunkowo. Efektywniejsze sa mieszanki ziolowe, zauwaz ze np. Bonifratrzy stosuja tylko mieszanki. Odpowiedz Link
n_i_n_k_a Re: dziurawiec 12.07.07, 22:52 dziurawca nie pije się latem bo uczula na słońce poza tym parzony dziala na wątrobę a żeby zadzialał antydepresyjnie musi być ekstrakcja alkoholowa Odpowiedz Link
blenkitka Re: dziurawiec 22.08.07, 20:30 sam napar mozna stosowac chyba na podrazniony uklad pokarmowy ale to prawda ze o wiele sqteczniejsze i wlasnie na depresje lepiej stosowac wyciagi etalonowe cos mi swiata w glowie ze chyba poza fotouczulenianiem hmm dziurawiec obniza skutecznosc antykoncepcji hormonalnej slyszal ktos o tym? Odpowiedz Link