Dodaj do ulubionych

Zesp. Szk. Katolickich na Bema

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 16:39
Czy ktoś coś wie o tej szkole? Może macie tam swoje dzieci? Pytania mam takie:
Na ile jest ona katolicka naprawdę, a na ile tylko z nazwy?
Jaki jest poziom nauczania?
Jak wygląda kadra nauczycielska?
Jak traktowane są dzieci (czy szkole bliżej do rygoru, czy hulaj dusza piekła
nie ma?)?
Biorę tę szkołę pod uwagę dla mojej córki, ale wolałabym coś o niej
wcześlniej wiedzieć.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Zesp. Szk. Katolickich na Bema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:49
      No ja wiem, że to jest mała szkoła, ale czy nikt naprawdę tam nie posyła
      swojego dziecka, ewentualnie uczęszcza do gimnazjum czy liceum?
      • Gość: Iza Re: Zesp. Szk. Katolickich na Bema IP: 195.205.149.* 25.01.05, 19:45
        nic nie wiem o tej szkole. ale mogę co nieco powiedzieć (a raczej napisać) o
        Kolegium św. Józefa na ul. Deotymy. Kolegium to prowadzi zarówno gimnazjum i
        liceum. Od roku szkolnego 2004/2005 stało się koedukacyjne. Więc moze warto się
        tą szkołą zainteresować?
        Jeśli szukasz gimnazjum - to polecam. Kameralne klasy, spore wymagania odnośnie
        zachowania. Poziom nauczania - chyba dość wysoki. Ale raczej humanistyczny.
        Jeżeli ktoś chce się uczyć- ma możliwości. Słabi uczniowie raczej nie mają tu
        miejsca - ale tylko pod warunkiem, że nie wykazuja dobrych chęci.
        Klasy są kilku-kilkunastoosobowe, co stwarza zupełnie inne warunki do nauki niż
        w zwykłej szkole - na każdej lekcji wszyscy mają sprawdzone prace domowe, są
        przepytani, wiadomo kto co umie.
        Jeśli chodzi o liceum - to nie wiem. mój syn kończy tu gimnazjum , i to był
        dobry czas dla niego. Ale do liceum już pójdzie publicznego. Jeśli ta szkoła
        Cię interesuje - pytaj.
        • Gość: Kasia Re: Zesp. Szk. Katolickich na Bema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 16:35
          Dziękuję za informację. Moja córka ma iść do podstawówki, więc na gimnazjum
          jeszcze nie pora. Nie mniej jednak chętnie czytam takie opinie, bo ani się
          obejrzę jak stanę przed wyborem kolejnej szkoły. Właśnie chodzi mi o szkołę,
          która podchodzi do dziecka z miłością, ale także z dyscypliną i konsekwentnym
          wychowaniem. Chciałabym, żeby dziecko miało podobne wymagania w domu i w szkole
          i niestety to nie jest takie proste. Z pytań zadanych w sekretariacie wyszło
          mi, że tak właśnie wygląda ta szkoła na Bema, ale powiedzieć można wiele, a
          wolałabym sprawdzić w praktyce. Stąd mój post.
          • Gość: a. Re: Zesp. Szk. Katolickich na Bema IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 29.01.05, 14:40
            yyy to na to raczej nie radziłabym liczyć.. tak się składa, że trochę znam tę
            parafię i proboszcza, i szczerze mówiąc nie darzę jej wielkiej sympatią.
            • Gość: Ewa Re: Zesp. Szk. Katolickich na Bema IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 31.01.05, 13:49
              Co prawda moje dzieci nie sa jeszcze na tyle duże aby uczęszcz.. do szkoły, ale
              tak się składa, że znam rodzinę która to właśnie miejsce wybrała dla swojego
              dziecka. Z tego co wiem to zarówno oni, jak i dziecko są zadowoleni z wyboru.
              Kadra jest sympatyczna, ale stawia dzieciom wymagania zarówno co do nauki jak i
              zachowania. Wiem, że jest to szkoła katolicka z tradycjami.
              Nie wiem co jeszcze mogę Ci powiedzieć?
    • Gość: m.34 Re: Zesp. Szk. Katolickich na Bema IP: *.u.mcnet.pl 01.02.05, 16:30
      Moje dziecko uczy się w tej szkole podstawowej. Szkola podstawowa istnieje od
      trzech lat, wiec jeszcze trudno mówić o wynikach nauczania, z pewnością jednak
      poziom jest wysoki i wymagania większe niz minimum programowe. Kadra jest OK,
      stawia na współpracę z rodzicami i wychowanie dzieci. Szkoła jest nieduża więc
      większość dzieci i rodziców się zna. Jest sporo zajęć obowiązkowych i
      dodatkowych, ale ja polecam muzykę (świetna nauczycielka) i chociaż chwilę na
      świetlicy (dzieci się nie nudzą). Życzę powodzenia i dobrego wyboru.
    • Gość: Kasia Re: Zesp. Szk. Katolickich na Bema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 15:55
      Dziękuję Wam za uwagi i jeśli ktoś jeszcze ma cos do dodania to oczywiście
      chętnie poczytam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka