friend137 15.04.05, 10:53 Co się dzieje w tej szkole? Kiedyś, jedna z lepszych w okolicy, dzisiaj rodzice zabierają z niej dzieci. Ktoś coś wie? Mieszkam w okolicy i muszę podjąć decyzję. Wiem, że jest przepełniona, ale Łazy są za daleko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mama Re: ZS w Nowej Iwicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 23:45 szkoła jest przepełniona ,dzieci chodzą na dwie zmiany,dyrektor jest juz nowy ... i to by był na tyle ! Bulba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: ZS w Nowej Iwicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 23:40 pytałam kilkoro dzieci -wszystkie zadowolone. co do poziomu nie potrafę na razie ocenić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama niezadowolona Re: ZS w Nowej Iwicznej IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.05, 10:26 Moja 8 - letnia córka chodzi do tej szkoły do drugiej klasy. Lekcje klas naucznia poczatkowego odbywaja sie na zmiany tj dzieci chodzą np. zima na 12 - 13, wracają o 17 (przepełnienie). Wtedy nie są w stanie odrobic pracy domowej. Ze wspaniale przygotowanego do edukacji dziecka po przedszkolu w centrum Warszawy ta szkola uczyniła juz przeciętna i zniechęconą do wszytkiego uczennicę. Nie będe mówiła juz o perturbacjach z wychowaczynia w klasie pierwszej, której dzieci nie widziały na oczy, bo miala wciaz preciagany w nieskonczonosc urlop zdrowotny i wciaz nowe ustalenia z dyrekcją ( w koncu chyba poszła na rentę). dyrekcja uznala, ze sama zajmie sie tą klasa, co w pierszej klasie konczylo się ciąglymi zastepstawami ( bo pani dyrektor w czasie lekcji zalatwiała szkolne czyli wazniejsze niz edukacja pierszoklasistow sprawy) Córka chodzi tam po porstu z czytej wygody, bo mamy blisko,a takze dlatego, że ma juz koleżanki i się przyzywczaiła, W nauczaniu początkowym, wiadomo. wazny jest przede wszytskim nauczyciel. Jesli mimo to decydowalabys się to warto zasięgnąc opinii od rodziców dzieci, które uczy. W przypadku mojej corki to się tak zmienialo, że my, jako ordzice chcielismy tylko czegos stalego. Teraz uczy ją średnia nauczycielka. Poza tym w zeszlym roku w szkole w radzie rodziciców wyszyły sparwy z lekka trącące korupcją. Wyszly na jaw związki rodziców z poprzedniego prezydium rady rodziców z firmami świadczacymi usługi na rzecz szkoły (np. dowóz dzieci na wycieczki basen, czy obsluga medyczna). Mniejmy nadzieje, że to już przeszlość A plusy - Swietnie mimo przepełnienia działa swietlica Pozdrawiam cię, szkoda , że nowiutka szkola w Łazach ponoć w duzym stopniu świeci pustakami, ach gospodarność gminy Odpowiedz Link Zgłoś