Dodaj do ulubionych

szkoły podstawowe na Bielanach

IP: *.orange.pl 10.02.06, 19:49
Witam,

proszę o poradę przy wyborze Szkoły Podstawowej na Bielanach.

Pozdrawiam,
PP
Obserwuj wątek
    • Gość: mb Re: szkoły podstawowe na Bielanach IP: 83.238.100.* 14.02.06, 14:07
      Nr 80 na ul. Aspekt. Polecam. Mam dwóch synów w wieku 15 i 8 lat. Starszy
      ukończył i miał dobry start do gimnazjum. Dzisiaj chętnie odwiedza
      towarzysko.Młodszy chodzi z zadowoleniem. Bardzo mądra p. Dyrektor i miły
      personel.
      • Gość: db Tylko nie SP 80! IP: *.acn.waw.pl 23.01.07, 17:35
        Szkołę tę należy omijać szerokim łukiem - może się okazać, że Twoje dziecko
        trafi do klasycznej postsocjalistycznej fabryki cyborgów. Część kadry jest
        rzeczywiście w porządku, wspaniali nauczyciele, z dyrekcją czy psychologiem da
        się porozmawiać. I na tym koniec. Dzieci jest dużo, klasy upchane do granic.
        Skutkuje to tym, że jedyne czego pragną niektórzy pedagodzy to mieć święty
        spokój. Wpływa to znacząco na ocenę dziecka - nie daj Bóg jeśli jest
        nadpobudliwe - zarobi serię pał w ciągu 2 pierwszych tygodni za "stosunek do
        przedmiotu" ("bo się schyla po temperówkę i nie mogę prowadzić lekcji") a dołożą
        mu jeszcze obniżeniem oceny z zachowania.

Mój syn miał pecha trafić do klasy, w której w ciągu 5 lat 5 razy zmienił się
        wychowawca i nikt nie widzi w tym problemu. W której nauczycielka angielskiego
        mówi do uczniów: "zachowuj się jak biały człowiek" i krzyczy na dzieci (na
        rodziców też). W której kiedy jeden z wychowawców radził sobie z dzieciakami to
        ułożono mu grafik w sposób niemożliwy do zaakceptowania i musiał się zwolnić po
        roku. W trzeciej klasie za psycholog musiał prowadzić specjalne zajęcia, bo
        dochodziło do horrendalnych konfliktów między dziećmi, rażącego wykluczenia,
        bicia, obrażania. Pamiętam sytuację, w której wychowawczyni ruga rodziców za
        zwracanie się do dyrekcji z problemami o których sama nie chciała słuchać.
        Pamiętam jak na klasowej Wigilii odrzuconemu przez klasę chłopcu nikt nie złożył
        życzeń i wczołgał się z płaczem pod stół - nie było żadnej reakcji ze strony tej
        samej pani. Może moje dziecko miało mniej szczęścia niż inne. Przeprowadzając
        się przeniosłam go tu z innej szkoły, prawdziwej "szkoły z klasą" w której
        sukces ucznia był sukcesem nauczyciela a porażka jego porażką. I niestety widzę
        różnicę.

Wszystkie moje sąsiadki, które mają możliwość dowozić dzieci do szkoły wybrały
        dalszą SP na rogu Reymonta i Kochanowskiego. Choć przysięgam - nie pytały mnie
        nawet o zdania.
        • Gość: paulina Re: Tylko nie SP 80! IP: *.acn.waw.pl 07.02.07, 20:56
          Czy naprawdę ta szkoła jest aż tak zła, bo mam sąsiadki w bloku które ją
          chwalą, ale ich opinia jest mało wiarygodna.
          Będę wdzięczna za odpowiedź.
    • Gość: ann Re: szkoły podstawowe na Bielanach IP: *.chello.pl 10.02.07, 21:19
      Polecam sp 223 !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka