Gość: pp IP: *.orange.pl 10.02.06, 19:49 Witam, proszę o poradę przy wyborze Szkoły Podstawowej na Bielanach. Pozdrawiam, PP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mb Re: szkoły podstawowe na Bielanach IP: 83.238.100.* 14.02.06, 14:07 Nr 80 na ul. Aspekt. Polecam. Mam dwóch synów w wieku 15 i 8 lat. Starszy ukończył i miał dobry start do gimnazjum. Dzisiaj chętnie odwiedza towarzysko.Młodszy chodzi z zadowoleniem. Bardzo mądra p. Dyrektor i miły personel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Tylko nie SP 80! IP: *.acn.waw.pl 23.01.07, 17:35 Szkołę tę należy omijać szerokim łukiem - może się okazać, że Twoje dziecko trafi do klasycznej postsocjalistycznej fabryki cyborgów. Część kadry jest rzeczywiście w porządku, wspaniali nauczyciele, z dyrekcją czy psychologiem da się porozmawiać. I na tym koniec. Dzieci jest dużo, klasy upchane do granic. Skutkuje to tym, że jedyne czego pragną niektórzy pedagodzy to mieć święty spokój. Wpływa to znacząco na ocenę dziecka - nie daj Bóg jeśli jest nadpobudliwe - zarobi serię pał w ciągu 2 pierwszych tygodni za "stosunek do przedmiotu" ("bo się schyla po temperówkę i nie mogę prowadzić lekcji") a dołożą mu jeszcze obniżeniem oceny z zachowania. Mój syn miał pecha trafić do klasy, w której w ciągu 5 lat 5 razy zmienił się wychowawca i nikt nie widzi w tym problemu. W której nauczycielka angielskiego mówi do uczniów: "zachowuj się jak biały człowiek" i krzyczy na dzieci (na rodziców też). W której kiedy jeden z wychowawców radził sobie z dzieciakami to ułożono mu grafik w sposób niemożliwy do zaakceptowania i musiał się zwolnić po roku. W trzeciej klasie za psycholog musiał prowadzić specjalne zajęcia, bo dochodziło do horrendalnych konfliktów między dziećmi, rażącego wykluczenia, bicia, obrażania. Pamiętam sytuację, w której wychowawczyni ruga rodziców za zwracanie się do dyrekcji z problemami o których sama nie chciała słuchać. Pamiętam jak na klasowej Wigilii odrzuconemu przez klasę chłopcu nikt nie złożył życzeń i wczołgał się z płaczem pod stół - nie było żadnej reakcji ze strony tej samej pani. Może moje dziecko miało mniej szczęścia niż inne. Przeprowadzając się przeniosłam go tu z innej szkoły, prawdziwej "szkoły z klasą" w której sukces ucznia był sukcesem nauczyciela a porażka jego porażką. I niestety widzę różnicę. Wszystkie moje sąsiadki, które mają możliwość dowozić dzieci do szkoły wybrały dalszą SP na rogu Reymonta i Kochanowskiego. Choć przysięgam - nie pytały mnie nawet o zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Tylko nie SP 80! IP: *.acn.waw.pl 07.02.07, 20:56 Czy naprawdę ta szkoła jest aż tak zła, bo mam sąsiadki w bloku które ją chwalą, ale ich opinia jest mało wiarygodna. Będę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: szkoły podstawowe na Bielanach IP: *.chello.pl 10.02.07, 21:19 Polecam sp 223 ! Odpowiedz Link Zgłoś