Dodaj do ulubionych

WSOTIH !!!!!!!!!!!!!!!!

30.09.06, 23:46
Witam,
Moze mi ktos powiedziec cos na temat szkoly wyzszej - WSOTIH (Wyzsza Szkola
Organizacji Turystyki i Rekreacji). Interesuje mnie jaki jest klimat w
"srodku", jakie sa + i - i jak jest z praca po tej szkole (jakie pieniadze
wchodza w gre). Najlepiej ktos kto chodzil do tej szkoly, albo ma znajomych
tam itp. Z gory bardzo dziekuje.
pozdrawiam,
Kamil
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: WSOTIH !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.slp.vectranet.pl 01.09.07, 17:52
      Witaj Kamil. Niestety nie wiem za duzo o tej szkole(jedynie to co
      jest w internecie napisane) ale tyle to napewno Ty tez wiesz. A wie
      moze ktos cos o Wyzszej Szkole Turystyki i Rekreacji lub o Wyzszej
      Szkole Handlu i Finansow Miedzynarodowych???
      • victoria1985 Re: WSOTIH !!!!!!!!!!!!!!!! 06.09.07, 19:55
        z tego co wiem maja kosmiczne czesne :) dlatego ja wybrałam WSTiJO
    • Gość: bozena Re: WSOTIH !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 00:14
      www.3dwhite.pl/?click=df5c6b15faba6b4d030c7e422d5c1f80
      • Gość: Piotr Re: WSOTIH !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 09.05.08, 16:55
        WSOTIH super, WSHIFM byłem tam tragedia nie szanują klientów tylko kasa i nic
        więcej!!!
        • piotrpp.1 Re: WSOTIH !!!!!!!!!!!!!!!! 16.05.08, 13:38
          Teraz jeszcze otworzyli nowy kierunek z zarządzaniem a i zapomniałem napisać
          wczesniej że ta szkoła jest o tyle ciekawa że jest czescią Gromady czyli zapewne
          szkolą sobie przyszłych pracowników więc ze znalezieniem potem pracy problemow
          nie bedzie, zreszta zobacz tutaj:
          www.wsotih.edu.pl
          • 18kasienka Re: WSOTIH !!!!!!!!!!!!!!!! 19.05.08, 16:57
            Mało jest takich szkół po których ma się pewną robotę.
            Ja od razu dostałam propozycję pracy w GROMADZIE :):)
            Bo właśnie do nich należy uczelnia :)
            • Gość: Piotrek Re: WSOTIH !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 25.05.08, 12:46
              A kiedy kończyłaś uczelnię? Może się znamy?
              :)
              • Gość: WSOTIH absolwentka Re: WSOTIH !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 16:56
                Ja w tym roku skonczylam studia i jestem z nich bardzo zadowolona
                • Gość: stokrotka Re: WSOTIH !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 13:32
                  jest to bardzo przyjazna placowka, wykadowcy sa na naprawde wysokim poziomie, i
                  sa bardzo zyczliwi, w wiekszosci. ta uczelnia daje spore mozliwosci, zwlaszcza
                  dla osob ktore chca sie uczyc. Bo powiedzmy sobie szczerze , ze w najwiekszym
                  stopniu zalezy od ciebie, jaki bedziesz mial stosunek do zajec a nie od
                  wykladowcow czy uczelni bo wszedzie trzeba sie uczyc.Wazna sprawa jest to ze
                  uczelnia ma podpisana umowe z uniwerkiem warszawskim takze mozna tam kontynuowac
                  nauke na studiach uzupełniajacych bez problemu, dla zainteresowanych oczywisci.w
                  tym roku uruchamiaja drugi kiedunkek turystyka i rekreacja bo do niedawna bylo
                  tylko zarzadzanie w turystyce.Szkola nie jest duza, miesci sie przy hotelu
                  gromada na 17 stycznia,ale powoli powiekasza swoja dzialanosc. W tym roku
                  zostalo utworzone biuro karier, jest mozliwosc wyjazdu na staze zagraniczne, dla
                  nielicznych co prawda. no i oczywiscie sa praktyki studenckie w placowkach
                  gromady , hmm aczkolwiek na nich troche wykozystuja ludzi.
                  Hmm coz wiecej ,dla mnie minusem jest nauka jezykow obcych prowadzona troche po
                  macoszemu, sa co prawda trzy poziomy na ktorych mozna sie uczyc. No i jest jeden
                  jezyk tylko , pomimo ze zakladaja ze sa dwa... jednakze tylko wtedy kiedy
                  utworzy sie grupa, zazwyczaj sie niesklada i nie ma takich zajec. zreszta nawet
                  jesli by byly to dodatkowo płatne.
                  Minusem jest z pewnością to ze nie ma wyjazdów integracyjnych, jak to jest na
                  nie ktorych uczelniach, aczkolwiek sa imprezy okolicznosciwe i bankiety w hotelach.
                  Osobiscie bardzo lubie tą szkole, sa naprawde mili ludzie, dziekanat sprawnie
                  prosperuje i zawsze mozna liczyc na pomoc.
                  Powiem jeszcze jedno. Pierwszym kierunkim jest zarzadzanie w turystyce czyli
                  marketing i zarzadzanie a specjalnoscia jest turystyka, takze trzeba liczyc sie
                  z tym ze turystyka jest tak naprawde dodatkiem, a duzo jest przedmiotów takich
                  jak matematyka, ekonomia, stystyka, finanse i rachunkowowsc, dla niektórych
                  zmora.Tak wiec jesli myslisz ze sa to studia "rekreacyjne" to pod tym wzgledem
                  sie mozesz rozczarowac. Zarzadzanie i marketing to tutaj podstawa.
                  Pozdrawiam Cieplo mam nadzieje ze ci troche rozjasnilam wizje w tej szkole. i
                  pomoglam tym samym Pozdrawiam cieplo.
    • Gość: Inka Re: WSOTIH !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 12:19
      nikt nie zwrócił uwagę ze nazwa szkoły to Wyższa Szkoła Organizacji Turystyki i Hotelarstwa :) a nie Rekreacji.. Ale jest super. Tez dostałam propozycje pracy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka