Dodaj do ulubionych

Zdali na studia, a studiów nie ma

IP: *.eranet.pl 12.10.07, 09:38
Nic dziwnego, jeśli amatorzy biorą się za prowadzenie intratnego
biznesu, jakim jest prywatna uczelnia. Nie czarujmy się przecież -
im przede wszystkim chodzi o kasę, a nie o to, czy ktoś tam się
czegoś nauczy, czy nie. Stąd też piętrzące się bariery księgo-
kratyczne. Może niedoszły student machnię ręką na ten tysiąc
złotych, jeśli ma wizję borykania się z całą masą idiotycznych
pseudo-procedur.
Obserwuj wątek
    • Gość: absolwent Zdali na studia, a studiów nie ma IP: *.chello.pl 12.10.07, 16:37
      Akurat jak chodzi o wykształcenie to nie można specjalnie na SWPS narzekać. Natomiast jak chodzi o pazerność - to jest to progresywny drenaż budżetu. Z każdym rokiem coraz więcej, a jeśli chcesz otrzymać jakikolwiek zwrot nadpłaty to musisz się uzbroić w nie lada cierpliwość. Inna kwestia to zasadność kończenia np. psychologii klinicznej po której w zawodzie znajduje pracę kilkunastu absolwentów...
    • Gość: M Zdali na studia, a studiów nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 12:26
      Rok temu byłam w identycznej sytuacji jak Ludwik Trammer- SWPS pod koniec
      września poinformował mnie,ze skandynawistyka na lini norweskiej nie
      ruszy.Pieniadze trzeba było im dosłownie wydzierać
      • Gość: gosc Zdali na studia, a studiów nie ma IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.07, 14:34
        Miałam ten sam problem, odzyskiwanie pieniędzy z SWPS trwało w moim
        wypadku 9 miesięcy. W końcu po licznych telofonach i mailach udało
        się nie tylko odzyskać wpłaconą zaliczkę ale i karne odsetki - choć
        pani księgowa twierdziła, że rządanie odsetek to bezczelność.
        • Gość: M Re: Zdali na studia, a studiów nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 12:43
          a najlepszy dowcip polega na tym,że tak szemrana i nieuczciwa instytucja jaką
          jest SWPS zabiega podobno o nadanie statusu Uniwersytetu. I pewnie im sie uda, w
          końcu mają pieniądze...
          • Gość: Elisabetta Re: Zdali na studia, a studiów nie ma IP: *.chello.pl 18.09.09, 14:20
            Witam,

mnie w tym roku nawet nie poinformowali ze nie otwieraja studiow drugiego
            stopnia kierunek socjologia. Dostalam na pismie informacje ze sie dostalam,
            uzyskalam dostep do wirtualnej szkoly, nr albumu etc...dzisiaj zadzownilam bo
            nie moglam sie zapisac na zajecia. Pani poinformowala mnie ze do mnie dzownili,
            ze kierunek nie zostal uruchomiony...i ze powiedzialam ze sie zastanowie.
            Pieniadze wplacilam juz za caly semestr... Zenujace i nieprofesjonalne zachowanie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka