Gość: Janusz IP: 217.153.116.* 13.11.03, 08:12 Małe sprostowanie: jest to szkoła nr 92, a nie 62!!! Radnym tzw. prawicowym jak zwykle coś przeszkadza i jak zwykle mają swoje "ale"... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Greg Re: Brzechwa zastąpi Che Guevarę w patronowaniu s IP: *.zd.com.pl / 192.168.2.* 13.11.03, 09:57 No widze, ze LPR ma skleroze - Szkołę wizytował w latach '70 Raul Castro brat Fidela. Odpowiedz Link Zgłoś
hlebowicz Re: Brzechwa zastąpi Che Guevarę w patronowaniu s 14.11.03, 14:11 Gość portalu: Greg napisał(a): > No widze, ze LPR ma skleroze - Szkołę wizytował w latach '70 > Raul Castro brat Fidela. Eee, chyba nie mam sklerozyJ Urodzony w 1967 obserwowałem wizytacje szkoły przez Raula Castro brata Fidela z balkonu bloku przy Broniewskiego 13A to taki blok najbliżej położony szkoły i byłem pod wrażeniem!! Aż do dziś myślałem, że ów VIP to był sam Fidel Tak też mówili moi rówieśnicy, choćby po lekcjach muzyki a właściwie śpiewu kubańskiego hymnu po hiszpańsku. Chcę też zaznaczyć, że moje wystąpienie miało charakter „autoironiczny” i jego celem było zdystansowanie się od tego wyboru. Nie mógł zostać stary CHE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też poeta. Re: Brzechwa zastąpi Che Guevarę w patronowaniu s IP: *.cable.net.pl / 192.168.5.* 13.11.03, 10:27 Wolę Che, ale jednoczśnie nie mam nic przeciw Brzechwie.Widzę tu tylko Polską paranoję. Jak nie ma czym się zająć /bo nie ma pieniędzy/ to zajmujemy się duperelami.Ja proponuję w takim razie imię mjr/ppłk co zginął w Iraku. Wtedy w czymś będziemy na pierwszym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr nice Re: Brzechwa zastąpi Che Guevarę w patronowaniu s IP: *.km / 192.168.10.* 13.11.03, 12:06 hasta siempre commandante!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FUCK DUCK FUCK DUCK--FUCK DUCK--FUCK DUCK--FUCK DUCK IP: *.acn.waw.pl 13.11.03, 20:24 Co za patafiany. Pewnie niedlugo trzeba bedzie przedstawic zaswiadczenie z parafii, zeby cos zalatwic w urzedzie. No ale jak ktos popiera morderce Pinocheta i faszystowski rezim Videli i Galtieriego to nic dziwnego... KACZOR TO TYLKO PiS na WODE Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Spadaj komuchu 14.11.03, 15:14 To nie żaden Pinochet wytropił twojego czerwonego idola w Boliwii, tylko broniący swojej ziemi wolni chłopi, którzy każdego projektanta kołchozów traktują sprawiedliwie jak psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHE HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 13.11.03, 20:26 Znam ich adresy, chlopcy wiedza co maja zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
hlebowicz Re: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!!!!!!!!! 14.11.03, 14:16 Wpadnij do mnie na dyżur radnego, pogadamy koleś... Mam pewne doświadczenie w tego typu rozmowach..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CASTRO To Chrystus z karabinem na ramieniu IP: *.icpnet.pl 14.11.03, 10:04 Odpowiedz Link Zgłoś
ukos To tylko popieprzony projektant kołchozów 14.11.03, 15:20 Nic dziwnego, że broniący swojej ziemi boliwijscy wolni chłopi (uwłaszczeni po reformie Banzera) polowali na tego gnoja sprawiedliwie traktując go jak psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawello Re: Brzechwa zastąpi Che Guevarę w patronowaniu s IP: *.man.polbox.pl 14.11.03, 13:51 Dyrekcja szkoły chciała zmiany nazwy patrona??? CO za zmiana poglądów! Pamiętam jak jeszcze 20 lat pani dyrektor Konwińska zapraszała do zapisywania się do towarzystwa przyjaźni polsko-kubańskiej, organizowała wymiany uczniowskie z między bratnimi narodami,a teraz nagle jej się CHE nie podoba. Mam nawet zdjęcie pani Hani Konwińskiej z portretem CHE, który przez wiele lat był ołtarzem na korytarzu na I piętrze tej szkoły. Może czasy wywalić Konwińską???? To stary komunistyczny beton! Odpowiedz Link Zgłoś
hlebowicz Re: Brzechwa zastąpi Che Guevarę w patronowaniu s 14.11.03, 14:18 Pawełku... to ty? Odpowiedz Link Zgłoś
hlebowicz Re: Brzechwa zastąpi Che Guevarę w patronowaniu s 14.11.03, 13:55 Co do sprostowania - uchwała została przygotowana poprawnie, zaś w tekst wdarł się błąd maszynowy... Co do „radnych tzw. prawicowym którym jak zwykle coś przeszkadza i jak zwykle mają swoje ale" to pragnę wyrazić opinie, że takie jest właśnie zadanie opozycji w której się znajduję, tzn. sprawować nadzór nad działaniami władz i poddawać je krytycznej ocenie. Chcę też zaznaczyć, że moje wystąpienie miało charakter „autoironiczny” i jego celem było zdystansowanie się od tego wyboru. Zresztą czy zmiana patrona jest najważniejszym problemem szkoły? Nie mógł zostać stary CHE? A jeśli tak, to czy wspaniały bajkopisarz -Jan Brzechwa - którego bajki czytam córce, jest właściwym kandydatem? Czy ten wspaniały twórca jest wzorem do naśladowania jako człowiek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Brzechwa zastąpi Che Guevarę w patronowaniu s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 11:55 szkół imienia polskich poetów i innych bohaterów narodowych jest od groma, a taki Che był tylko jeden! ta szkoła czymś się wyróżniała-teraz jest jedną z tysięcy banalnych. po latach absolwenci wspominaliby to z sympatią-a jakiś Brzechwa? kto to pamięta? z jego twórczością i tak by się zapoznali, a z działalnością Che niekoniecznie... co za głupota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... DEBILE IP: 81.210.119.* 16.11.03, 21:03 jeszcze nidawno żyliśmy w PRL a już teraz chwalicie tego komucha cóż, krótką jest pamięć ludzka PS kiedy na ulicy widzę takich jak wy lamusów w koszulkach z che, to tylko śmiać mi się chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Brzechwa zastąpi Che Guevarę w patronowaniu s IP: 217.153.116.* 17.11.03, 08:25 hlebowicz napisał: > Co do sprostowania - uchwała została przygotowana poprawnie, zaś w tekst wdarł > się błąd maszynowy... > Co do „radnych tzw. prawicowym którym jak zwykle coś przeszkadza i jak zw > ykle > mają swoje ale" to pragnę wyrazić opinie, że takie jest właśnie zadanie > opozycji w której się znajduję, tzn. sprawować nadzór nad działaniami władz i > poddawać je krytycznej ocenie. > > Chcę też zaznaczyć, że moje wystąpienie miało charakter „autoironiczny > 221; i jego > celem było zdystansowanie się od tego wyboru. Zresztą czy zmiana patrona jest > najważniejszym problemem szkoły? Nie mógł zostać stary CHE? > > A jeśli tak, to czy wspaniały bajkopisarz -Jan Brzechwa - którego bajki czytam > córce, jest właściwym kandydatem? > Czy ten wspaniały twórca jest wzorem do naśladowania jako człowiek? Generalnie wszystkie te zmiany to działania pozorowane. Po co to wszystko? Czy nie ma ważniejszych spraw na Żoliborzu? Jako radni zajmujecie się tylko pierdołami. Nie odczuwam, że jako nasi przedstawiciele zrobiliście coś, co naprawdę ludziom ułatwiło życie. Przykłady? Np. ulica Elbląska, której remont był wielokrotnie obiecywany i nic. A z waszej działalności najważniejsze jest tylko pobieranie diet. Proszę mnie nie prosić o konkrety, bo w tym miejscu musiałbym wymienić konkretne nazwisko(a), zresztą twojego kolegi z LPR-u!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hlebowicz Re: Brzechwa zastąpi Che Guevarę w patronowaniu s 18.11.03, 09:44 Januszu, zgadzam się, że ta zmiana to „działanie pozorowane”. Co gorsza obawiam się ze w swoim wrażeniu „Nie odczuwam, że jako nasi przedstawiciele zrobiliście coś, co naprawdę ludziom ułatwiło życie” nie jesteś odosobniony, niestety. Ja również tak to widzę, że owoc naszych prac jest ... Ech nawet na łamach wyborczej publicznie krytykowałem „dorobek” obecnej rady dzielnicy. Dlatego będąc w opozycji, w swoich działaniach ograniczam się do: ¨ drobnych spraw które jeszcze pozostały w kompetencji dzielnic. (np. przycięcie gałęzi drzew zasłaniających znaki drogowe..) ; ¨ i do spraw w których jeszcze miasto pyta się jeszcze przedstawicieli samorządu dzielnicowego o zdanie (np. kwestia objazdów towarzyszących budowie metra); ¨ i do lobbowania w swoim klubie radnych miasta na rzecz umieszczenia w budżecie miasta inwestycji infrastrukturalnych z terenu Żoliborza. Wymieniłeś elbląską, w odpowiedzi napiszę że nasz 6 osobowy klub w Radzie Warszawy przedstawił rządzącej koalicji warunki poparcia budżetu 2003. Nie było ich wiele ledwie kilka i właśnie elbląska tam była... cdn pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Brzechwa zastąpi Che Guevarę w patronowaniu s IP: 217.153.116.* 18.11.03, 10:00 hlebowicz napisał: > Januszu, zgadzam się, że ta zmiana to „działanie pozorowane”. Co go > rsza obawiam > się ze w swoim wrażeniu „Nie odczuwam, że jako nasi przedstawiciele > zrobiliście coś, co naprawdę ludziom ułatwiło życie” nie jesteś odosobni > ony, > niestety. > Ja również tak to widzę, że owoc naszych prac jest ... > Ech nawet na łamach wyborczej publicznie krytykowałem „dorobek” obe > cnej rady > dzielnicy. > Dlatego będąc w opozycji, w swoich działaniach ograniczam się do: > ¨ drobnych spraw które jeszcze pozostały w kompetencji dzielnic. (np. > przycięcie gałęzi drzew zasłaniających znaki drogowe..) ; > ¨ i do spraw w których jeszcze miasto pyta się jeszcze przedstawicieli > samorządu dzielnicowego o zdanie (np. kwestia objazdów towarzyszących budowie > metra); > ¨ i do lobbowania w swoim klubie radnych miasta na rzecz umieszczenia w > budżecie miasta inwestycji infrastrukturalnych z terenu Żoliborza. > Wymieniłeś elbląską, w odpowiedzi napiszę że nasz 6 osobowy klub w Radzie > Warszawy przedstawił rządzącej koalicji warunki poparcia budżetu 2003. Nie > było ich wiele ledwie kilka i właśnie elbląska tam była... > cdn > pozdrawiam Grzegorzu! Skoro o szkole 92 mowa: może by tak coś zadziałać w kwestii niszczenia otoczenia tej szkoły przez samochody, które bezprawnie parkują na trawnikach (przed głównym wejściem) oraz na ciągu pieszym (trylinka) i pożarowym, pomimo oczywistego zakazu ruchu. Ciekawe także kto był tak wspaniałomyślny, że mimo zakazu (i jego łamania!!!) umieścił jescze na tym ciągu pieszo- pożarowym ... próg spowalniający. Co za głupota!!!!!! Wielokrotnie zawiadamiana straż miejska nie radzi sobie z problemem (zresztą nikt się nawet nie przejmuje, jak nawet łaskawie przyjadą), a wręcz udaje, że problemu nie ma. Po moim wczorajszym telefonie na sugestię, że "może by tak ten problem wspólnie z policją" panienka pod nr 8390323 odpowiedziała, że "a skąd ja wezmę patroL". Dla niezorientowanych dodam, że obie szacowne instytucje są w jednym budynku, o ile wiem. Jest to także kolejny dowód, że straż miejska jest nieskuteczna i nadaje się jedynie do ... rozwiązania, a zaoszczędzone pieniądze można przekazać policji. Także pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hlebowicz Re: Brzechwa zastąpi Che Guevarę w patronowaniu s 18.11.03, 10:18 Januszu i sprawa „ niszczenia otoczenia tej szkoły przez samochody, które bezprawnie parkują na trawnikach (przed głównym wejściem) oraz na ciągu pieszym (trylinka) i pożarowym, pomimo oczywistego zakazu ruchu.” I nieskuteczność Straży Miejskiej jest powszechnie znana. Pomysł likwidacji straży miejskiej i przekazania zaoszczędzonych pieniędzy policji już też słyszałem. Wielu polityków go głosi w trakcie wyborów samorządowych... po wyborach cisza. Pozwól, że po konsultacji z Panem Ryszardem Mazurkiewiczem (to jego „teren łowiecki” rzekłbym matecznik) Odpowiem na pytanie „kto umieścił jeszcze na tym ciągu pieszo- pożarowym ... próg spowalniający” Zmierzę się też z odwiecznym problemem parkowania pod szkołą. grzegorz.hlebowicz@zoliborz.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawisza Proponuję Stalina na patrona IP: *.osiedle.net.pl 16.11.03, 22:54 Nie bardzo rozumiem tych ludzi dla których idolem jest Ernesto Che Guevara, gościa który mordował w imie bolszewickiej idei, nawet swoich towarzyszy zamordował bo zrozumieli że idee komunizmu są do bani. Dlatego proponuję zamienić nazwę szkoły na idola Che Guevary Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Lenartowicz żona Filela Castro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 00:45 Nie Fidel Castro ale jego żona odwiedziła szkołę podczas wizyty męża w Warszawie. Byłem uczniem tej szkoły i mam jeszzce film 8 mm z tej wizyty. Hubert Lenartowicz Odpowiedz Link Zgłoś
hlebowicz Re: żona Filela Castro 26.11.03, 11:44 O to już druga koncepcja co do tej sławnej historycznej wizyty kubańskiego VIP- a!! Kilka postów temu ktoś stwierdził że LPR ma sklerozę bo to był Raul brat fidela a teraz słyszę nie brat a żona.. Żona czy brat? Tak czy inaczej wizyta kubańskiego VIP-a była dla zatrasia wydarzeniem które do dziś się pamięta... Odpowiedz Link Zgłoś