Dodaj do ulubionych

metoda Misgav Ladach

14.12.10, 10:46
Mam pytanie - czy ginekolog przez usg moze stwierdzic jaka metoda bylo wykonane cc? A moze ktos sie orientuje ktora metoda jest w Polsce najczesciej stosowana? Rodzilam przez cc na Polnej w Poznaniu i chcialabym wiedziec jak to bylo. Przeczytalam wypowiedz jednego z ginekologow, ktory totalnie krytykuje metode M-L i uwaza, ze absolutnie nie nalezy wyrazac zgody na porod sn po cieciu metoda M-L. Wiem, ze pewnie w karcie szpitalnej bedzie to napisane, jak bede musiala, to sie udam zobaczyc dokumentacje, ale moze ktos cos wie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • kaeira Re: metoda Misgav Ladach 14.12.10, 11:16
      Info, jaką metodą miałaś CC bywa w wypisie, ale zawsze jest w dokumentacji szpitalnej. Zwracasz się do szpitala o kopię tejże i dostajesz. Albo może wystarczy prosić o wgląd (znając nastawienie personelu, można powiedzieć, że twój obecny lekarz chce to wiedzieć) .

I zobacz tu:
      forum.gazeta.pl/forum/w,548,106436397,106436397,Misgav_Ladach.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,548,106303439,106303439,CC_cos_nowego_pani_Kasiu.html

• ieb Re: metoda Misgav Ladach 14.12.10, 22:43
      Ja trafiłam chyba na wypowiedź tego samego lekarza, co kotkowa i dlatego ostatnio tu na forum pytałam o wpisywanie metody cc do wypisu. Przed porodem coś słyszałam o tej metodzie i podobało mi się głównie to, że nie przecina się mięśni, ale więcej się nie interesowałam (w końcu planowałam poród domowy, a nie cc :/ ). Teraz sobie o tym poczytałam i tak dziwnie jakoś się czuje ze świadomością, że coś mam tam w środku niepołatane, np. otrzewną... nie wiem czy to się samo jakoś zrasta czy jak...Ten lekarz napisał, że po kilku latach u pacjentek, u których sam wcześniej robił pierwsze cc M-L znajdował przy drugim cc "bałagan" w brzuchu. No ale pewnie inne metody cc też mają swoje niemałe wady :/
      W każdym razie ja zmierzam się dowiedzieć w szpitalu co mi tam nagrzebali...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka