Dodaj do ulubionych

Pani Kasiu...?

09.08.11, 11:59
Dzień dobry. Wczoraj miałam usg połówkowe i dowiedziałam się że będzie syn, powiedziałam mojemu lekarzowi że się obawiam porodu bo chłopczyk może być większy niż poprzednia córka (3,5kg i 56cm) którą rodziłam vacuum.
Obawiam się porodu bo miałam po nim krwiaki i córka miała zagrożenie zamartwicą.
Lekarz powiedział mi że córka nie była aż taka duża ale ja jestem bardzo szczupła i zobaczymy pod koniec jak będę rodziła...czy to może znaczyć że lekarz prowadzący może zdecydować?
Obserwuj wątek
    • maltry Re: Pani Kasiu...? 09.08.11, 15:00
      W kwestii podejmowania decyzji wypowie się pewnie Pani Kasia :) Ja chciałam tylko napisać, że rodziłam córkę 3770 i 56 cm, a w 3 lata później syna 3080 i 52 cm, więc nie ma reguły :)

• naana26 Re: Pani Kasiu...? 10.08.11, 09:20
      Znajoma miała 5 kilową córe a potem 2,800 chłopca. Nie ma reguły, każde dziecko jest inne. lekarz ma racje aby czekać do końca, poza tym to drugi poród więc szlaki przetarte, może pójdzie łatwiej ;)
      • mama-w Re: Pani Kasiu...? 10.08.11, 09:43
        mam taką nadzieję że będzie łatwiej hahaha
        teraz jest 21tydz i waży 377gram to chyba na razie nie jest taki duży...mąż jest duży dlatego się obawiam że syn też będzie:)
        pozdrawiam
        • aneta79_1979 Re: Pani Kasiu...? 10.08.11, 15:09
          u mnie 1 3500/56cm, 2 3350/52cm, 3 3180/55cm
    • katarzynaoles Re: Pani Kasiu...? 17.08.11, 00:13
      Na razie zupełnie nie zastanawiałabym się nad tym, co będzie za te kilka kolejnych miesięcy. Może się okazać, że obawy dotyczące wielkości dziecka są zupełnie bezpodstawne - szkoda czasu i nerwów na dywagacje jaki synek będzie duży. Pani lekarz podchodzi do sprawy bardzo rozsądnie i jednocześnie nie lekceważy Pani obaw - moim zdaniem warto mu zaufać i poczekać. Decyzja co do sposobu rozwiązania powinna być dwustronna i podjęta na podstawie konkretnych przesłanek - lekarz przedstawi swój punkt widzenia a Pani swój. Życzę wiele radosnych chwil w oczekiwaniu na synka :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka