Dodaj do ulubionych

Ciaza a cukrzyca

10.12.11, 12:24
Witam:)Jestem w 29tygodniu ciazy.Mialam wykonywany test na cukier czyli pilam glukoze badania wyszly w normie.Mialam zapalenie pecherza i po antybiotyku mialam wykonane badnai moczu aw ktorym zosatl wykryty cukier w ilosci -0,32 i moje pytanie brzmi czy ten skok cukru mógl byc spowodowany tym ze w nocy przeb badaniam napiłam sie soku???Zaznacze ze nastepne badnia moczu i krwi juz nie wykazaly cukru i teraz juz nie wiem skad ten skok
Obserwuj wątek
    • 1mzeta Re: Ciaza a cukrzyca 10.12.11, 13:17
      Ekspertem nie jestem ale pewnie mógł. Powtórz dla pewności bez podpijania słodkości ;)
      • xxx.16 Re: Ciaza a cukrzyca 10.12.11, 14:06
        Dziekuje tez tak mysle ale podobnie ja Ty nie jestem ekspertem a internistka ktora zobaczyla badania stwierdzila ze lepiej ograniczyc cukier....Badania zostaly od razu powtorzone z krwi i moczu i nie bylo ani grama cukru no ale jednak mnie zastanawia czy faltycznie sok mógl miec wplyw na ten skok cukru???
        • 1mzeta Re: Ciaza a cukrzyca 10.12.11, 14:34
          Pewnie mógł- po coś jest ten odstęp czasowy bez jedzenia przed badaniem, a jeśli już się pije to tylko wodę.
          Ja też tak miałam- pierwsze badanie cukier podwyższony- nie wiem czemu, a po drugim wszystko ok.
    • katarzynaoles Re: Ciaza a cukrzyca 14.12.11, 12:01
      Tak, sok mógł mieć tu znaczenie. Waro powtórzyć badanie jeszcze raz dla pewności i przestać się denerwować. Pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka