13.02.12, 12:40
Mam problem.Ostatnią miesiączke miałam 18 grudnia i teraz niedawno dostałam niewielkie plamienia ,doszła do tego grypa,ale żadnych leków nie biore.Nie mogę iść do lekaża poniewarz mam kłopoty z ubezpieczeniem.czekam na odpowiedż.
Obserwuj wątek
    • gosia_gd A jakie jest pytanie...? 13.02.12, 12:45

• mala1.234 Re: pytanie. 13.02.12, 13:07
      Co mam robić bać sie czy nie dodam że dwa razy poroniłam i wiem jak to sie odbywa i dwa razy urodziłam zdrowych chłopców.
      • olga400 Re: pytanie. 13.02.12, 13:20
        Ale bac sie czego?? Zrobilas test?? Jestes w ciazy??? Prywatnie do lekarza nie mozesz pojsc?? Kobieta w ciazy ma prawo do opieki medycznej bez wzgledu czy jest ubezpieczona czy nie....
        • mala1.234 Re: pytanie. 13.02.12, 13:31
          Niestety prywatnie nie moge iść a test wyszedł pozytywnie,i prosze na mnie nie krzyczeć.Może powinnam inaczej myśleć ale zawsze strach to strach:(
          • olga400 Re: pytanie. 13.02.12, 13:37
            A kto na Ciebie krzyczy?? Dobrze sie czujesz?? Matko.....
            Skad my mamy wiedziec czy masz sie czego bac??? skoro do lekarza nie poszlas...pamietaj ze powinnas sie zglosic do 10tyg ciazy
    • mala1.234 Re: pytanie. 13.02.12, 14:02
      To cholerne ubezpieczenie,pochodzę z Nowej Rudy i tu z nikim nie pogadasz mam na myśli przychodnie ginekologiczną.
      • olga400 Re: pytanie. 13.02.12, 14:18
        www.bpp.gov.pl/index.php?id=kontakt
        Wyzej masz linka mozesz zadzwonic i sie poradzic.

Ja wiem ze w ciazy i do 6 tygodni po porodzie nalezy Ci sie opieka bez wzgledu na ubezpieczenie.
    • mama.rozy Re: pytanie. 13.02.12, 15:14
      a dlaczego nie masz ubezpieczenia?abstrahując od bycia w potencjalnej ciązy,wypadki chodzą po ludziach,jak sie nie ma pracy,jest się ubezpieczonym jako bezrobotny.zawsze jest jakieś wyjście.i to nie jest krzyczenie,tylko życzliwa porada.zadbaj o swoje prawa,bo nikt tego za Ciebie nie zrobi.
      • kasienka43 Re: pytanie. 13.02.12, 20:36
        Słownie nikt ci nie pomoże - tylko lekarz robiąc USG jest w stanie coś powiedzieć. Krwawienie może ale nie musi oznaczać najgorszego. Sama plamiłam do 20 tyg , z przyczyn nieznanych (co 7, 15 , 25 dni różnie...). Ale bardzo się oszczędzałam - donosiłam ciążę i urodziłam zdrowego malca.

Nie szukaj odp na takie pyt. na forach tylko leć do lekarza. Dla dziecka można zrobić wszystko...
    • katarzynaoles Re: pytanie. 13.02.12, 21:57
      Koleżanki mają rację - kobiety w ciąży mają w Polsce opiekę medyczną obligatoryjnie. Może Pani wybrać poradnię poza miejscem zamieszkania jeśli tak będzie Pani wygodniej z jakiś względów. Dobrze byłoby skonsultować się z lekarzem zamiast żyć w strachu. Pozdrawiam serdecznie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka